Annons

Lookalikes: Konformade ljushållare

Jag hamnade i en intressant diskussion med VD’n på ett stort bolag idag angående det faktum att det inte alltid är lågprisdesign som efterliknar dyr design. Sådana medvetna och/eller slumpartade misstag förekommer ju även i premiumsegmentet men det hamnar sällan i rampljuset på samma sätt. Varför vet jag inte, men jag får väl göra en insats för att belysa fler sådana exempel också. Eller vad säger ni om det här omvända caset? Den holländska formgivaren Piet Heins ljusstakar Mars, Venus och Jupiter att jämföra med Skultunas Nattlight av Richard Hutten. Nog är väl de här också lika som bär? 
 
Bild 1: Piet Heins ljusstakar Mars. Venus och Jupiter, pris från 499 kr
Bild 2: Skultunas ljusstakar Nattlight finns i tre storlekar, design Richard Hutten, pris från 1498 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Ja, helt omvendt. De forsølvede messingstakene av hollandske Richard Hutton er designet i 2011, mens danske Piet Hein døde i 1996. Hans lysestaker er av stål. Så her er de dyreste (Skultuna) muligens en kopi av de billigeste (Piet Hein). Helt omvendt av andre "like som bær" eksempler 🙂

 • Johanna skriver:

  Ja du har rätt. Om jag hade sett dem i butik hade jag tagit för givet att den billiga var en kopia (eller "inspirerad av" då man verkar komma undan med det mesta). Det känns som det är vad de flesta instinktivt tror utan att ha någon bakgrundsfakta.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.