Annons

Vårens inredningsprojekt

På fredagar brukar det vara lite lugnare på kontoret så då passar jag alltid på att boka in intervjuer. Imorse blev jag uppringd av journalister från flera olika inredningstidningar och en gemensamt återkommande fråga handlade om vilka projekt jag ser fram emot i vår. Jag var faktiskt tvungen att tänka efter. Länge. Jag ska ju föda barn, det känns som en tillräcklig prövning (och omöblering?) i sig. Men det är klart, några inredningsrelaterade justeringar finns ju alltid i bakhuvudet… 
En ny vardagsrumsmatta
Kasthalls mjuka matta Moss har funnits på min önskelista under alla de 12 år jag bloggat om inredning. Även när ryorna var ute i kylan, kanske ska tilläggas. Nu när vi bytte golv i huset gjorde vi en rockad på nedervåningen och plötsligt är vi en matta kort. Det är dags att slå till med andra ord. Måste bara bestämma mig för rätt nyans. 
Byta till en natursäng
Så snart graviditeten har passerat och kroppen återgått till det normala igen står en ny säng på inköpslistan. Jag behöver läsa på och göra hemläxan kring natursängar i vår. Madrasser innehåller så mycket konstiga saker och sängen är ju den möbel vi kanske spenderar allra mest tid på i livet. Just nu står valet mellan IKEA’s natursängar, Hildings allergitestade diton, Tyska Prolana och Hästens. Tips någon? 
 
Laga lampan
Jag blev även intervjuad av redaktionen bakom Rullavagn.nu idag och en av deras frågor handlade om huruvida någon kär designpryl åkt i golvet under småbarnsåren. Det dröjde tills vi hade lagt på innan jag kom underfund med svaret. Min PH 3/2 saknar ju den understa glasskärmen. Men inte på grund av 3,5-åringen utan hans trötta pappa som missade hallbyrån och råkade slänga nycklarna på lampskärmen istället… I vår ska jag komma till skott och beställa den reservdel som saknas. Fördel designklassiker, de går att laga – även 9 år efter inköpstillfället!
 
Fixa det sista i uterummet
Alltså ärligt talat. Det är en skam att jag inte gjort klart detta tidigare. Men innan sommaren ska allt i vårt uterum skruvas upp, vitrinskåpet fixas till och det sista piffet komma på plats. Jag lovar!

Tvätta trätrallen och bygga insynsskydd
En annan sak som behöver ske innan försommaren är en rejäl tralltvätt och en byggnation av ett insynsskydd på baksidan. Det är ju relativt lätt fixat, kanske just därför har det tagit onödigt lång tid. Men om jag skriver upp det här kommer jag inte undan. Redovisning utlovas!

Kategorier:

Kommentarer

 • Sara skriver:

  Ja va kul, två inlägg som jag ser fram emot. Vi har nyss köpt hus och ett uterum ska inredas samt ett insynsskydd behövs till vår uteplats på baksidan. Så många beslut att fatta i samband med köpet att inspirationen nästan låser sig. Ska bli kul att se vad ni hittar på.

 • Anna-Maria skriver:

  Roliga projekt framför dig ändå! Särskilt det där med uterummet ser jag fram emot, kan ni nyttja det året runt?

 • Josefin skriver:

  Vad har ni för vitrinskåp? Är på jakt och skulle behöva tips 🙂

 • Anna skriver:

  Vi köpte en Hilding för ca 2 år sedan och den är toppen. Maken har en lite hårdare säng, jag en mjukare och sen har vi en stor bäddmadrass som täcker båda sängarna då. Om jag minns rätt fanns det tre typer av bäddmadrasser att välja på, en billig, en medel och en dyr (med olika kvaliteter då). Vi valde medelvarianten, men det ångrar jag lite för den dyraste skulle vara svalare och sängen kan bli ganska varm på sommaren. Å andra sidan har barnen både kissat och kräkts i sängen och så fort småbarnsåren är över kommer vi köpa en ny bäddmadrass. Då blir det den dyrare! Sängen är superskön och underbar på alla andra sätt! Och vi har en fin sänggavel från Hilding också. Kan verkligen rekommendera.

 • Lovisa skriver:

  Danska Oliver Furniture har mycket fina vitrinskåp och möbler för den delen. Går säkert att få leverans till Sverige också. Kika gärna på barnmöblerna också, så fina!

 • Kasthalls mattor är så fina, har två stora Tekla undanstoppade i förrådet tillsvidare eftersom jag tröttnade lite på kulören, men antar att dessa kommer att plockas fram igen, den som spar han har 🙂
  När det gäller sängval så kan jag varmt rekommendera DUX, har aldrig sovit skönare än i vår nuvarande säng, vet dock inte om det lever upp till kriterierna natursäng som du nämner…
  Ha en fin dag!
  Kram Anette

 • Kul att du skrev om din PH 3/2 lampa. Jag har också lyckats ta sönder vårt nedre glas. Var har du hittat reservdelar? Tacksam för svar./Josefine

 • Frida skriver:

  Josefine: Man kan beställa direkt från Louis Poulsen eller via någon av deras återförsäljare ex. denna sajt
  https://www.lampemesteren.se/ph-32-pendel-skaermholder-og-omloeb-louis-poulsen/

 • Anonym skriver:

  Om det är ditt uterum, måste du ha en eloge. Riktigt stiligt. Hade varit en dröm att ha ett uterum man kan fly till svala sommarkvällar med en bra bok i handen!
  Mvh,
  Vardagskrönikören

 • Dina skriver:

  Jag skulle varmt rekommendera ett besök på kasthalls showroom där de har ett makalöst fint utbud. Jag har haft "Moss", men tyckte att den blev så platt. Alltså, ull och lin "lägger sig" till skillnad från syntet eller tjockare tråd som det är i "Tekla"-mattan. Kolla hellre de med något kortare strån, de kommer kännas mjukare och se mer levande ut.

 • Tove Lundholm skriver:

  Vi valde mellan samma varianter som ni från Ikea och Hilding. Till slut valde vi Hilding och är väldigt nöjda pga att madrasstyget är tvätbart. Sköna sängar och svanenmärkningen. Vi valde bort Ikeas pga att en bekant köpte samma och vi provade dem ett par dagar gamla och sängarna luktade väligt distinkt av något obestämt. Våra bekanta bytte sängarna efter en tid till likadana pga lukten men samma sak med de nya så det kanske kan vara något att tänka på.

 • Karolina skriver:

  Fina Frida, vart hittar man sånna fina insynsskydd?
  /Karolina

 • Martin skriver:

  Vi köpte Hesseng från Ikea. Vi resonerade som så att en madrass vill vi inte behålla i 40 år. Då kändes det rimligt att lägga mycket mer pengar på en vacker och hållbar säng i trä och sedan köpa madrasser från Ikea än att lägga en väldigt stor summa hos ett annat företag.
  Precis som Tove skriver hade madrassen en väldigt distinkt och otrevlig lukt i början. Vi hade blivit förvarnade om detta, men det kännes såklart inte särskilt trevligt. Tydligen försvinner den snabbare om man dammsuger madrass och bäddmadrass mycket. Vi gjorde inte det och lukten tog över en månad att "lufta ur".
  Kvinnan från Ikea berättade att detta är den säng som oftast lämnas tillbaka. Dels på grund av lukten och dels för människor tycker den är för hård (vi köpte den hårdaste och tycker det är fantastiskt efter att vi vant oss).

 • Linnea skriver:

  Hej,
  Ang Ikeas natursängar. Köpte dessa flr ca 1,5 år sedan men blev tvungna attlämna tillbaka dem då det var så fruktansvärt hårda. Vi hade mjukaste modellen… tyckte först de var fantastiskt sköna men efter ca 2 v fick både jag och mannen ont i ryggen och kunde till slut inte alls slappna avmät vi skulle sova. Nån sa till mig "det ska inte kännas som man ligger på sängen utan i sängen". Detta kändes tyvärr verkligen som "på sängen".

 • Marie skriver:

  Skulle vara jätteintressant om du skrev och jämförde olika sängar (helst bara eko). Håller själv på att byter ut hemmet till ekologiska produkter, som har producerats ansvarsfullt. Inte helt enkelt precis. Letar efter soffa bl a. Verkar bara finnas ett alt dvs Norrgavel. Publicera gärna info om dina tips för oss som vill välja möbler med omsorg för miljön och människor. Stort tack för en fantastisk blogg!

 • Mia Berg skriver:

  Ska bli spännande att se vad ni väljer för säng Frida. Skriv gärna mer om det. Jag har frågat Hästens två gånger varför de inte är svanenmärkta längre, men de svarar inte. Vi är också på gång att köpa säng och precis som ni vill vi ha en natursäng, hade tänkt hästens men vill vara säker på innehållet. Jätteroligt att du belyser hållbarhetsfrågor i din blogg!

 • Jannica skriver:

  Vi köpte Ikeas natursängar i nov -16, jättesköna och svala (perfekt för mig som är som ett element annars). Har en rygg som ofta värker och får fint stöd nattetid, vaknar aldrig med ryggont på morgonen. Vi resonerade att vi kör på Ikeas variant medan vi har småbarn som kanske hamnar hos oss ibland och sängarna därmed riskerar vara mer utsatta för olyckor. När vi inte har några småbarn längre byter vi kanske ut mot en dyrare variant om vi känner behov av det.
  Vi har förresten inte känt av någon lukt från våra sängar! 🙂

 • Malin K skriver:

  Hej- tips inför tralltvätt: använd inte högtryckstvätt!! Trät reser sig aningens upp vilket medför maaaasssor av stickor i fötterna. Aj aj.
  Heja dig! Du är inspirerande!

 • Emilie skriver:

  Vi köpte en kontinentalsäng från Hästens för snart 4 år sedan. Det var en helt sjuk situation där jag och min man utan planer på att byta säng åker och spanar på sängar och alltså lämnar butiken 70 papp fattigare.. men det var det helt klart bästa köpet vi gjort, alla kategorier. Och vi är "vanliga medelinkomsttagare" ska tilläggas. Det kändes visserligen lite i kassan det året vi betalade av den men så mycket jag njuter av att ligga i den sängen, så är det värt varenda öre!

 • Maria skriver:

  Hej,
  Ang tralltvätt rekommenderar jag trädgårdsättika. . Spruta på och låt ligga -solen tar bort algerna

 • Sofie skriver:

  Jag måste bara tipsa om Carpe Diem! Vi har en från dem, "Sandö" och det är den bästa investering vi gjort. De är också Svanenmärkta. Provligg dem tycker jag allt ni ska göra.

 • Louise skriver:

  Jag. Funderar på att köpa Ikeas natursäng, men bävar lite för att bäddmadrassen inte har avtagbart fodral. Har någon tips på hälsosamt madrassskydd?
  Vad är det som luktar och hur luktar det, latex?

 • Emelie skriver:

  Funderar också väldigt över detta med sängar just nu. Längtar till ditt inlägg. Har även hört att Jysk har en variant som är oeko-tex märkt.Ikeas variant har ju faslugt tråkig färg så snälla och fina madrassöverdrag som både skyddar och förfinar vore ju topp ?

 • Madeleine skriver:

  Hej, och tack för allt fint som du skriver om!
  Angående säng så köpte jag en från Ikea i naturmaterial och la lite extra slantar på en bäddmadrass. Bäddmadrassen har avtagbar klädsel. Jag känner inte igen mig i att madrassen har en otrevlig odör.
  Summa sumaris, absolut bästa sängen jag har sovit i. Köpte den för 2 år sedan och den håller samma känsla som när den var ny, dvs när jag vaknar så vill jag att dagen ska gå fort så att jag får komma hem till min säng igen. Jag är helnöjd och mina vänner har även införskaffat säng i naturmaterial från Ikea efter att ha provsovit i min 🙂 En bra säng för en rimlig summa.

 • Emma skriver:

  Sent omsider… Är nyfiken på vilken säng som ni slutligen valde? Står själv inför valet av en ny säng i naturmaterial och det är verkligen en djungel!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.