Annons

Söndagssummering v 5 – 2017

Sista söndagen innan Stockholm Design Week kickar igång och mailkorgen håller på att sprängas av pressreleaser. Det är omöjligt att få med allt som surrar i etern just nu, men här är ett hopkok av veckans mest ombloggade nyheter och snackisar!
Jotun Lady har släppt en helt ny färg för våtrum, Lady Aqua som ger en vackert silkesmatt yta i badrum och fuktiga tvättutrymmen. Finns i flera fina kulörer.
Ballingslöv har släppt sin nya serie System 10 med finfina pressbilder stylade av Daniella Witte
HEM har öppnat sitt showroom i Stockholm och är dessutom aktuella med sin nyhet – Table Mortar. En bordsmortel inspirerad av kvarnhjul i sten. 
Claesson Koivisto Rune är aktuella med nya produkter i sin serie Smaller objects som lanseras i samband med möbelmässan. Bland annat den nya smörkniven Butero av Shane Schneck. 
Svenska Kasthall är aktuella med sin nya kollektion Arrival of Origin. Stora, eleganta mattor med subtila mönster som skapats med en ny tredimensionell teknik för tuftning. Fler bilder HÄR
Danska Lyngby som är mest kända för sina räfflade vaser lanserar nyheten FORM i vår. Munblåsta glas i en mängd olika former och storlekar som inspirerats av de råformer som Lyngby Porcelæn använt för porslinet. 
Tidningen Residence har släppt sin andra utgåva av sitt samlingsmagasin/bookazine ”My Residence” och lockar bland annat med ett hemma hos reportage från Louise Liljencrantz Von Sievers. Spännande!
 
Notiser:  
– IKEA fortsätter satsa på att bli självförsörjande på el och köper vindkraftverkspark i Kanada
Vi i Villa och FM Mattsson hjälper migranter i Grekland med vatten och avlopp  
– Hanna Wendelbo fd designchef på Boråstapeter och Sandbergs börjar frilansa för Midbec!
– För åttonde året i rad växer Mio mer än möbelhandeln
– Och Tidningen Form lanserar nytt designpris!
 
Avslutningsvis råder det ingen tvekan om att veckans Hemnetobjekt redan är korat. Lotta Agatons lägenhet som ligger ute till salu via ESNY har varvat sig själv på nätet i helgen. Men tongångarna i kommentarsfältet till mitt inlägg om hennes bostad blev oacceptabelt hård. Jag brukar inte censurera men har faktiskt tagit bort de värsta elakheterna av respekt för Lotta och hennes familj. Alla har självklart rätt till sin egen åsikt, men alla har inte rätt att såra andra – i alla fall inte på min blogg. Mer tänker jag inte säga om saken. Jag avrundar veckans svep med ett annat ombloggat objekt. Kolla in Anna-Leenas inredning av Rådmansgatan 70B i Oscar Propertius Lyceum. Till salu via Alexander White. Fin söndag till dig!
Foto: Jotun, Ballingslöv, Hem, CKR, Kasthall, Lyngby, Residence, Alexander White

Kommentarer

 • karin skriver:

  Tack för en fin sammanfattning med inspirerande bilder. Gällande kommentarsfältet uppskattar jag möjligheten att kunna ställa en fråga och uttrycka min uppskattning. Självklart har gemene man inga rättigheter att utrycka sin åsikt här. Vänlig hälsning

 • Karin skriver:

  Tack för en fin sammanfattning med inspirerande bilder. Gällande kommentarsfältet uppskattar jag möjligheten att kunna ställa en fråga och uttrycka min uppskattning. Självklart har gemene man inga rättigheter att utrycka sin åsikt här. Vänlig hälsning

 • Frida skriver:

  Man får gärna uttrycka sina åsikter i kommentarsfältet så länge man visar respekt för andra och kan stå för sina ord. Och man måste inte hålla med eller hylla det jag skriver om, men jag tolererar inte den typ av personangrepp och påhopp som förekom i inlägget om Lottas bostad. Sånt hör inte hemma på Trendenser.se

 • Eva A skriver:

  okej att inredning väcker känslor men personangrepp för att man inte har samma smak som någon känns ju helt galet. Att separera sak och person skulle världen också må lite bättre av. Heja dig och din braiga blogg!

 • LOTTA skriver:

  Tack Frida. Jag förstår att du menar väl men nu fick detta alldeles för stora proportioner. Nej det är inte ok att vräka ur sig vad man tycker om hem som ska säljas oavsett vem som säljer dem för detta är mäklarbilder man inte kan styra och det är privatpersoners hem och att flytta är alltid jobbigt oavsett andledning. När vi gjorde hela vår förra lägenhet vit inkl golven var alla lika upprörda över det och tyckte att det såg ut som ett sjukhus men nu när det är norm är alla upprörda över det gråa. Inredning är mitt yrke och i mina jobb har jag sällan möjlighet att exprimentera eftersom det alltid finns en kund därför provar jag och testar hemma och jag har lite svårt att förstå hur en väggfärg kan väcka så starka känslor. Jag byter aldrig ut alla möbler som några skriver, mina möbler och saker hänger med men några enstaka säljs (inget slängs) och byts ut. Eftersom klimatet blivit som det blivit i bloggvärlden tror jag att vi alla kommer att tänka oss för både en och två gånger innan vi visar upp våra hem igen. Jag har för över ett år sedan också tagit bort kommentarsfältet på min blogg för att inte utsätta dem jag bloggar om för galna kommentarer för om detta med ilskna kommentarer kommer fortsätta så kommer folk snart inte vilja att vi bloggar om dem. Kram Lotta

 • Anonym skriver:

  Hej!
  Jag undrar hur det går med inzoomningspeoblemet? Jag kan fortsatt inte zooma in?
  Med vänlig hälsning,
  Läsare

 • FruK skriver:

  Jag tycker man blandar ihop lite saker här, att inte hålla med innebär inte likhetstecken på att vara negativ eller elak. Det blir lite "skyddad verkstad" att leva i,i så fall ifall bara de som håller med har rätt att uttrycka sig i en blogg. Sedan skall man givetvis tänka på vilket sätt man uttrycker sig.
  Jag tror att det på inget sätt förvånar Lotta att alla inte tycker om det själva, det kommer liksom lite som ett resultat då man sticker ut från normen, det finns en hyllningskör och en motsatt som inte gillar det och det är väl ok? Sticker man ut lite från normen så finns det alltid en hyllningskör och en motsatt sådan och det tror jag Lotta är medveten om. Men diskussionen att man inte skall uttrycka sig om man inte stämmer in i hyllningskören tycker jag är skrämmande.

  • Trendenser skriver:

   FruK du har nog inte läst de allra värsta elakheterna som jag raderat. Jag har nämligen tvingats censurera rena personangrepp och påhopp, så missförstå inte diskussionen nu baserat på det du kan se av kommentarerna som ligger uppe – om du inte sett det som raderats.
   Återigen, jag påstår ingenstans att man måste hålla med mig eller hylla det jag skriver om – men om man man har ett så uppenbart behov av att trycka ner andra och bete sig illa/ohyfsat under pseudonym så får man göra det någon annanstans än på min blogg.

 • Ingrid skriver:

  Så fina bilder i flödet! Sedan blir jag alldeles paff över att läsa att det finns folk som kommmenterar utanför moraliska gränser (apropå personliga påhopp ang Lottas lägenhet). Själv tycker jag att det är viktigt att få input och inspiration av att inte se hem som alltid ser likadana ut. Att hitta något intressant i alla objekt. Det som utmanar ens egna referensramar är ju det som utvecklar ens egen smak. Tack för alla fina inlägg och att du har en moralisk kompass Frida 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.