Annons

Dagens kontor

När jag var anställd och drömde om att starta eget så var en av mina målbilder just det här. Att kunna få sitta kvar vid köksbordet och jobba i lugn och ro när alla andra skyndat iväg till sina arbetsplatser. Att slippa morgonjäkt och rusningstrafik och stresspåslag innan frukost. Och att få se sitt eget hem i dagsljus lite oftare. Simple as that. Jag tror det är viktigt att ha både stora och små visioner att plocka fram i huvudet när man kämpar med livsavgörande beslut och jag är övertygad om att det är lika viktigt att värna om bådadera när man väl har tagit steget. Annars är det lätt att man bara fokuserar på de stora målsättningarna och prestationerna när man fått vind i seglen. Just därför är jag fortfarande mån om att aldrig behöva vara inne på kontoret före kl 10. Trots att jag har anställda nu. Men morgontimmarna i ensamhet är viktiga för mig. Inte bara för att det var något jag lovade mig själv och att de ger mig möjlighet att starta dagen i min egen takt, utan för att det lämnar mig med en känsla av att fortfarande äga min egen tid. Även under de mest hektiska och galna av jobbperioder. Det betyder ju däremot inte att jag inte arbetar under arbetsdagens första timmar. Tvärtom är det nog då jag får som allra mest gjort. Jag kan svara på mail, tänka klart, fatta beslut och ta samtal utan att bli avbruten. Eller som imorse, låta en bokintervju ta nästan två timmar mer än planerat – bara för att samtalet blev så himmelens intressant. Det är en löneförmån jag aldrig vill ta ifrån mig själv. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Bra där! Känner igen mig mycket i det du skriver. Tack för alltid peppande och bra texter här på bloggen.
  Jag jobbar mycket hemifrån och ser det som en enorm förmån att få starta arbetsdagen i min ensamhet med en kopp kaffe och datorn i köket.

 • Det var en av mina drivkrafter med när jag startade eget, att äga min tid själv! Forma mina dagar efter mitt liv, tiden med barnen och det som ger energi!
  Det absolut bästa jag gjort för mig själv!
  Tack för en inspirerande blogg!

 • Låter hus mysigt som helst, så skulle jag vilja starta mina mornar också – men såklart rusar jag som en galning till en buss varje morgon..

 • Emma skriver:

  Så fint beskrivet. Det är väl just sånt som gör att man orkar vara produktiv. Jag är helt övertygad om att det är de små rutinerna, som just din morgon eller en löparrunda på lunchen, som gör att man tar rätt beslut och kommer framåt i arbetslivet.

 • Linnéa skriver:

  Jag håller verkligen med dig! I mitt jobb har jag möjligheten att jobba hemma och det brukar jag utnyttja på förmiddagarna men ibland också vissa eftermiddagar.
  Så skönt att få sitta ostörd och svara på mail, skriva rent avtal, tänka ut nya idéer utan att någon knackar mig på axeln.
  Tack för en fin blogg!

 • Caroline skriver:

  Hej Frida, har precis startat eget och njuter enormt av att inte känna press på morgonen. Idag blev det en härlig promenad i morgonsolen runt sjöarna här i Köpenhamn och nu jobb med te på hemmakontoret. Önskar dig en fin vecka, Kram Caroline

 • Matilda skriver:

  Precis så! =)

 • Villa Grön skriver:

  Heja dig! På pricken en av de målbilder jag hade när jag startade eget. Än så länge har jag min yngsta hemma fortfarande och jobbar samtidigt, men när hon börjar på förskola ser jag fram emot några timmar på morgonen med tid som bara jag bestämmer över. Vardagslyx!

 • Johanna Garcia skriver:

  Amen, sister! Ett utav mina mål med och jobbar på det 😉 Tack för all inspo!

 • Göteborgsmamman skriver:

  Jag håller verkligen med i din känsla. Att få ha den där lugna morgonen är få förunnat.
  Kram <3

 • Fanny skriver:

  Det låter ju så härligt Frida! Den där morgonstunden innan dagen drar igång på riktigt måste ju vara guld värd.. kram på dig!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.