Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.
Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.
Att bygga hus, renovera och inreda handlar förstås om tycke och smak. Men också om funktion och säkerhet, där logik ibland måste få gå före estetik. För räcken i trappor (både inomhus och vid entretrappor) gäller till exempel dessa mått enligt BBR (Boverkets Byggregler). I utrymmen där barn kan vistas bör öppningarna i räcket vara […]
Det satt långt inne. Men nu är det gjort. Idag sade jag upp mitt hyresavtal på Spinneriet, efter åtta fantastiska år. Jag är otroligt tacksam för den tid jag har haft i det här huset – men nu är jag redo för en ny utmaning. Planer finns. Absolut. Jag har lite kvar att fixa innan […]
Inlägget är reklam för Ekelunds väveri Under vinjetten ”Local hero” belyser jag kända nordiska designklassiker i samarbete med dess producenter. Genom att berätta mer om möblernas historik, bakgrund och tillverkningsprocess hoppas jag att fler ska få kunskap om och förståelse för den verkshöjd de faktiskt har. Dessutom känns detta som en roligare och mer lärorik annonsform […]
Trendenser.se drivs av Frida Ramstedt och är en av Nordens största ämnesbloggar om inredning och design. Bloggen uppdateras dagligen med inspiration, nyheter och trender för livet i hemmet.
Copyright 2019 Trendenser AB, All Rights Reserved
Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer
Jag accepterar
Kommentarer
Någon jag pratade med sa att pannorna lätt slår sig. Har du hört något om detta?
Ett annat tips är ju svenska (närproducerade) Ronneby Bruk, http://www.ronnebybruk.nu/sv-SE/Products/Category/33?name=Ultra%20Light%20Original%20L%C3%A4ttviktsgjutj%C3%A4rn
Sara: att pannorna slår sig beror på att man använder för hög värme direkt, man skall börja på låg-medelvärme för att sen kunna höja temperaturen samt att man diskar den när den fortfarande är varm, stekpannan skall kallna helt innan man diskar den i varmt vatten.
Jag har den sådan stekpanna och älskar den! Både för att den är fri från läskiga kemikalier men också för att den superbra!
Ha en fin kväll:-)
Vilken fin pläd! Ekologisk den med ser jag ? Vilken färg är det på din och vad heter modellen?
Är det Hamish i Light Camel / Grey Melange eller Light Melange kanske? ?
Vi har en sådan panna och har följt skötselrådeb till punkt och pricka och ändå blir det åt helvete. Det i mitten bränns och sidorna är kalla. Så synd då jag hade höga förhoppningar!
Måste tyvärr hålla med Maria. Köpte också en de Buyer eftersom det lät så bra innan men för mig funkar den inte alls. Allt bränns och fastnar och man får skrapa bort det (ser helt oapptitlig ut). Det är jättesvårt att hitta den rätta temperaturen och även om man torkat stekpannan efter att ha änvänt den rostar den.
Tipps på vad man kan göra mottages tacksamt!
Vi har två stycken pannor, en liten och en stor. Tycker att de är toppen!
Vi har en induktionshäll, så kanske det är skillnaden på resultatet?
Vi använder mycket smör alt oliv/kokosolja och diskar ur dom när de är kalla. Då enbart med varmt vatten. Aldrig diskmedel!
Torkar av direkt med hushållspapper och förvarar hängande på en krok.
Berätta gärna vad du tyckte om chokladen. Lokalt producerad och perfekt för nötallergiker då den inte innehåller spår av nötter.
Vi har två pannor och induktion – de kräver lite jobb i början men det bästa är att om det inte funkar så rengör man med stålull och börjar om 🙂 man fixar till dem med ett tjockt lager neutral olja på låg värme i 15 min, häller bort och torkar av. Jag brukar ha ett inoljat hushållspapper på ytan när de står i skåpet. Ha mycket lägre värme än vanligt så blir det bra, men jo – har också märkt att de slår sig lätt.
de Buyer är en proffspanna som kräver lite annorlunda användning än vad man är van vid, men helt fantastisk när man får kläm på det! 🙂 Olja in stekpannan ordentligt innan användning. Det viktiga med kolstålspannor är att du steker i låg- till medelvärme, annars bränns maten lätt fast. För att undvika ytrost måste du torka stekpannan ordentligt efter att ha diskat den i varmt vatten. Lycka till!
Frida, vad tyckte du om Kakaobitar?