Annons

Veckans söndagssummering v 3 – 2017

Den här veckan gick Formex av stapeln i Stockholm. Efter att ha gått på mässan 21 (!) gånger i rad så behövde jag ta ett break. Men, det gör ju inte så stor skillnad att vara på plats eller inte när man kan följa det mesta på distans numer. Formex är ju egentligen inte öppet för allmänheten (bara för inköpare, utställare och press) men sociala medier har gjort allt mer tillgängligt. Kolla in hashtaggen #formex2017 på Instagram för att få en glimt bakom avspärrningarna. Här kommer en summering av veckans nyheter och snackisar från inredningsbranschen!
Formex överraskade med en rökpuffande installation, istället för det sedvanliga pryttelgyttret till temautställning. Befriande och modigt att en mässa som indirekt lever på utställarnas försäljning vågar ta ställning och sätta tonen för hållbarhetsfrågan med en prylbefriad yta på entrétorget. 
Carina Seth Andersson vann Formex designpris Formidable i kategorin ”Folkets val” med sin dubbelpipiga skål i glas för svenska Skrufs glasbruk. Väl förtjänt. 
De flesta av de stora utställarnas vårnyheter har ju redan passerat revy i nyhetsflödet under hösten tack vare tidiga katalogsläpp. En nyhet som fått mycket uppmärksamhet i veckan (kanske för att den lanserades) i samband med Formex är de här nya träningsredskapen från Tingest. Hantlar och kettlebells som tål att stå framme. TACK för den produktutvecklingen!
Granit har haft pressvisning och förutom konstkalendern med konstnären Emilia Ilke (som jag redan bloggat om) lanserar de en serie linnekuddar med lin från FLAX-certifierade gårdar. 
Det har även varit möbelmässa i Köln. Där fastnade jag för Lisa Hillands nya stol Torso med rosettliknande rygg för DHS. Närbild hittar du HÄR. Finns i svart- och naturläder. Blivande klassiker?
Artilleriet lanserar ett nytt konstsamarbete med kontroversiella Kakan Hermansson.
Ferm Living har släppt en hel drös foton på sina nyheter inför SS 2017. Bilder HÄR och HÄR!
Skagerak har lanserat serien Hven designad av svenske designern Anton Björsing.
Även Muuto har släppt pressbilder på årets möbelnyheter. Cecile Manz nya stol Workshop till exempel. 
 
Notiser: 
Lauritz vinstvarnar pga ”lägre provisionsnivåer än beräknat”
– Och mäklarfirman ESNY har öppnat filial i Göteborg. I fredags var det fest med Fredrik. 
 
Formex Trendrestaurang må (som vanligt) ha varit en bjärt föreställning (den här gången till fördel för rosa och gult) men av möbelföretagens bilder att döma är det snarare rostbrunt och kola, dämpad terracotta i kobination med grönt och blått som verkar gälla. Ska bli intressant att se vad som springer snabbast från hyllorna i butikerna kommande säsong. Jag avrundar veckans svep med en ny pressbild från And Tradition som jag tycker summerar rådande trender både i färg och form. Skön söndag till er!
Foton: Mormorsglamour, Skruf, Tingest, Granit, DHS, FL, Skagerak, Muuto, &Tradition

Kommentarer

 • Lisa skriver:

  Vilket fint nytt format! Dock hamnar bilderna i vänsterkant på min telefon och syns inte i sin helhet..Har samsung 5.

 • Anonym skriver:

  Känns som Formex trenduställning / restaurang alltid är färgglad och kitschig oavsett säsong och rådande trender. Svårt att avgöra om bilderna är från i år eller 2011 eller 2007? ?

 • Anna skriver:

  "Kontroversiella" Kakan Hermansson? Intressant beskrivning…

 • Anonym skriver:

  Audi avbröt väl nyligensamarbetet med Kakan efter twitterstormen om hennes uttalanden om polisen och raljeranden om morden i Malexander?

 • Maria skriver:

  Ändå intressant att Ingvar Kamprad aldrig omnämns som "kontroversiell".

 • Lina skriver:

  Kontroversiell? Det är vissas tydligt ideologiskt färgade bedömning som blivit till någon sorts sanning. Lite trist med tanke på vilken viktig och mäktig förebild hon är, och skicklig konstnär. Läs Kakans ursäkt, det verkar de flesta ha gjort – tycker hon känns synnerligen mänsklig och transparent?

 • Linda skriver:

  Det är svårt det här med företagsrekonstruktion men det betyder inte nödvändigtvis att ett företag är nära konkurs. Det är olyckligt att media, oavsett form, sätter likhetstecken däremellan. Du har en stor blogg, når många och skulle kunna bidra till korrekt information.

 • Frida skriver:

  Linda: Jag vet, jag är själv civilekonom – men jag vet också att det är långt från alla som klarar en rekonstruktion utan externt kapital som räddning. Angående texten så citerar jag bara rubriken i tidningen Market.

 • Stella i Italien skriver:

  Tack för filmerna, i synnerhet den om PH- lampan. Så intressant att få veta hur mycket tankeverksamhet som ligger bakom en produkt.

 • Älskar Lisa Hillands nya Torso, finaste på länge och den måste ses live för att man ska se HUR fin och välarbetad den verkligen är med knäppningar osv på ryggstödet.
  Var på Granits pressvisning i Stockholm och även om de nya linnrkuddarns är fina så är nog de kommande möblerna i bambu strået vassare!
  Kram Anette

 • Mormorsglamour skriver:

  Så inspirerande söndagssvep som alltid. Håller med om att det är modigt att våga trotsa produktutställningar i entréhallen och jag tycker de gjorde det med bravur.
  Ferm livings pressbilder är superfina och även &tradition.
  Ha en riktigt fin dag nu

 • För Vånad skriver:

  Vilket fuss om att Kakan benämns som kontroversiell. Jag tror hon skulle ta det dom en större förolämpning om hennes konst/uttalanden/persona ansågs slätstrukna. Hennes mål är väl att våga ifrågasätta normer och bryta det invanda. Man behöver ju inte vara socionom för att förstå att hon uppfattas som radikal bland den stora massan?

 • Karina skriver:

  Älskar dess inlägg ??

 • Beatrice skriver:

  Tack för en superbra blogg!!! Vart/när kan man köpa de supersnygga hantlarna & kettleball från Tingest?

 • Nisse skriver:

  Väldigt inspirerande

 • Anonym skriver:

  Har letat på skageraks sida om bordet hven som jag tycker är oerhört snyggt. Är intresserad av måtten på bordet. Har du koll på var man kan finna den infon Frida?

  • Trendenser skriver:

   Hej, gissar att det kommer mer info när serien finns i butik. Det är ju en vårnyheter så de kanske inte hunnit uppdatera hemsidan ännu 🙂

 • Åsa Einarsson skriver:

  Du har fått jättefin ny layout men är det bara jag som tycker det är svårt att läsa när texten är så långt till vänster? Det är preciiiis att man ser första bokstaven i varje ord i vänsterkant och för mig tar det därför på något sätt emot att börja läsa dina texter.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.