Annons

Söndagssummering v 52 – 2016

Blink, blink så var det söndag igen och dags att summera veckans nyheter från inredningsbranschen. Den här omgången blir en kompott av snackisar från fjolårets sista och det nya årets allra första av dagar. Här kommer ett svep med saker att ha koll på från vecka 53!
Veckans största skräll i ”inredningsbloggarvärlden” är ett skvaller som legat och skvalpat halva hösten, men nu är det officiellt. Sköna Hem startar det nya året utan en rad av sina bästa bloggprofiler. Om man ska tro djungeltrumman är fler avhopp att vänta från magasinsportalerna under 2017. 
Kolla in de fina drejade vårvaserna från Humlebäck Keramik och Möbelsnickeri i Långed/Västerbotten. Läs mer HÄR! Kul med fina nyheter från norr!
Bloomingville har släppt nya katalogbildernyheterna SS17Även om jag personligen har lite svårt för deras ”plockepinnmöbler” så lanserar de en hel del fina lampor, keramik och trädetaljer i vår. 
Ett företag att hålla koll på 2017 är nya svenska Navy Stories som gör ekologiska sängkläder och jerseybäddset stickade i Marbäck utanför Borås på ett familjeägt Gots-certifierat stickeri. De har fått in sina produkter på Ellos och kommer att ställa ut på Formex i januari. Heja er!
Blå toner är det också i H&M Homes kollektionsbilder som blivit ombloggade i veckan. 
 
Notiser: 
– Årets julhandel slog rekord, +6% på fysiska butiker och hela +28% för näthandeln. 
– Orrefors och Erika Lagerbielke är aktuella med nya serien Metropol 
Clas Ohlson hämtar ny (och kvinnlig) VD från IKEA
Röhsska muséet i Göteborg stänger ner mellan 27 februari och 2 juni 2018 för ”verksamhetsutveckling”
 
Veckans Hemnetgodis då? Mellandagarna har varit lugna på bostadsmarknaden, av förklarilga skäl, men veckans finaste/mest uppmärksammade måste väl ändå vara denna omskrivna pärla som är ute till salu på Krukmakargatan 42 i Stockholm. Fler bilder HÄR. Njut av dem och ha en fin start på 2017!
Foto: Sköna hem, Humlebäck, Bloomingville, Navy Stories, H&M Home, Svensk Fast

Kommentarer

  • Åsa skriver:

    Du fortsätter i samma smakfulla stil som vanligt:) har inte tänkt på det tidigare men dina inlägg har så fint harmonierande bilder, även när du gör "plock" inlägg som det här. Färg & form stämmer totalt. Flödet är så fint. Tusen tack för all gratis inspiration till oss – och gott nytt år <3

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.