Annons

Happy Friday!

Eftersom jag redan har en fin bukett hemma blev det inget köp av fredagsblomma idag. Däremot räddade vi den här lilla kvisten på väg hem från förskolan i eftermiddags. Det är så fint att sätta något grönt i en liten vas på sängbordet eller i badrummet för lite extra helgkänsla (även om tanken med just den här är att sätta ekollonen på odling). Ser ni förresten boken? Jag köpte den på turistbyrån i somras. En superintressant beskrivning av en riktig pionjär inom inredning, nämligen Blanche Dickson – en kvinnlig byggherre som lät uppföra Tjolöholms slott år 1904 och som bland annat installerade landets första inomhusdusch och dammsugare (som drevs av hästar). Jag tycker det är så spännande att läsa om vår inredningshistorik så nu är jag även nyfiken på denna bok av Anne Sumner. Kanske får låna den i helgen. Happy Friday!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Ingela skriver:

  Hej! Tipsar om en annan kvinna Wilhelmina von Hallwyl som var i front på inredningssidan. på sekelskiftet skapade hon ett av sina hem på Hamngatan i Stockholm. Hon började från att hon var liten spara allt och katalogisera för eftervärlden. Idag är det Hallywyllska museet. Har du inte redan varit där så måste du:). I museets shop finns fina böcker att köpa. Hemmet var först med dusch, vattentoalett, glassmaskin, helkaklat kök och badrum mm. Gå en guidad tur och bli imponerad av hennes driv och personlighet. Det finns ¨så mycket att inspireras av i vår historia. Trevlig Helg! / Ingela

 • Sandra skriver:

  Hej Frida,
  Läste kursen "att skriva in sig i byggnaden…" på distans via Uppsala universitet med Anne Sumner som lärare och kan verkligen rekommendera den boken, oerhört intressant! Trevlig läsning!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.