Annons

Veckans söndagssummering v 43 – 2016

Sista söndagen i oktober och dags att summera veckans inredningsrelaterade nyheter och snackisar. Det blågula varuhuset är med i vanlig ordning, Åhléns har fått smaka på en släng av kritiksleven och Svenskt Tenn har äntligen löst världsfreden. Nåja. Nästan. Hoppas ni hittar något som inspirerar! 
IKEA har lanserat storsäljaren och bokhyllan Billy i beige. Fina miljöbilder av Pella Hedeby
Kocken Björn Frantzen har lanserat en kollektion utvalda köksprylar i samarbete med Åhléns. Reaktionerna har varit blandade. HÄR kan du läsa en sågning vassare än Björns egna knivar. 
Och Svenskt Tenn har redan peggat upp för nästa veckas diss. Jag sätter nämligen en peng på att Martinreda kommer avhandla deras nya ”concierge service”. Från och med nu kan man nämligen beställa varor online på Svenskt Tenn och hämta ut dem från bilen (via entrén vid Väpnargatan) utan att behöva parkera och gå in! HUR har vi klarat sig utan detta tidigare? 😉

Sunday är ett nytt livsstilskoncept som tror på stil över trend. Med ett avskalat formspråk blandar de loungewear och mode med heminredning och accessoarer från designers och konstnärer världen över.
Minns ni planscherna med kakao-ögonen. I november släpps nya produkter under OlleEksells flagg. Bland annat det här grytunderlägget av de klassiska dekormönstret från kakaoförpackningen. 
David Ehrenstråle lanserar ännu en ny karta. Näst på tur, Barcelona
 
Notiser: 
IKEA byter mediabyrå från MEC till Carat
Åhléns varslar 60 anställda på huvudkontoret (var femte anställd!)
Carl Larsson gården i Sundborn är i kris efter misstänkt miljonbedrägeri
– Och inför veckans Tidningsgala hyllades Elle Decoration.se av Resumés Unn Edberg för sin ”framgångsrika sociala medier-strategi”. Sätter det nyinstiftade bloggpriset i ett lite annat ljus…
Och Ballingslöv är aktuella med en ny handdukshängare samt finfina badrumsbilder. Sist men inte minst. Veckans gulligaste mäklarannons står Göteborgsbaserade mäklarbyrån Femtiofemkvadrat för. Och den verkar lyckad dessutom. En fågel viskade i mitt öra att det var över 104 anmälda till visningen… Ha en fin Halloween och start på v 44!
Foto: IKEA, Åhléns, Svenskt tenn, Sunday, Ballingslöv, Anders Bergstedt

Kommentarer

 • Jag kan hålla med om att det inte vara några produkter som direkt stack ut bland Frantzéns utvalda för Åhléns, MEN jag tycker dock att det är mer upprörande med alla de kockar som annars driver fina restauranger och vurmar för närproducerat, småskaligt och mat av toppklass som sen lånar ut sitt namn till hamburgerkedjor, chipsproducenter, snabbmat/halvfabrikat, såser och allt vad det kan vara.
  Där går ekvationen verkligen inte ihop för min del.
  Kram Anette

 • Anonym skriver:

  Gud vad skönt att Svenskt tenn gör det lika enkelt att handla hos dem som att köpa mat på McDonalds ?? Drive Thru Deluxe ??

 • Sari Kron skriver:

  Tack för tipset om Barcelona-guiden. Har beställt mitt ex på Artilleriet nu!
  Tröttnar aldrig på guiderna :))

 • Carolina skriver:

  Tack Frida för att du fixat med inställningarna så att man kan läsa hela inläggen i bloggläsare igen. Ha en skön vecka!

 • Anonym skriver:

  Perfekt inlägg! Precis vad jag behövde läsa nu 😀

 • Annahita skriver:

  Åh Ballingslöv verkar ha stulit sin handdukshängare från designern Mathilda Clahr. Hon lanserade sin The Strap för asmånga år sen. :/
  https://mathildaclahr.com/

 • Svart-Stina skriver:

  Den där Kakao-loggan är genialisk. Så enkel men ändå så distinkt.

 • Anonym skriver:

  Ja tack till grytunderlägget och handdukshängaren i skinn!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.