Annons

Instamoments @trendenser

Minnet på mobilen blinkade rött idag och påminde mig om att det var länge sedan jag raderade bilder och rensade min iPhone. Hög tid för en uppdatering om vad jag haft för mig den senaste tiden. Om du inte följer mig på instagram och Insta Stories så hittar du mig under användarnamnet @trendenser
1.) Golvslipning, check! Studion tömd, bonad och storstädad. 
2.) Packning pågår. 150 påsar till nästa veckas event….
3.) Projektet Trendenser & Friends rullar på. Nu när lokalen är i ordningställd kan vi äntligen ta emot beställningar igen. Till er som väntat. Tack för ert tålamod. 
4.) Läggbildsplåtning för Newbie. De fina träleksakerna fick jag låna från Little Eco
5.) Till dem som tyckt att jag borde sluta blogga om jag vill göra något verkligt åt miljöfrågan. Glöm det. Förra veckans inlägg är bara början. Det är väl bättre att använda sin influencer-makt till att påverka fler än, att lägga ner? 
6.) Jag må leva ett färglöst liv i övrigt, men jag tar igen det med råge i lunchlådan. 
7.) Plant based fuel. Ja, det är ett försök att kompensera tröttheten och +20 kg pga graviditeten. Uff. Den här omgången har varit helt annorlunda än min första ”pregnans” som gick lite mer som en…dans. 
8.) Till er som undrat om tavelhyllan. Den är monterad men det fattas några detaljer. Återkommer med en större bild och bättre beskrivning när jag stängt luckorna. 
9.) Sist men inte minst. Bästa stunden på länge. Premiärgoset med Max nya kusin. Välkommen till världen lilla A!

Kategorier:

Kommentarer

 • Angående punkt 5.) Jag tycker väl kanske inte det om det ska vara någon trovärdighet i frågan. Särskilt om man samtidigt lägger ut bilder på 150 stycken påsar med grejer som ska delas ut som give-aways på något slags event. Att byta konsumtionen till att bara innehålla eko-grejer om man fortsätter bygga allt på en otroligt hög konsumtion känns jag vet inte….
  verkar som om jag är den enda som inte köper hela Trendenser-konceptet med hull och hår. Jaja

 • Till Polisen skriver:

  Varför envisas du med att läsa Trendenser eller bloggare öht om du inte "köper deras koncept"? Det är ju ingen som tvingar dig? Jag tycker det är toppen att allt fler bloggare lyfter hållbarhetsfrågan sen fattar man ju att det inte går att ändra precis allt över en natt?

 • Fast det gör jag inte egentligen. Jag råkade in på Fridas inlägg häromveckan och blev intresserad eftersom det kändes som funderingar jag kunde relatera till. Skrev då mitt livs första bloggkommentar…blev utbuad. Gick in idag igen för att följa hennes vidare funderingar. Insåg att allt är som vanligt. Skrev mitt livs andra bloggkommentar. Inser nu att jag skall lämna. Ha det bra alla! alla kan inte vara ja-sägare….

 • Sara skriver:

  Jag har alltid älskat din blogg, hur du skriver och dina värderingar.
  Nu när du blivit någonslags moralpolis för hållbarhetsfrågan och kritiserar många för "konsumtionshets" så bör du istället reflektera att du är en av dom som en gång i tiden STARTADE konsumtionshetsen och sedemera drivit den vidare. Din blogg lever pga annonsintäkter, samarbeten. Företagen gör inte samarbeten med dig för att det är kul utan för att de vill tjäna ännu mer pengar.
  Därför tycker jag att det blir lite löjligt när du ska ta kampen och ta facklan mot mindre konsumption och mer hållbarhet när du i samma post packar 150 goodiebags….
  Om du vill bli tagen som seriöst i frågan (som är en otroligt viktig fråga) så fortsätt blogga men dra ned på sponsrade inlägg (som är konsumtionshetsdrivna) och sluta uppmana folk till att köpa produkter de faktiskt inte behöver. Om du verkligen brinner för frågan ska du kanske inte tjäna pengar på andras konsumtion. 🙂 Bara en tanke.

 • Anonym skriver:

  Är Frida en moralpolis nu för att hon skrivit ett inlägg där hon ifrågasatt sin egen roll som bloggare och influencer? Hör ni hur ni resonerar?

 • Sara skriver:

  Det är inte ett inlägg – det är de senaste månaderna som för fanan mot konsemtionshets. 🙂

 • Anonym skriver:

  Bara en liten kontrollfråga. VEM i dagens samhälle lever inte av konsumtion? Statens skatteintäkter kommer ju till och med från det? Vad är det för naiv inställning att vi kan SLUTA konsumera. Det handlar väl till syvende och sist om VAD vi väljer att konsumera, att vi börjar köpa vettigare saker och i mindre volymer?

 • Anonym skriver:

  Vad kul att du delar med dig av dina bilder från din iPhone 😀

 • Camilla skriver:

  Hej!
  Tycker du har en trivsam och fin blogg (började läsa nyligen) men, tyvärr måste jag flika in ett men.
  Jag jobbar själv med miljö och hållbarhet inom ett storbolag och skulle bedöma mina sakkunskaper som ganska bra (känner mig manad att skriva detta då folk ofta har en tendens att hoppa på andra i kommentarsfält) och jag får inte riktigt ihop bilden här.
  Det är superbra att du medvetandegör folk om betydelsen av de val man gör när man konsumerar, men att uppmana folk att köpa designklassiker är inte detsamma som att göra en "miljögärning". För det första är de ej garanterat bra i sina produktionsled men framförallt så driver det fram ett konsumtionsmönster/hets/ha-begär eller vad man vill kalla det.
  Sedan känns det kanske lite motsägelsefullt att ha en massa "giveaways" samt resonemanget kring köksrenoveringen. Om sakerna ändå var så pass funktionsdugliga att andra verkar kunna använda dem, varför åkte de ut? Jo eftersom att du inte gillade dem?
  Ursäkta långt inlägg, men har funderat lite över detta senaste tiden.
  Ha en trevlig kväll iaf 🙂

 • Hannah skriver:

  Jag tror du kommer få räkna med påhopp nu. Det finns en anledning att så få vågar ta i hållbarhets/miljöfrågan. Beter man sig inte perfekt i alla lägen får man inte uttala sig typ. Nåde den som skaver i andras liv utan att vara helt felfri själv… Vilket är synd för då kommer vi ju aldrig ta oss vidare. Det blir i alla fall extremt få som kan vara pådrivande.

 • Maria skriver:

  Ett konkret tips om du vill omsätta dina goda tankar kring hållbarhet i praktiken är att i framtiden, istället för att packa goodiebags med saker som de allra flesta mottagare garanterat inte behöver, ge bort varsitt träd i Vi-skogen, eller liknande. De av dina läsare och besökare som tycker hållbarhet är viktigt skulle garanterat uppskatta det mer.

 • Anonym skriver:

  Maria du vet ju inte ens vad som är i påsarna?

 • Maria skriver:

  Nej, men jag är säker på att majoriteten av mottagarna ej behöver det som finns i dem (för så är det med alla goodisbags jag någonsin fått eller sett). Det var ett konkret förslag. Tycker du inte att det var bra?

 • Martin skriver:

  @Maria
  Beklagar att alla goodiebags du fått har varit värdelösa. Det måste vara hemskt. Jättehemskt.
  Ditt alternativ på att finansiera en av årets viktigaste möten för influencers är att ge bort träd i Vi-skogen?
  Med tanke på lokalhyran, arvode och resekostnader för föreläsare, fördrink, en trerättersmeny, vin och kaffe till 150 deltagare plus lite ljud, ljus och allmän teknik plus moderator, blommor och hela Trendenser crews( 3-4 pers) arbete på heltid i ungefär en månad för att lösa arrangemanget så är nog inte den vackra tanken med Vi-träd kanske direkt genomförbar. Då är kanske en väl genomtänkt goodiebag ett ganska bra alternativ istället? Man kan göra mycket gott med goodiebags fyllda med innehåll som "ingen behöver". Jag vet. Via Designhjälpen auktionerade jag ut en sådan för typ 2500kr. Pengarna gick oavkortat till Röda Korset. Så, lite perspektiv och ett större kreativt tänkande är allt som behövs för att få världen lite bättre. Och trevligare.

 • Johanna.T skriver:

  Hej dig Frida! Stor pepp till dig! Tycker du gör ett bra jobb och är en bra förebild för egna företagare! Bra att du tar upp hållbarhets frågor! Vi behöver alla tänka på hur vi lever över våra tillgångar just nu!
  Ha en trevlig dag!
  Kram

 • Trendenser skriver:

  Hej Camilla, jag förstår att jag uppfattas som motsägelsefull just nu och nej, jag har inte bra svar på alla frågor ännu – men jag tycker det är tråkigt att man hellre pekar finger och letar fel i mitt beteende idag än att uppmuntra och heja på förbättringsprocessen som jag försöker mig på. Inte minst eftersom jag ju är öppen och ärlig med hur svårt jag tycker det är att balansera mitt yrke som influencer och de utmaningar miljön står inför.
  Alla som någon gång lyssnat till mina föreläsningar vet att jag är väldigt kritisk mot vissa sk. ”designklassiker”, så jag vet inte vad du fått bilden av att jag promotar sådana rakt av som en lösning på konsumtionsfrågan. Där har du missförstått mig.
  Angående renoveringen: Eftersom Myresjö som gjort vårt förra kök inte längre finns kvar och Marbodal som köpt upp varumärket hade valt att sluta producera de stommar/fronter/delarna vi behövde för att reparera de skador som uppstått efter 10 år så gick det helt enkelt inte att lappa och laga det gamla. Jag ska kanske också ska tillägga att jag under två års tid letat efter delar till vårt gamla kök via Blocket men inte lyckats hitta det vi sökte. Vår granne hade därför (av samma tillgänglighets- och måttproblematik) glädje av fronterna och blev överlycklig för en grytkarusell som inte längre går att få tag på, därför fick de dessa delar av oss. Spisen i vårt förra kök hade inget ”barnlås” och passade inte in i småbarnsfamiljs vardag med ännu ett nytillskott på väg – men funkar ju utmärkt på ett lantställe. Därför fick den nytt liv där. Hoppas det ger dig svar på hur vissa delar kunde komma till användning trots att det inte funkade att bygga vidare på.
  Och vad gäller goodiebagsen så kan jag meddela att vi packat ner prover på ekologiska teer, material från biståndsorganisationen Diakonia och nya ekologiska handdukar i dem nu under veckan. Vi kommer också äta vegetariskt på eventet och min föreläsning kommer bland annat handla om hur vi kan använda vår influencermakt till värderingsdrivna frågor och inte enbart konsumtion….Nu. Slut på försvarstalet 🙂 Utgå inte ifrån att jag vill illa, men lita gärna på att jag gör så gott jag kan.

 • Trendenser skriver:

  Hej! Jag vill bara förtydliga att jag inte på något sätt kräver eller tycker att alla läsare måste hålla med mig. Tvärtom uppmuntrar jag diskussion och debatt i frågan (så länge den förs på en respektfull nivå).
  Men Rom byggdes inte på en dag så jag får väl hålla med om att du/ ni kritiker får ha lite tålamod i förändringsprocessen. Att sluta blogga och ge upp helt nu, skulle ju däremot vara det sämsta jag kan göra. Det kan ju knappast vara bättre att lämna över stafettpinnen till dem som bara pratar konsumtion och fortsätter som de alltid har gjort?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.