Annons

Veckans söndagssummering v 46 – 2016

Idag är sista söndagen innan adventshelgerna tar vid och det har blivit dags att summera veckans nyheter och snackisar från inredningsbranschen. De senaste sju dagarna har bjudit på väldigt mycket fint, så det är väl lika bra att sätta igång direkt! Hoppas du hittar något nytt som du gillar.
Lotta Agaton har curerat unika objekt till Filippa K’s butik och utställning på Grev Turegatan. 
Royal Copenhagen har haft presvisning för julborden i Köpenhamn. Grämer mig att jag missade detta pga jobbb. Alltid lika spektakulärt. Mark Tans dukning ”labyrintiskt snigelhus” blev min favorit. 
Emma Olbers och Maja Lindahl har inrett Pom & Floras andra café som öppnade i veckan på Odengatan 39. Jag ser att de använt mycket möbler från Tre Sekel. Fint!
Svenskt Tenn har startat julen med buller och bång. Eller med en rad fina skyltningar och nyheter i butiken. Min favorit blev denna lansering. Kortleksask av Eric Ericson.
Inredningsbutiken ”Tambur” är aktuella med en ny, egen trähylla. Modellen finns i 60 och 90 cm, pris från 399:- (399 kr i obehandlad furu) och 599 kr för den vitoljade. Tillverkas i Sverige.
Therese Sennerholt har inte gjort tavlor på länge men i veckan har hon lanserat en jättefin kollektion i samarbete med Sara Medina Linds varumärke Melo Studio. Applåder!
 
Notiser
– Blocket lanserar en ny sajt inriktad på design. Förenklat sök för oss inredningsnördar!
– Indiska värvar sin nya marknadschef från If
Resultatlyft för Lexington
– Consortio Fashion Group vill lägga ner Haléns för att i stället satsa på Cellbes och Bubbleroom.
– Och så vill jag tipsa om en intressant artikel i Dagens Industri om Palmérs Hem
 
IKEA har släppt bilder på sin nästa PS-kollektion. En serie föremål med extra verkshöjd, av kända formgivare, som alltid brukar bli samlarföremål på ett eller annat vis. Se mer i filmen nedan!
Superfront har släppt en ny mattsvart kollektion med beslag och handtag som fått namnet Deep Black och som ska ge grafisk karaktär åt en möbel. Eller bara bli pricken över i:et i ett rum? Perfekt grej för dig som letar efter en punkt att addera till inrednings-tum-regeln 60/30/10
Granit har tagit fram en ny kalender i samarbete med den unga svenska konstnären Emilia Ilke. Efter månadens slut kan riva av bilden och rama in den som konstverk. Smartsnyggt! Avslutningsvis har det varit ganska glest på Hemnet-fronten. Kan inte se att något objekt stuckit ut mer än något annat bland bloggarna den här veckan. Däremot blev jag väldigt nyfiken på den nya köksbutiken med namnet Kitchen & Beyond i Göteborg, som jag fick inbjudan till i veckan. Kul koncept! Skön söndag önskar jag er. 
Foto: Filippa K, Royal Copenhagen, Pom Flora, Tambur, Melo, Ilke, Superfront, Kitchen & Beyond

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Hittar inte granits kalender!

 • Frida skriver:

  Kalendern är inte släppt i butik ännu. Ilke instagrammade om den nyligen, soon to be launched! https://www.instagram.com/p/BMmkI6fD6DJ/?taken-by=ilikeilke

 • Tack för alla bra tips! Några hade jag redan med i min söndagssammanfattning =)

 • Vilken härlig spaning Frida, massor med fina nyheter, tex
  Kitchen & Beyond ser onekligen intressant ut.
  Lite kluven till Blocket Design det känns ju som att det ska vara något utöver vanliga Blocket, men vem garanterar tex att det är äkta designmöbler osv som säljs där och inte kopior som köpts via tex DR? Här är det ju ingen som synar och värderar sakerna som tex hos Lauritz och Bukowskis. Deras värderingar har väl iofs varit föremål för en del kritit de också men här är set väl bara vanliga annonser som på Blocket?
  Anette

 • Tack så mycket för ännu en fin söndagssummering. Kortleksasken från Svenskt tenn var också min favorit. Jag gillade inte alls julpyntet trots att båda formgivarna är väldigt talangfulla. Intressant att läsa artikeln i DI-digital. Hoppas att du får en fin vecka

 • Tack för en väldigt fin söndagssummering, som alltid! Vi älskade Svenskt Tenns julpynt och även tändsticksasken var en stor favorit:)
  Önskar dig en fin vecka!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.