Annons

Ekologiska diskmedel

Det pratas mycket om hållbarhet nu och jag tror inte att någon av oss vill annat än att göra sitt bästa. Men ibland är det inte så himla lätt att veta vad som är just det. Eller ens var man kan börja. Mitt bästa tips? Ett steg i taget. Börja med små förändringar som kan göra stor skillnad. Sådant du gör varje dag, som kan bli mycket bättre med en relativt liten insats. Som att byta till ett ekologiskt diskmedel till exempel. Visste du att Yes inte längre är Svanenmärkt? EU har skärpt sina regler så att de produkter som innehåller tensider, klassificerade som lätt nedbrytbara men kroniskt giftiga klassade H411 eller H412, måste ha en varningstext på förpackningen. Här är några bra alternativ!
 
Kollaget innehåller adlinks / spårningslänkar 
1) Björktuva 
2) Åkermynta
3) Blom 
4) Diskmedel Rabarber
5) Lillys Eco Clean 
6) Lilla Bruket, Rum21

Kommentarer

 • johanna skriver:

  Önskar att det var så som du skriver, att alla gör det de tror är bäst. Tyvärr ser världen, särskilt bland inredningsintresserade inte ut så.. Man väljer det som är snyggt framom det man vet är bra. Man betalar gärna extra, men i första hand för design eller en produkt som är populär. I andra hand för det val som är bästa för människa och miljö. Doft före ekologi. Du förstår säkert vad jag menar. Man köpet ekologiskt så länge alternativen är trendiga. Och doftar gott. Väldigt få väljer 100% med förnuft och hjärta, tyvärr!! Möjligheten finns ju idag, hoppas du väljer att lyfta det.. För ditt inlägg gör det tyvärr ännu enklare för läsarna att ursäkta sig, för man gör ju det man tror är bäst.. Och det är gott nog. Eller? Många VET nog mycket bättre än vad de handlar efter.. Det går inte att skylla på det tyvärr!!

 • johanna skriver:

  Önskar att det var så som du skriver, att alla gör det de tror är bäst. Tyvärr ser världen, särskilt bland inredningsintresserade inte ut så.. Man väljer det som är snyggt framom det man vet är bra. Man betalar gärna extra, men i första hand för design eller en produkt som är populär. I andra hand för det val som är bästa för människa och miljö. Doft före ekologi. Du förstår säkert vad jag menar. Man köpet ekologiskt så länge alternativen är trendiga. Och doftar gott. Väldigt få väljer 100% med förnuft och hjärta, tyvärr!! Möjligheten finns ju idag, hoppas du väljer att lyfta det.. För ditt inlägg gör det tyvärr ännu enklare för läsarna att ursäkta sig, för man gör ju det man tror är bäst.. Och det är gott nog. Eller? Många VET nog mycket bättre än vad de handlar efter.. Det går inte att skylla på det tyvärr!!

 • Maya Lundin skriver:

  Någon som testat några av dessa? Kan de mäta sig med yes i dryghet?

 • Amanda skriver:

  Hej!
  Jag funderar på om detta handdiskmedlet från Lagerhaus också räknas som miljövänligt diskmedel?
  Har använt handtvål/kökstvål som tar bort dåliga lukter superbra, men vill försäkra mig om att det är miljövänligt att användas. Är i så fall ett billig alternativ!
  https://www.lagerhaus.se/kok-servering/stad-disk/rengoringsmedel/diskmedel-pion-apple#aw_source=ps-2e85a622-57c3-4f07-abec-bea4dceb2add

 • Linda skriver:

  Vill rekommendera Malin i Ratan. Hennes tvålar är riktigt bra!

 • Sarah skriver:

  Rubriken på inlägget är kanske lite missvisande… jag har inte lusläst infon om varje diskmedel, men åtminståne den från Designtorget är ju inte ekologisk. De skriver klimatkompenserad, det är tyvärr inte samma sak. Jag upplever att bara en produkt säger sig vara "miljövänliga" så kvalar de in på diverse ekologiska listor, oavsett hur innehållet egentlgen ser ut. Klimatkompensering i all ära, men för många är det lättare att göra en miljösämre produkt och sedan plantera några träd som klimatkompensation. Miljöproblemen vi har dragit på oss och vår jord är dock större än klimatfrågan. Greenwashing är tyvärr ett stort problem, och jag tror att många av oss gärna köper en snygg produkt och rättfärdigar det med att de ju i vart fall säger att de är "miljövänliga", utan att granska hur det faktiskt ligger till.

 • Sarah skriver:

  Clas Ohlson har just börjat sälja tvål och diskmedel som båda är svanenmärkta! I tjusiga flaskor dessutom. Bra pris, 29:-

 • Sarah skriver:

  https://m.clasohlson.com/se/Diskmedel/Pr311579000
  Länk till diskmedlet jag tipsade om hos Clas!

 • Marie skriver:

  Jag rekommenderar märket Sonett för diskmedel och andra rengöringsmedel samt handtvål etc. Ekologiskt och naturligt.

 • Nadja skriver:

  Bra att du belyser vikten av ett ekologiskt tänk, men icke att förglömma är att många diskmedel varav YES djurtestas! Så välj ett icke djurtestat diskmedel, det kan vara både snyggt, bra OCH djur-natur-människovänligt!
  Mvh
  Nadja

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.