Annons

DIY: Stora tavlor

Att taveltrenden rör sig mot allt större och solitära grafiska motiv märks inte minst om man följer stylister som Lotta Agaton och Sarah Widman via instagram. Det är ju dock långt ifrån alla som har råd med internationellt berömda konstnärers verk som Mark Rothko eller svenska Emma Bernhard till exempel. Men varför inte göra ett DIY-projekt själv? På Clas Ohlsson eller IN-EX kan man köpa målarduk på rulle som man spikar upp på valfri rambredd – sen är det bara att införskaffa penslar och gå loss med de färger man gillar. Den här inspirationsbilden är en tavla målad av Sophia Båge som jag hittade via ett objekt som ligger ute till salu via Alvhem. Fler bilder HÄR!
Foto: Alvhem Mäkleri

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna-Lena skriver:

  Det här gillar jag, tror bestämt jag ska försöka mig på något liknande! Har funderat på en tavelvägg ovanför soffan i 3-4 år, men har tröttnat lite på idén nu och längtar efter stora, maffiga motiv istället.

 • Mormorsglamour skriver:

  Älskar stora tavlor! Men det är inte alltid så lätt att hitta stora kilramar att spänna upp duken på. Men har faktiskt hittat ett ställe där det finns att beställa ända upp till 2 meter, hos http://www.farg.nu. Var bara tvungen att tipsa för jag har letat som en tok efter dessa och blev så glad när jag fick tag på dem.
  Det man också bör tänka på är att när man jobbar med så stora kilramar så är det viktigt att även lägga tvärslå i bakkant. Så att inte ramen böjer sig.
  Oj! Blev ett långt inlägg. Men hoppas att fler testar på att måla stort. För det är så himla kul.
  Att spänna upp duk på kilram har jag gjort ett inlägg om, för det är viktigt att man gör det i rätt ordning: https://mormorsglamour.elledecoration.se/mala-en-stor-tavla-har-berattar-jag-hur-du-spanner-upp-duken-pa-kilram-och-gor-en-egen-canvastavla/
  Ha en fin dag nu
  Kram
  Helena

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.