Annons

Hipp hipp hurra på min bloggfödelsedag!

Den 21 september 2016, nästan på klockslaget, är det 11 år sedan jag startade min inredningsblogg. På den tiden pluggade jag till civilekonom vid Umeå universitet och var på ett utbytesprogram i Kanada för att läsa International Marketing. Jag satt uppe sent en kväll i mitt studentrum och grubblade över framtiden. Det var bara ett år kvar av utbildningen och snart dags att söka jobb, men hur skulle jag få ihop mina marknadsföringsstudier med mitt (ja, ni har väl förstått det nu) minst sagt nördiga intresse för inredning? Dittills hade jag ju bara läst kurser inom ekonomi och jag hade inget i mitt CV som kunde styrka min passion för design och form. Drömmen var att få skriva min kommande examensuppsats om IKEA. Men det var så otroligt många sökande till dem och väldigt svårt för en medelmåttig student som mig att sticka ut i mängden. Jag hade precis fått avslag på några idéer och det kändes hopplöst svårt, men jag ville inte ge mig. Medan jag funderade vidare surfade jag runt på olika modebloggar som Ebba Von Sydows och Eleonore Nygårds. Och det var då det slog mig. Det fanns ju ingen stor blogg som handlade om inredning i Sverige. Jag kanske skulle satsa på det för att lära mig mer om ämnet och på sikt försöka skapa mig ett namn i branschen? På fem minuter hade jag registrerat ett konto på Blogg.se och var igång. Ett infall som så småningom tog mig hela vägen till IKEA i Asien och ett uppsatsämne som behandlade hur IKEA använde sig av webben som en del av sin marknadsföringsstrategi i Kina (detta var 2006, på den tiden var det inte så vanligt som det är idag). Det ena gav det andra och plötsligt hade insikterna från mitt inredningsbloggande gett mig en unik vinkel som jobbsökande marknadsekonom. Medan jag och min klasskompis var i Kina och skrev på uppsatsen hörde ett annat svenskt inredningsföretag av sig och bjöd ut mig på middag. Deras VD var på fabriksbesök i Shanghai, hade läst min blogg och ville tipsa mig om en marknadsförartjänst de hade vakant. Det var så jag hamnade i Göteborg och började jobba med sociala medier som marknadsföringsverktyg. Och ett par år senare landade jag ett jobb på reklambyrån Forsman Bodenfors som ju inte bara hade sitt huvudkontor i min nya hemstad utan också hade IKEA som kund. Där fick jag bland annat vara med och utveckla IKEA’s närvaro på nätet i Sverige när de startade upp bloggsatsningen Livet Hemma. Cirkeln slöts. Inte allt, men väldigt mycket tack vare den där nattliga snilleblixten jag hade fått en sen septemberkväll 2005. Ibland kan frustration faktiskt vara en väldigt bra motor för att komma på nya idéer och lösningar, och stegen man tar för att komma ur det där jobbiga tillståndet kan bli livsavgörande, på ett oväntat bra sätt. Kanske en tröstande tanke om du går runt och känner dig frustrerad över något i ditt liv – just nu. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Det är alltid så inspirerande att läsa om din resa. Och starten. Jag började läsa din blogg 2007 någon gång. Och har fortsatt. Din generösa inställning och professionalism är inspirerande och jag ser fram emot att fortsätta följa dig. Grattis på födelsedagen

 • Helena Lyth skriver:

  Hipp hipp! Stort grattis!
  Tänker ofta på det där ögonblicket då jag startade min blogg. Det var i ren desperation över att bara vara i ett ständigt barnkaos och jag behövde hitta "min" plats. Att det ögonblicket resulterade i att jag idag har bloggen som yrke, fått resa, byta karriär, fått nya vänner, fått göra TV, tidningsreportage, radio, podd är ibland himlastormande! Sliding doors… Vad hade hänt om jag inte startat bloggen?
  Kram och tack för att du fick ditt infall!!!

 • Karin skriver:

  Tänk vilken resa du gjort och jag har varit med sedan Umeåtiden med ett uppehåll på några år.

 • Kristina skriver:

  Jag tänker ofta på dina ord från en föreläsning jag lyssnade på där du sa att frustration kan föda framgång. Att man inte ska slå bort känslan när man är frustrerad och irriterad utan använda den som motor framåt. Det har hjälpt mig ur många jobbsituationer där jag kunnat omforma mina tankar från frustration till motivation. Tack!

 • Grattis! Heja dig! Så kul att få veta lite mer om dig…
  Tack för pepp! Ja, frustration och irritation kan verkligen var en bra motor för att starta en förändring.

 • Otilia skriver:

  Stort grattis på din dag! 🙂 så himla inspirerande blogg och föreläsare.

 • Fanny skriver:

  Grattis Frida!! Du är så jäkla duktig och inspirerande! 🙂 Kramar

 • Sandra Nicole skriver:

  Grattis!! Alltid lika kul att höra hur såna här resor gått till. Det peppar! Har nyligen själv insett att varje litet steg man tagit och kämpat för lett fram till där jag är idag – även om jag inte är framme vid mitt mål. Every little step counts är mitt nya måtto! 🙂

 • Malin Björling skriver:

  grattis till vad du åstadkommit hittills, du är bäst !!!

 • E. skriver:

  Gulligt att du beskriver dig själv som en medelmåtta. Det är inte det första som kommer in mind när jag tänker på dig ?

 • Lisa S skriver:

  Wow! Underbart. Stort stort grattis!! Så himla kul att läsa om dig o din historia! Kram från Lisa S PS sitter med en latte o tittar ut över haver från stranden i Cannes!

 • Sofia skriver:

  Grattis!! Vilken inspirerande läsning! Och vilken inspirerande och peppande person du är!

 • Julia skriver:

  Wow vilken succé! Stort grattis på årsdagen och stort grattis till den unga tjejen med den nattliga snilleblixten 🙂

 • Johanna skriver:

  Vill bara säga ett STORT grattis. Du har verkligen lyckats med din dröm och du inspirerar mig att nå min. Tack!!

 • Ninni skriver:

  Frida Grattis!!!
  Vad roligt att få ta del av Din början i arbetslivet och hur det kom sig att Du startade Din blogg. Alltid lika roligt att besöka Dig, Du har en beroende framkallande blogg.
  Jag beundrar Dina rakryggade steg och uttryck,
  Lycka till med fortsättningen av Din karriär.
  Varma Kramar från Ninni.

 • Kim skriver:

  Grattis!
  Det är så kul att ta del av andras framgångssagor. Peppande!

 • Grattis Frida! Hoppas att du får en fin helg!

 • Residencedesign skriver:

  Fantastiskt! Tack för att du finns och inspirerar mig och så många andra! Grattis till tid! Kram

 • Annika/Resfredag skriver:

  Så kul att höra hela historien bakom. Grattis till 11 fina år, och skål för många fler!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.