Annons

Lookalikes: Skohorn i aluminium

Ibland vet jag inte om det är en ”bessing or a curse” att ha ett sådant elefantminne som mig när det kommer till inredning och design. Jag vet inte heller vart i huvudet all konstig kunskap får plats. Det är då definitivt inte på samma ställe som minnet för var jag senast lade ifrån mig bilnycklarna eller mobiltelefonen. Tyvärr. Hur som helst Jag bläddrade igenom Mios nyheter på hemsidan och hann inte ens scrolla innan den här dök upp. Är inte deras nya skohorn väldigt likt Edblads så säg? Borde de inte ha lärt sig lite om deras design efter den här artikeln i Aftonbladet? Eller vad sägs de här, är de lika som bär?
Bild 1: Skohorn Design Hans Edblad, pris 290 kr 
Bild 2: Skohorn Shiny NYHET från Mio, pris 199 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Nej, det är ett skohorn i metall.

 • Amina skriver:

  Jag vet inte men för mig ser det ut som två relativt olika skohorn. Mio har ju läderbandet och inte metallöglan. Formen är väl lite lik men å andra sidan, hur många former kan ett skohorn ha? Måste ge dig lite kärlek nu på slutet – det är så lätt att uppfattas hård i skrift och det är inte min mening alls. Din blogg är fantastiskt härlig 🙂

 • Amina skriver:

  Jag vet inte men för mig ser det ut som två relativt olika skohorn. Mio har ju läderbandet och inte metallöglan. Formen är väl lite lik men å andra sidan, hur många former kan ett skohorn ha? Måste ge dig lite kärlek nu på slutet – det är så lätt att uppfattas hård i skrift och det är inte min mening alls. Din blogg är fantastiskt härlig 🙂

 • Anna skriver:

  Jag reagerade också. Det är väldigt speciellt i formen. En klar flirt med Edblads design. Märkligt eftersom de sålde dem innan på Mio?

 • Sandra Nicole skriver:

  Mios skohorn har jag sett hos flera svenska "high street"-inredningsmärken så det är nog inte Mio som har formgivit det misstänker jag. Tycker inte heller det är en kopia, Edbladhornets unikitet är ju öglan i slutet. I övrigt är båda rätt standard 🙂

 • Fia skriver:

  Vet inte vem som var först men Tove Admans skohorn är precis lika som Edblad. Tycker dock det på Mio inte är en kopia. Men som sagt Edblad och Tove Admans de tycker jag är lika.
  / Fia

 • Mona skriver:

  Det där från Mio är nog från samma tillverkare som gör Åhlens skohorn…

 • Rebecka skriver:

  Åhléns har under många år sålt precis likadana skohorn som det från Mio. https://www.ahlens.se/Mode/skor/skotillbehor-15233/ahlens-skohorn-chicago-52-cm-silver-40111221/
  De två du visar tycker jag dock inte är lika som bär, då jag inte ser några likheter utöver att båda skohornen är i metall. De är väldigt olika i formen och upphängnings-funktionen skiljer sig markant. Då håller jag med kommentaren här ovan, som skriver att skohornet från Edblad är väldigt likt skohornet från Tove Adman.

 • Nina skriver:

  Mio gör ju kopior på allt nu för tiden. Mycket tråkigt att se!

 • Inte jättelika enligt mig. Men visst kan de ha hämtat inspiration från Edblad

 • Wenche skriver:

  Menu sin er snyggast,med magnetfeste på veggen!Prisen er dog er annan;)

 • Stina skriver:

  Alltså vad är det MED Mio – de gör ju inte annat än att kopiera andra produkter nu för tiden! Sååå tråkigt och riktigt pinsamt faktiskt!

 • Jessica skriver:

  Köpte ett likadant skohorn på Mio för över 5år sen så det är inget nytt.Däremot ett väldigt bra och snyggt skohorn.Tycker inte det är någon kopia förutom färgen kanske samma form som dom flesta skohorn. ☺

 • Sara skriver:

  Jag har följt din blogg länge nu och ditt hat mot Mio är i gen nyhet. Om det är därför de kopierar fina märken rakt av utan att skämmas är nog inte bara den enda anledningen då du gladligen gör reklam för ellos, lagerhaus och t.o.m Åhlens, utan att skämmas. Och de, speciellt ellos inte heller e blyga med att kopiera fina märken rakt av. So va e din fued med mio? 😀
  Och please anklaga mig inte för att vara troll eller avundsjuk på dig och ditt fab liv som bloggare gärna gör nuförtiden som svar på alla som kanske inte håller med dem eller blir irriterade av dem. Jag har själv ett fab liv och önskar dig mer framgång. Och jag skulle aldrig heller tolerera snålåkare som rider på andras framgång och därför aldrig handlar på mio ellos etc

 • Fru Minimalist skriver:

  Åh, det där skohornet på översta bilden från Edblad har ju vi hängandes i hallen! 🙂

 • Anonym skriver:

  Varför hänger du bara och alltid ut just Mio? Tydligen har du otalt med de eller någon där – ta det med dom? Känns lite sandlådenivå det här annars och alldeles för obvious. /Gun

 • Trendenser skriver:

  Jag hänger inte bara ut Mio. Kolla i arkivet så hittar du lika-som-bär från Ellos, Jotex, EM, Netto, H&M mfl Om jag får vända på frågan undrar jag varför du bara skriver nedlåtande och elaka kommentarer? Jag kan ju se ditt IP-nummer och det är sällan/aldrig du har ngt positivt att uttrycka. Om du inte tycker om min blogg, varför läser du den?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.