Annons

Trevlig helg!

Tack för alla goda råd om stekpannor efter mitt inlägg om oktobers önskelista/inköpsmåsten. Jag ska fira in lördagskvällen med att premiäranvända vår nya de Buyer. Får återkomma med testresultat men jag gillar redan tanken på att den är gjord i 100% naturmaterial, behandlad med ekologiskt bivax och garanterat utan beläggning till skillnad från den gamla slitna teflonpannan vi hade innan (som hade börjat flaga!). På tal om ekologiskt och hållbart så fick jag en chokladkaka från Malmö Chokladfabrik av tjejerna på Little Eco nu i veckan (som tack för att jag hjälpt dem med ett foto till en tidningsannons) och ser fram emot att provsmaka den framför TV’n ikväll. Den bruna kannan har jag köpt HÄR (från Hasami Ceramics) och pläden är gammal (kommer från Ayaiu) men den lär komma väl till pass i soffan ikväll. Trevlig helg!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Sara skriver:

  Någon jag pratade med sa att pannorna lätt slår sig. Har du hört något om detta?

 • malincatrin skriver:

  Sara: att pannorna slår sig beror på att man använder för hög värme direkt, man skall börja på låg-medelvärme för att sen kunna höja temperaturen samt att man diskar den när den fortfarande är varm, stekpannan skall kallna helt innan man diskar den i varmt vatten.

 • Jag har den sådan stekpanna och älskar den! Både för att den är fri från läskiga kemikalier men också för att den superbra!
  Ha en fin kväll:-)

 • Lena B skriver:

  Vilken fin pläd! Ekologisk den med ser jag ? Vilken färg är det på din och vad heter modellen?

 • Lena igen skriver:

  Är det Hamish i Light Camel / Grey Melange eller Light Melange kanske? ?

 • Maria skriver:

  Vi har en sådan panna och har följt skötselrådeb till punkt och pricka och ändå blir det åt helvete. Det i mitten bränns och sidorna är kalla. Så synd då jag hade höga förhoppningar!

 • Romy skriver:

  Måste tyvärr hålla med Maria. Köpte också en de Buyer eftersom det lät så bra innan men för mig funkar den inte alls. Allt bränns och fastnar och man får skrapa bort det (ser helt oapptitlig ut). Det är jättesvårt att hitta den rätta temperaturen och även om man torkat stekpannan efter att ha änvänt den rostar den.
  Tipps på vad man kan göra mottages tacksamt!

 • Åse skriver:

  Vi har två stycken pannor, en liten och en stor. Tycker att de är toppen!
  Vi har en induktionshäll, så kanske det är skillnaden på resultatet?
  Vi använder mycket smör alt oliv/kokosolja och diskar ur dom när de är kalla. Då enbart med varmt vatten. Aldrig diskmedel!
  Torkar av direkt med hushållspapper och förvarar hängande på en krok.

 • Cecilia skriver:

  Berätta gärna vad du tyckte om chokladen. Lokalt producerad och perfekt för nötallergiker då den inte innehåller spår av nötter.

 • Anna skriver:

  Vi har två pannor och induktion – de kräver lite jobb i början men det bästa är att om det inte funkar så rengör man med stålull och börjar om 🙂 man fixar till dem med ett tjockt lager neutral olja på låg värme i 15 min, häller bort och torkar av. Jag brukar ha ett inoljat hushållspapper på ytan när de står i skåpet. Ha mycket lägre värme än vanligt så blir det bra, men jo – har också märkt att de slår sig lätt.

 • de Buyer är en proffspanna som kräver lite annorlunda användning än vad man är van vid, men helt fantastisk när man får kläm på det! 🙂 Olja in stekpannan ordentligt innan användning. Det viktiga med kolstålspannor är att du steker i låg- till medelvärme, annars bränns maten lätt fast. För att undvika ytrost måste du torka stekpannan ordentligt efter att ha diskat den i varmt vatten. Lycka till!

 • Frida, vad tyckte du om Kakaobitar?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.