Annons

Vilken inredningsstil gillar du?

Jag håller på att kartlägga några av de största inredningsstilarna som syns i svenska bloggar och tidningar just nu (både smala och breda) till ett jobbprojekt och tanken slog mig att jag ju aldrig frågat er läsare vilken slags stil ni egentligen gillar bäst. Eller vilket som är ert huvudspår och vilka inspiratörer/stilar ni mixar mellan. För jag tror nog att de allra flesta av oss blandar lite. Det vore så spännande att få veta mer om vad just du som läser detta gillar eller om du känner att jag har missat någon viktig look. Till min hjälp för att beskriva de olika grupperingarna (som jag ser dem) har jag lånat skärmdumpar från populära bloggar och företag, om du äger någon av bilderna eller vill att jag ska plocka bort den eller din länk. Hör av dig så löser jag det direkt! Och om ni gillar upplägget kan jag beskriva stilarna mer ingående och ge tips på hur man får ihop interiörerna i separata inlägg längre fram – i en slags ”stilguide”.

Marmor och Mässing
Stilnycklar: Ljust, marmor, mässing, antika mattor, Svenskt tenn, stora vaser, dyra detaljer
Stilikoner: House Of Philia / Ida Carrol / Starwoman / Nya Hemmet / Mitt vita hus / Forni
Vintage och mönster
Stilnycklar: Stormönstrade tapeter, patinerat arvegods, levande och detaljrika interiörer
Stilikoner: Krickelin / Lovelylife.se / Tant JohannaDrömma / AnnaCate / Frida Schuler
Skulpturala former
Stilnycklar: Konstnärlig fantasi, skulpturala former, smäckra detaljer, quiltat och pulverlackat
Stilikoner: Faye Too Good / A Merry Mishap / Josefin Hååg / Elin & Evalotta
Expensive Eclectic

Stilnycklar: Mörka väggar, lek med proportioner, exklusiva unikat / vintage, stora växter

Stilikoner: Artilleriet The Studio / Christian Duivenvoorden / Lotta Agaton / Daniella Witte
Art Deco 2.0.1.6
Stilnycklar: Sammet, glas, stoppade möbler, heltäckningsmattor, mörkt trä, nitar och speglar
Stilikoner:
Joseph Dirand / The Line Apt NY / Hanna Wessman / Louise Liljencrantz 
Grey Deco
Stilnycklar: Grå fondväggar, hårda kontraster, rockig känsla, svart skinn, krom, fotokonst
Stilikoner: Hannas inspo / Rebecca Centrén / Johanna Montell
LOHAS (Lifestyle of Health and Sustainability)
Stilnycklar: Giftfritt, ekologiskt, naturmaterial, ljust trä, gröna växter, vegetabiliskt garvat läder
Stilikoner: Nirvan Richter / Emma Olbers / Tre Sekel / Ire / Tärnsjö / Melo Studio
Elegance
Stilnycklar: Eleganta former, tunga solitära möbler, stora bordslampor, böcker och altarstilleben
Stilikoner: Jannice Wistrand / Malin Glemme Layered / Marlene Birger / DAY Home / Slettvoll
Boho Chicks
Stilnycklar: Linne, slitet trä, kalkmålade väggar, yviga mattor, dimmiga bilder, horn, snäckor, bambu
Stilikoner:
Love Warriors / Hanna Lemholt / Helt Enkelt / Att vara någons fru
Old Nordic
Stilnycklar: Danska designklassiker, 70-talstextil i nyproduktion, mustiga färger och hårda kontraster
New Nordic
Stilnycklar: Bulliga lekfulla former, rundade avslut, midjor på möblerna, prisvärd design och färg!
Stilikoner: Susanna Vento / Laura Scheuer TrøstrupMuuto / Normann Cph / HAY / Gubi

Kategorier:

Kommentarer

 • Lina skriver:

  Jätteroligt inlägg! Märke nu att jag blandar olika stilar, nummer 1 för mig är Art Deco, tätt följt av Expensive Eclectic men det bli även en del mässing här hemma.

 • Anonym skriver:

  Vintage & mönster/Skulpturella former/Expensive Eclectic – jag är en mix av dessa men med ljusgrå väggar & vitt kök/badrum/hyllor.

 • Elisabet skriver:

  marmor & mässing med en hint av vintage 🙂

 • Amanda skriver:

  Verkligen mix men känslan före allt…av dessa kategorier så "skulpturala former"..fast med mer färg och inget quiltat.
  Ilse Crawfords säkra projekt. Personligt, varmt, inte för färglöst, mycket detaljer samlade på ett ställe inte spritt så det riskerar att upplevas rörigt – bokhyllor, träfärg, naturliga material. Nirvan Ritcher, Norrgavel. Bohemiskt humör – Malin Persson.

 • Ekenäsliv skriver:

  Kul inlägg!
  Jag dras absolut mest åt mamor och mässing stilen. Sen gillar jag att få in urnor som nog går mer åt boho chics stilen rent utseendemässigt för att bryta av.
  Målade en vägg i kalklitir….Inte min grej så det var tur det bara var en fondvägg som kommer tas bort när vi totalrenoverar det rummet… Man faller för något som nån annan har, men kommer snart på att det inte alls är sin egen stil.

 • Johanna skriver:

  Mix mellan nr. 1 (mest denna!) och sedan nr. 2. De övriga följer jag knappt och gillar ensaks bilder. De känns liksom för mycket estetiskt och långtifrån en vanlig vardag.. svårsmält på något sätt.

 • Malin skriver:

  Expensive eclectic

 • Malin skriver:

  New Nordic med scandinaviska naturnära, blå o gröna färger

 • Anna skriver:

  Superintressant inlägg!! Jag har haft svårt att hitta en röd tråd men nu fick jag lite hjälp. Tack!

 • Mie skriver:

  Precis döpt min egen stil till IndustriLounge 🙂

 • Liv skriver:

  En kombo av marmor och mässing & Vintage och mönster ?

 • Marika skriver:

  Jag är allra mest inne på en mix av mycket boho chics och en del expensive eclectic. En liten touch av art deco och mässing & marmor finns också med. ?

 • Linnea skriver:

  Du får megagärna fördjupa dig i de olika stilarna!! Vilket inlägg – tack!!

 • Rebecca skriver:

  Superinspirerande och kul inlägg! Skulle vara så uppskattat om du gjorde inlägg hur man lyckas få till stilarna, som i en stilguide som du själv beskriver. 🙂
  Jag själv har en blandning mellan Expensive eclectic och Skulpturala former här hemma men älskar stilen Vintage och mönster (ex. Krickelin).

 • Livan skriver:

  Art deco 2016! Tack för fin sammanställning, fick lite ordning på stilarna tack vare ditt inlägg. Gärna mer sånt.

 • anna skriver:

  Intressant! Jag gillar nog en blandning av Expensive Eclectic och Vintage och Mönster (ser också att det är de bloggarna jag följer). Marmor/mässing/allt vitt är jag hjärtligt trött på… tycker inte de hemmen är så spännande, de ser ganska likadana ut. Tycker om att se bilder på hem som vågar vara unika, det ger mest inspiration!

 • Ulrika skriver:

  Vintage och mönster definitivt:)

 • I Villa Betula er det lite hvitt, beige og scandi, så om jeg må velge en av de stilene du har presentert må det helt garantert bli Expensive Eclectic. Jeg bruker mørke farger og sort, vintage og spesielle funn, store statement pieces, tepper og er opptat av hyggelig belysning. Går ikke inn i en scandinavisk trend i hvert fall 😉 Det viktigste tenker jeg er å følge magefølelsen, samt være dristig. Og har man først gått for "den mørke siden" så er det helt klart ingen vei tilbake. Hele huset transformeres, og det for svært lite penger. Jeg opplever mye mer interesse for bloggen min i feks england og usa enn jeg gjør i scandinavia, for det er langt unna den komfortable lyse "boksen" som svært mange liker best i de nordiske landene. Jeg forstår ikke hvorfor det er slik, kanskje du vet? Jeg synes at mye v det jeg ser er en form for etterligning og kopiering, mer enn at man lar seg inspirere, og det er litt trist og kjedelig. Du må gjerne ta en titt på Villa Betula og se om den kommer seg inn noe sted i kategoriseringen din 🙂 Flott at du lager innlegg som dette!

 • Kristin skriver:

  Verkligen ett kul inlägg! Jag saknar nog en skandinavisk stil (skulle inte kunna placera exempelvis dig eller Pella i någon av stilarna ovan, eller?)
  Är nog själv mest expensive eclectic fast inte mörka väggar- blandar gärna in naturmaterial, glas och mässing också… Gillar enkelt och tidlöst. Tack för all inspiration du ger!

 • Jennifer skriver:

  Expensive Eclectic Är ju min klara favorit nu…
  Haft mycket av de bohemiska men blir allt mer "rakare" men med mjuka inslag så som linnetyger, mjuka korgar osv.
  Men jag mixar men där det finns en rödtråd.
  Underbart bra inlägg!
  Kram Jennifer

 • Katrti skriver:

  Skriv gärna mer om detta! Jag plockar nog lite från flera av stilarna och känner nu att hemmet är lite spretigt, skulle vilja ha en röd tråd…

 • Elin skriver:

  Vilken roligt inlägg!!! En stilguide vore toppen! Själv har jag en väldigt blandad stil, men mest mot marmor och mässing

 • Ankie skriver:

  Plockar lite hör och där, men är mest inne på Expensive Eclectic.

 • Mirva skriver:

  Marmor & mässing, New Nordic… En blandning av dessa tilltalar mig allra allra mest.

 • Chatrine skriver:

  Expensive Eclectic mixat med mönstrat/vintage är min mix. Jag älskar möbler av hög kvalitet och med en historia. Det finns i bägge de stilgrupperna.
  Sen faller det sig nog naturligt i vårt fall – vi bor i 250 kvm fd gästgiveri från 1700talet, då kan/måste/vill vi köra maxat och mustigt. Annars blir det bara tomt och konstigt. Två av rummen är dessutom nästan 40 kvm så med ljust och minimalistiskt blir det bara tomt och ödsligt 🙂

 • Cissi skriver:

  Jag måste nog säga att jag är en blandning mellan 2, 4 och 8. Eklektisk mix, med andra ord. Om någon såg "Vem bor här?" så är mitt absoluta drömhem kafferosteriet i Malmö. Så j-la snyggt!

 • Liza skriver:

  Old & new nordic + LOHAS. Vill gärna läsa tips om de olika stilarna, har aldrig tänkt i kategorier så här om mitt hem!

 • Jenny skriver:

  Jag gillar Jannices/Add simplicitys stil mycket: var hamnar den på listan? Mycket intressant inlägg, ser fram emot en fördjupning!

 • Susanne K skriver:

  Blandning mellan 1 & 2
  Vilket kul inlägg!! 🙂

 • Elna skriver:

  Jag gillar en mix av framförallt stilarna Skulptrala former och New Nordic. Saknar enkelhet och svensk 90-tals-minimalism som jag också gillar, t ex Jonas Bohlin och Thomas Sandells serie Snö, Pia Walléns Crux, etc. liksom svenska klassiker som String-hyllan och Lamino-stolen. Fokus på form och kvalitet.

 • Liza skriver:

  En kombination av old & new nordic, med lite LOHAS inblandat. Ja, fler inlägg som detta! Har aldrig tänkt på mott hem i kategorier som här, men intressant! Mer tips om de olika!

 • Frida Charlotta skriver:

  Härligt inlägg! Jag är en riktig Old Nordic. Trots min unga ålder så inspireras jag av gamla danska arkitkter, klassiska linjer och mönster samt tidlösa material.

 • Mimmi skriver:

  New Nordic helt klart!

 • Erika skriver:

  Intressant inlägg!
  Saknar dock din egen stil med det "skandinaviskt ljusa"…

 • Martina skriver:

  Det här va ju kul ? jag inspireras mest och älskar dessa stilar : Skulpturala former, Expensive Eclectic, Art Deco 2.0.1.6, Old Nordic. älskar riktigt design, dyra möbler och handla på auktion . alltså inget slit och släng möbler som man blir trött på med en gång. Tror även man kan blanda in alla dessa stilar till sin egen med en bra stark röd tråd i. För något att ju dessa olika stilar något som förknippas med varandra.

 • Stina skriver:

  Old and new nordic!

 • ola skriver:

  new and old nordic <3

 • Jenny skriver:

  Old Nordic definitivt, älskar designklassiker! Men vill gärna mjuka upp kontrasterna lite med inslag av Vintage och mönster, Marmor och mässing samt New Nordic. Jag vill gärna läsa mer om dina tankar om de olika stilarna.

 • Annika skriver:

  Kul inlägg! Ser gärna mer om detta. 🙂
  Art deco 2016 som nr 1, men dras mycket till myskänslan i Marmor och Mässing som ger mig inspiration.

 • Jenny skriver:

  En blandning mellan Marmor och mässing (med mindre mässing) och Vintage och mönster (men med endast lite diskret mönster). Läser väldigt gärna stilguider i bloggen. Gärna även något om vilka stilar man med fördel kan blanda och tips på det.

 • Anna skriver:

  Jag är nyfiken på vart du placerar dig själv och trendenser, Frida 🙂 Sen, om Anette inredningshjälpen läser detta, vill jag veta vart hon placerar sig och likaså Jannice Simplicity. Själv är jag en sorglig obestämbar blandning. Vill dock vara Lohas.

 • Karin skriver:

  Intressant inlägg! Vidareutveckla detta gärna mer. Funderar ofta på hur jag inreder själv. Tror jag är en blandning mellan Vintage och mönster (fast utan mönstrade tapeter) och naturnära LOHAS med några detaljer i mässing och Svenskt tenn. Saknar en stil här och det är den eklektiska grafiska i svart/vitt/grått med inslag av naturmaterial.

 • Lars skriver:

  Old Nordic helt klart

 • Lotta skriver:

  Jättekul inlägg! Är en blandning av Art deco och Old Nordic. Snälla utveckla gärna detta precis som du beskriver, jätteroligt!!!

 • Emilie skriver:

  Jag är nog i grunden en LOHAS med inslag av marmor och mässing samt några galna färgbomber på t.ex. gardiner. Gärna mer om olika stilar utan att tappa din stil för mycket så att säga 🙂

 • MY skriver:

  Där lärde jag mig många namn på stilar som jag knappt visste fans, Kul inlägg!!
  New Nordic tex, så snyggt och inspirerande nog favoriten. Men har svårt att välja lättare att välja bort Marmor Mässing och Boho Chics tycker jag är minst inspirerande.

 • SM skriver:

  Oj, vilken rolig idé! Utifrån de bilder och beskrivningar du visar här känns det som om jag blandar en del men håller mig nog mestadels till mässing och marmor-trenden. Just nu bor jag nämligen i en väldigt liten lägenhet som lätt kan kännas spretig eller överdekorerad med saker som inte går ihop. 🙂 Jag längtar tills jag flyttar till något större och har mer utrymme (även ekonomiskt) att utveckla min inredningsstil!

 • F skriver:

  Kul inlägg! Saknar dock en typ Scandinavian Classic-stil eller dyl, tänker typ du, Stylizimo etc. Känns inte som att ni passar in här? Eller vart skulle du placera er?

 • Frida skriver:

  Jenny och Anna: Bra feedback, har adderat en stil. Hittade inte toppenbra bilder, upplever den egentligen lite ljusare men har lagt till en look som är mer skräddat elegant och klassisk med influenser av duktiga Jannice. Tack!

 • Maria skriver:

  Vintage mönster och Lohas 🙂

 • Anna skriver:

  Hej!
  Jag är LOHAS, åtminstone färgmässigt. Och hellre trä än plast. Jag kan dock göra mer. Jag försöker också att tillvarata och måna om de gamla möblerna. Jag gillar att renovera och klä om möbler, både i trä och med tyg. Jag har hamnat i ett läge då jag söker mer efter äldre möbler än de som finns på de stora varuhusen. Det blir ganska platt i längden med möblerna från dessa ställen. En blandning mellan nytt och gammalt, men i samma färgskala är det som passar mig bäst nu; vitt, ljust trä och naturtoner. Svartvitt och grafiskt har jag sett nog av.

 • 17doors skriver:

  Jättekul inlägg Frida! Stämmer precis!
  Själv är jag nog en Expensive Eclectic minus de mörka väggarna 🙂
  Kram

 • Älskar detta inlägg! Vilken bra översikt! Fantastiskt jobb du gjort som sammanställt!
  Själv tycker jag nog mest om New Nordic men vill mentalt vara LOHAS, tycker även om skulpturala former.
  Ja, utveckla gärna detta inlägg…

 • PS: Nu saknar jag en "pin it" knapp i hörnet på varje bild – kan du inte pinna dem i ditt flöde så jag får sprida vidare;)

 • Simon skriver:

  Uppskattar någon blandung av new och old nordic så blir en blandning av dem, med lite inslag av marmor och mässing.

 • josefinsins skriver:

  Lohas och old nordic med inslag av vintage och mönster och new nordic var det här! Jättekul inlägg och klockren kategorisering, följer bloggare och instagrammare som representerar nästan alla stilar tror jag men kul att få upp ögonen för sin egen… Ser fram emot ditt fortsatta arbete på detta spår!

 • RailRoad skriver:

  Håller med ovan – kul och intressant inlägg. Och som de flesta andra så är det detsamma för mig det jag gillar är en blandning av flera stilar. Men det som passar in mest är Expensive Exlectic / Old Nordic / Elegance. Lite Boho Chic kommer definitivt in också.

 • Louise skriver:

  Så det var detta "lilla projekt" ni pysslade med 😉 Mycket tjusigt! Själv är jag "urban mormor". Kul att se dej! kram

 • Åsa skriver:

  Vilket roligt inlägg! Saknar dock en typ av stil (som jag personligen gillar bäst) Den där "lite Ikea, lite loppis, lite designklassiker" 😉 (bumlinglampa, Aftoartdetaljer, stringhylla, Eva-fåtöljer, färgglada vaser) Gillar vita väggar med färgglada tavlor och kuddar. Klara färger i rött, gult, blått och grönt.

 • Josephine skriver:

  Kul inlägg! Men vi som gillar FÄRG, vad kallas vår stil? ??

 • Monica skriver:

  Old Nordic med expensive ecletic. Inga mörka väggar dock och kanske inte heller så dyrt. Men gröna växter och det som går att vinna billigt på online-auktioner. I sommarhuset Marmor & mässing.

 • Evelina skriver:

  Kul inlägg!!

 • Johanna Bradford skriver:

  Vilket roligt inlägg! Och såklart smickrande att jag får vara med i en alldeles egen kategori. Tack!

 • Anneli skriver:

  Vad trevligt :-). Jag måste erkänna att jag nog helst själv skulle vilja ha en mix av orientaliskt/afrikanskt och "hotellstilen". Hur jag ska få ihop det på ett snyggt sätt har jag ingen aning om. Min man kommer från Afrika men älskar det skandinaviska stilrena(och nya saker inte gamla/nya slitna) men själv skulle jag vilja addera lite mer färg/mönster på ett fint sätt utan att det blir rörigt.

 • Alexandra Feher skriver:

  Vilket fantastiskt inlägg! Skriv gärna mer om detta och hur du får ihop de olika stilarna. Har precis flyttat in i en ny lägenhet där jag och min sambo försöker få ihop våra stilar, vilket hitintills inte går helt lätt. All hjälp uppskattas!

 • Linn skriver:

  Jag är också en mix! Men utveckla gärna detta! Stilguide låter helt klockrent!!!!

 • Sara skriver:

  Vilket bra inlägg! Insåg att jag har nog en väldigt blandad stil med inslag av marmor mässing, vintage mönster, skulpturala former, expencive electic, art deco 2016 och old nordic. Gillar att blanda kontraster men med dova och naturliga färger, men även att få in en exklusiv känsla med mässing och konst blandat med gamla och personliga föremål.

 • Marika Erkkilä skriver:

  Eclectic, art deco, boho och lohas. Kärlek till alla tre stilar. Även om lohas ligger närmast hur hemmet ser ut idag. Bor man i en etta är det lite svårt att ta in flera stilar utan att det ser ut som ett virrvarr.

 • Susanne skriver:

  Wow, du är så sjukt bra på att känna på dig saker!! Precis vad många behöver! Riktlinjer, finns ju så många fina saker nuförtiden och många (läs jag) får lust att haka på trender och gå helt ifrån från vad jag egentligen vill ha. Tackar minimalismen som vi följer till att jag inte drunknar i onödiga saker som tär på vår natur!
  Lohas
  Old nordic
  Skulpturala former
  Viktigt för alla att tänka minst en gång till innan man ska köpa saker tycker jag och att du också verkar vilja göra gott för miljön gör mig glad. Ska man köpa något ska man ha det i årtal, inte en kort stund bara för att det är trendigt. Hitta sin stil hålla sig till den och köpa kvalitet eller för att man ska njuta av den i flera år…ojoj sidospår…

 • Anna skriver:

  En liten synpunkt eller avvikande åsikt: marmor/mässing-gruppen utmärks bl a av Svenskt tenn skriver du. Jag tänker att denna gruppen inte har anammat vad jag betraktar som det centrala i Svenskt tenns design (mönster i starka färger, mörka(re) möbler). De har endast plockat ut de svala, eleganta godbitarna. Inget fel med det, men Svenskt tenn är så mkt mer. Jaja, bara en reflektion egentligen. Det var min andra kommentar på det här inlägget, värst vad jag var engagerad 😀

 • Lisa S skriver:

  Hej! Underbart inlägg!!! Jag har vintage/eklektiskt hemma hos mig!! Blandar hejvilt o följer endast mitt hjärta och inget annat! (Plånboken såklart!!). Har nästan inget nytt hemma utan handlar nästan uteslutande på loppis, blocket o annonssidor på FB. Mycket personligt hem har jag o jag brukar få mkt komplimanger, det är såklart jätteroligt, men när det kommer till kritan är det enda som betyder ngt att jag trivs!!! Kram Lisa S PS älskar din blogg, även om jag har en helt annan stil!

 • Amanda skriver:

  Kul och bra sammanställning!!
  Hemma hos mig är det definitivt Vintage & mönster

 • Anna O skriver:

  Så kul inlägg! Som 25årig köpenhamnare så är jag en blandning av Old & New Nordic. Köper själv mycket nyproducerat men så ärver/får jag mycket designklassiker från familj och bekanta. Tycker att det gifter sig fint.
  Tack för nyanserad och inspirerande blogg!

 • Kul! Vilket suveränt inlägg. Extra roligt att jag är med i Mönster & Vintage. Tack! Ser fram emot en fördjupning mellan inredningsstilarna. Ha en bra dag. kram

 • Sarah skriver:

  Vilket klockrent inlägg. Stor hjälp i jakten på att förstå vilken stil jag själv har och vill ha. Är inte helt lätt att förstå vilken stil man själv har. Perfekt för att kunna vidareutveckla den röda tråden. Jag skulle varmt välkomna fler sådana här inlägg 🙂

 • Cornelia skriver:

  Old Nordic, utan tvekan! Men blandar det gärna med lite mässing etc 🙂

 • Sanna skriver:

  Skulpturala former ligger närmast, men är inte helt rätt. Jag ligger och skvalpar mellan några olika kategorier. Saknar kanske en kategori. Eklektisk inredning med mycket böcker;)

 • Stina skriver:

  Intressant! Men hur är det med retron, du har inte med den? Jag gjorde ett reportage i helgen från ett riktigt sådant hem – @jenynilsson på insta. Men har dålig koll på retrobloggarna.

 • Malin skriver:

  Jag tror på att fylla sitt hem med sånt en gillar. Sånt som får en att vilja dansa, älska, ta det lugnt, laga mat, sova, skapa, skratta m.m. Jag tror på en inredning som inte ruinerar. Som är vänlig mot miljön, som är mestadels återvunnen och som inte är trendig (för i det begreppet ligger också en förlust av allt som är hållbart).
  Jag älskar att inreda men hatar att anpassa mig och jag klarar mig inte utan färg. Var är färgen (sorry, kanske låter det gnälligt och det är inte min mening att gnälla, men var ÄR färgen?)???

 • rock skriver:

  marmor och mässing med inslag av eclectic and LOHAS – lärde jag mig nu haha

 • Jessica S skriver:

  En blandning mellan Marmor och mässing, Vintage och mönster med inslag av Old nordic.

 • Linnea skriver:

  Är en mix mellan "Vintage och mönster", "Expensive Eclectic" och "LOHAS". Och så lite "Old Nordic" på det. Om jag bara skulle välja en så är det nog "LOHAS". Kul!

 • Sofie skriver:

  Blandning mellan Expensive Eclectic och Old nordic skulle jag säga.

 • Anonym skriver:

  Malin det är väl inte Fridas fel att bloggarna / de flesta inreder utan starka färger just nu?

 • Cecilia skriver:

  Jag är absolut mest "Vintage och mönster" men brukar bland den med lite klassisk stil, som tex living by w weronica.daysweekends.com

 • Carro skriver:

  Blanda Marmor & mässing med LOHAS, lite nordisk-elegans och lantlig charm.

 • @enkeltocheko skriver:

  LOHAS alla gånger! Har inte hört det uttrycket förut men det stämmer helt in på min stil.

 • Pella skriver:

  Superambitiöst och kul med ett inlägg som berör så många. 🙂 Som så många andra blir jag en salig blandning – en Old Nordic Boho LOHAS med Skulpturala ambitioner… 😉 Vilket känns både stillöst och helt OK. Det är ju faktiskt inte så viktigt att följa "en stil" utan att hitta sin egen och förhålla sig till den. Tänka till och tänka långsiktigt. Trendigt eller ej. Ser fram emot att följa fortsättningen på stildebatten! 🙂 Kram

 • Sarah skriver:

  Kul kartläggning! Håller mig mellan en blandning av vintage och old nordic, men med bra mycket mer färger än vad som syns i någon av stilarna.

 • Linda skriver:

  Superkul inlägg! Skulle säga att jag är en strävande Old Nordic. Knarkar auktionssidor för danska klassisker och skulle ha många fler hemma om min budget var större ?. Kramar linda

 • Anna-Maria skriver:

  Tja om man som vi har mycket växter, stormönstrade tapeter, är inte rädd för färg men vill ha det ganska ljust, har både gamla möbler och nya och älskar mitt hem just därför! ?

 • Pernilla skriver:

  Intressant att du kollar detta! Jag är halvsvensk och har bott utomlands i många år och utöver det rest mycket. Jag tycker därför ofta att det är tråkigt att titta på skandinavisk stil även om jag gillar det. Jag följer många ickenordiska inredare på instagram och Pinterest tex brasilianska inredningstidningen casa e jardim. Vita väggar, ärvda trämöbler och glada färger har vi hos oss.

 • Lisa skriver:

  Först och främst – bra inlägg, grymt jobbat med kategoriseringen! En stilguide skulle vara både hjälpsamt och inspirerande.
  Som svar på frågan:
  Jag bekänner mig till Art deco 2.0.1.6. Skulle gärna ge den en något mer luxuös touch, utan att det förtar den stilrena känslan och komplettera (önske-)stilen med någon tuftad möbel. Gubis Beetle Chair sammanfattar på ett bra sett vad jag eftersträvar.
  Tack för en inspirerande blogg!

 • frida skriver:

  LOHAS för hela slanten 🙂

 • Pernilla skriver:

  Gick visst inte att redigera inlägget ovan. Jag ville tillägga att jag tycker om Krickelins stil. Ärvda möbler kan ju vara från vilket årtionde eller århundrade som helst, våra är från 30-talet och har tillhört mina morföräldrar

 • Louise skriver:

  Av dessa art deco 2.0 men mer åt international elegance som inte finns. Har en mer internationell exklusiv still än vad som finns som alternativ.
  Mycket kul inlägg!

 • Madeleine skriver:

  Art Deco!!!

 • Lina skriver:

  Kul reflektion Frida! Skulpturala former och eclectic är min passion men älskar även old nordic och vintage och mönster även om jag inte kör på den linjen så mycket hemma. Hälsningar @loppislina

 • kajsa skriver:

  Old nordic

 • Lina skriver:

  Spännande. Men jag undrar om du kan berätta mer om de olika stilarna och hur de fått sina namn. Jag reagerade tex på LOHAS för jag fattar faktiskt inte. Giftfritt, ja visst. Men resten då? Är det inte mer hälsosamt med begagnat? Och vit färg är väl inte nödvändigtvis bättre än tex blå färg? Tänker mig att stilen som tex UnderbaraClara har med ändlösa loppisfyndade möbler eller noga utvalda tapetkollektioner egentligen kanske skulle passa bättre in på LOHAS. Men ja, som sagt. Jag fattar nog inte namnen riktigt.
  Själv skulle jag beskriva min stil som "billigt blandat med IKEA". Men oj vad jah önskar att den var lite mer spännande och genomtänkt. Tur att det finns bloggar att titta på istället för det egna hemmet 😉

  • Trendenser skriver:

   Hej, jag ska fördjupa mig i det längre fram men googla LOHAS så kommer du hitta massor med spännande information om den rörelsen. Många undviker färg för att det inte är så lätt att hitta hälsosamma infärgningar. Även om ex. en miljömärkt textil är gjord av ekologisk bomull finns det inga garantier att infärgningen av den har skett på ett giftfritt sätt sedan när den förädlats till en produkt om den inte har en speciell märkning för det och kanske blir den stilen "färglös" eller dämpad därav? Gamla möbler kan innehålla mycket ämnen som inte är godkänt i möbelindustrin idag och gamla stoppade möbler ska man tydligen undvika pga att både stoppningen och tyget kan vara behandlat med flamskydd och malmedel. En hel vetenskap och jag kan för lite för att uttala mig men kanske kan det ge dig en förklaring till att många i den stilen väljer nyproducerade svanenmärkta möbler (det gjorde ju även Clara när hon köpte sin soffa, den kommer väl från Norrgavel) istället för vintage. Återbruk och gamla möbler stjäl självklart mindre av naturens resurser än nytillverkat men det finns fler dimensioner i LOHAS-begreppet. Hejhej!

 • Karoline skriver:

  Jag har nog en blandning mellan Nordic & eclectist

 • Malin skriver:

  Supersuperkul inlägg! Jag är en klockren Old Nordic. Ju mer fördjupning i det, desto gladare blir jag.

 • Anni skriver:

  Vårt hem är LOHAS med en släng av vintage, men kanske mindre mönster ?

 • Karolina skriver:

  Åh vad spännande och välgjort inlägg! Skulle bättegärna vilja läsa mer om olika stilar och hur man får den ?

 • Madelen skriver:

  Boho chic, kan verkligen tipsa om att kolla in Minna Tannerfalks blogg som prickar in den stilen sjukt bra. Hon har även massa tips för hur man gör det boho chic utomhus på ett grymt snyggt sätt!

 • Gunilla skriver:

  Old Nordic!

 • Pia skriver:

  Du visar här varför din blogg är störst. Ambitiöst inlägg, applåder och tack!

 • Elin skriver:

  Va kul grej! Inspireras av många men den du döpt till "vintage och mönster" är min absoluta favorit, där är mina största inspiratörer med. Skulle vara jätte kul att få en än mer fördjupning i stilarna!

 • Emelie m skriver:

  Kul inlägg! Du är så cool som vågar kategorisera andra bloggar såhär!!
  Tror jag iaf vill vara lohas. Men det är mest vita väggar o ikeamöbler. Mannen klagar på att allt är vitt och svart, och även jag vill nog ha mer tapet o färg, men det blir liksom inte av.
  Antingen är projektet för stort med småbarn eller så oroar jag mej för ohälsosamma färgångor…

 • Maria skriver:

  Shaker stilen.

 • Karin skriver:

  New nordic – hay, menu, muuto!

 • Anna skriver:

  Expensive eclectic! Samtidigt älskar jag jannice wistrands blogg för feng shui-tänket.
  Superkul inlägg! Vilket jobb att kategorisera, måste ha tagit massor av tid detta inlägg.

 • Tove skriver:

  Absolut mest mässing och marmor, men kan även inspirera av bla old nordic, expensive eclectic och art deco 2016 🙂 skulle dock gärna vilja bli lite mer insatt i LOHAS också då det konceptet verkligen tilltalar mig. Kram!

 • Rebecka skriver:

  Jag skulle nog säga att jag är mer åt marmor och mässing hållet med en släng av vintage och mönster. Tycker båda är så fina! 🙂 xoxo
  http://www.nouw.com/hellofebruary

 • Åsa skriver:

  Var är färgen?? Håller med någon som skrev ovan, jag är så trött på allt beige, svart och vitt, där ingen vågar gå utanför det "trendiga" och många hem och bloggar har samma saker, samma tema och ingen vågar riktigt sticka ut. Själv älskar jag färg, i blandning med vintage, industri och eklektiskt. Hotel Dorsia möter rå lagerlokal, om man nu skulle kunna få till det snyggt 😉

 • Villy skriver:

  Jeg er lidt af det hele 🙂

 • Anonym skriver:

  Varför utgår alla kritiker ifrån att man inte VÅGAR färg när man väljer bort starka kulörer? Blir så trött på det resonemanget. Det finns ju forskning som visar att dova färger och neutraler är mer vilsamma så att det upplevs färglöst kanske är ett tecken i tiden på att folk är stressade och söker mer lugn nu; och till er som klagar på färglösa bloggare – varsågod skapa en egen blogg och bomba på med färg för sjutton istället för att klaga.

 • Anonym skriver:

  Jag är en blandning av old/new nordic med en släng av lohas men vill gärna bli vintage och mönster! Hur gör jag? Kanske så enkelt som att våga tapetsera. Superbra inlägg!

 • Lisa skriver:

  Old nordic o lohas! Jättespännande med en stilguide! Jag älskar stilen "Stylizimo" presenterar, vilka stilar rymms där månne?

 • Linda H skriver:

  Kul inlägg, jag är en klar blandning, jag drar åt olika håll, expensive eclectic(fast inte så expensive:)) old nordic, new nordic med lohas och älskar sculpturala former.

 • Jag tokgillar oxå detta inlägg och fick lite hjälp på traven när vi nu ska göra i ordning ett antal rum + ev. bygga ut. Inlägg om respektive stil mottas tacksamt! Mina favoriter är vintage och LOHAS!

 • Johanna skriver:

  Känns som att alla stilar du nämner här är vääääldigt nära besläktade… Blir lite same same för mig…Iaf rent visuellt (kan ju ligga mer bakom spm t.ex. Med LOHAS). Hade varit kul att jämföra med andra "tydligare" stilar också, men kanske inte var det som var meningen här. Tänker t.ex. På shabby chic som har många anhängare (måste väl finnas tidningar och bloggar om det också?), lantligt etc.
  Med det sagt så är det ändå stilarnhna ovan jag inspireras av, främst marmor/mässing (tokigt nog minus både marmor och mässing), vintage & mönster, elegante, old nordic.

 • Monika skriver:

  Spännande kategorisering av inredningsstilar, ser fram emot stilguiden!
  Till hösten återuppstår min webbutik, fokus på design OCH hållbarhet. Därför är jag speciellt glad att du lyfter frågan och begreppet LOHAS. Men kanske är detta egentligen en livsstil utan specifik stilinriktning? Alltså, en "LOHAS" kan tilltalas av olika stilar och smaker så länge krav på etik, miljö etc är uppfyllt?

 • Emma M skriver:

  Vilket super bra inlägg. 🙂 Å vilket jobb bakom. Här hemma är det New Nordic som gäller med en touch av Old Nordic. Väntar med spänning på din fortsättning på detta inlägg.

 • Theres skriver:

  Vintage och mönster – utan minsta tvekan. 🙂

 • Pernilla skriver:

  Jättebra svar angående giftfria möbler!

 • Sara skriver:

  Jag älskar att mixa Marmor och Mässing med Elegance. Såååå fint!

 • hanna b skriver:

  gillar inlägget!
  tror jag inspireras mest av vintage/mönster med lite LOHAS och kanske (som inte fanns med här) lite klassiskt svensk lantstil (pärlspont kökssoffa skomakarlampa typ)

 • Lina skriver:

  Jag inreder med ljusa träslag och vitt, så definitivt LOHAS utseendemässigt (även om jag inte är så duktig på att leta efter giftfritt) och samt valda delar av Boho Chick

 • Lisa skriver:

  Vintage/mönster/old nordic.
  Men instämmer med nån tidigare kommentar, den "regelrätta" retron saknas samt den färggranna Svenskt Tenn stilen och även den knalliga 70/80 tals retron.

 • FIT by Emma Hå skriver:

  Hade jag råd skulle jag inreda ett mansion i expensive eclectic och mässing/marmor! Nuförtiden blir det med new nordic (aka Ikea) pga bor i en ful hyreslägenhet och är fattig haha 😛

 • Anna-Märta skriver:

  Hej! Tack för en härlig blogg och all inspiration. Min favorit är elegance stilen.
  Hälsningar Anna

 • Petra skriver:

  LOHAS!

 • Sara skriver:

  Old nordic ..

 • Anonym skriver:

  Marmor och mässing men en hint av mönster. ?

 • Amina skriver:

  Tror jag är mest marmor/mässing möter Eclectic luxury. Hm. Vore kul att få hem dig hit så du kunde hjälpa till att höja hemmet till nästa nivå. Superkul inlägg!

 • Kirsi skriver:

  Old nordic.

 • Annika skriver:

  "LOHAS", "skulpturala former" samt "vintage och mönster" inspirerar mest och påminner om min estetik!

 • Sofi skriver:

  Marmor och mässing samt elegance

 • Karin skriver:

  Vintage och mönster är helt klart min favorit av dessa men dras också till New nordic.

 • Tack för svar Frida. Och vad roligt att du ska fördjupa dig mer i detta ämne. Verkar ju onekligen vara något som många uppskattar.

 • Bebe skriver:

  Vilket trevligt inlägg och att du valt så olika stilar. Själv väljer jag Elegance, med tillägg om en personlig äldre möbel.

 • Gabriella skriver:

  Hej! Vilket roligt inlägg och så många kommentarer du har fått!
  För mig är det bohochic som gäller. Har flera saker i mitt vardagsrum som du visar på bilderna, kändes väldigt träffande. 🙂
  @gabbishome på insta

 • A-mamman skriver:

  LOHAS? Den benämningen var ny men är min stil; jag älskar ljust och enkelt, mycket natur, gärna grönt till vitt och beige.

 • Vilket spännande inlägg!
  Jag tycker att House of Philia har ett jättefint hem. Det är inte just mässing och marmor jag faller för utan hennes möbler, tapeter, färger.
  Tant Johannas stil är verkligen fin och Daniella Witte har det helt underbart!
  Naturligt och Norrgavel är verkligen något jag gillar och de milda färgerna och ljusa träslag. De danska klassikerna är såklart också jättefina. Vad vi har i vårt lilla hus, byggt på 70-talet, är dock väldigt spretigt och ostiligt.

 • Karin skriver:

  Älskar det här inlägget! Har satt igång min tankeverksamhet och gett mig mycket ny input! Som fastighetsmäklare i många år har jag besökt ca 4-5 hem i veckan och många bostadssäljare är inte överdrivet inredningsinresserade och en flera är äldre och har bott i sina bostäder länge. Jag tror att dessa inredningsstilar här ovan är vanligt förekommande i magasin, hos bloggare och inrednings- och stilintresserad personer i största allmänhet. Hos "vanliga" kan jag urskilja många andra stilar som jag funderar på just nu! Kanske var det "stilar" som var populära för länge sedan eller kanske bara för 5-10 år sedan. Hur som helst, väldigt spännande och roligt är det här! Tack för allt arbete du gör!

 • FridaW skriver:

  En bas som är Marmor och mässing men blandar friskt med Old nordic och Vintage. Tycker själv att det blir för tråkigt med inredningar som slaviskt följer en enda stil. Brokigt är bäst!

 • Matilda skriver:

  Kul inlägg! Inser att jag verkligen inte har en stil ? Blandar typ 1,2 och 9 ?
  Genomgående är naturliga trädetaljer, gammalt arvegods samt ljusa tapeter och väggar ? Vi trivs bra!

 • Karin skriver:

  Hej, tack för all inspiration och kunskap du delar här. Jag fastnar väldigt för NOHAS, som känns så harmonisk och naturlig. Dock inspireras jag väldigt mycket i miljön som de Krickelin och Tant Johanna bjuder på, men också Expensiv Eclectic.

 • Ulrika skriver:

  Saknar en mer färgglad stil med mer retroinslag men även en stil åt det mer klassiska sekelskiftet. Båda med mkt återbruk. Kolla in på IG @sullkullan @mariadesignstudio @johannaikulla

 • Rebecca Centren skriver:

  Återigen, så himla bra och roligt inlägg! Och stort tack att man fick vara med på ett hörn!

 • Astrid skriver:

  Vilket bra inlägg! Jätteintressant! Hade verkligen velat läsa mer om de olika stilarna, kanske med lite tips om vad som är det mest typiska med dem, vilka detaljer och helhetssaker man ska satsa på, hur man får en röd tråd genom ett helt hus/lgh m.m. Kanske även hur man kan kombinera stilarna, tex vad man kan "ta" från en annan av stilarna som matchar med den som beskrivs :). Jag är mest en new nordic, men självklart kommer det in andra saker här och var. Älskar även expensive eclectice och självklart finns det även någon enstaka marmorpryl, främst i köket. Toppeninlägg!!

 • Lena skriver:

  Kanske det bästa blogginlägget någonsin. Uppskattar verkligen detta för min tankestruktur kring vad jag gillar och dras till. Det har verkligen hjälpt mig sortera lite bland intrycken. Inte för att man måste följa en stil slaviskt men det här hjälpte mig kategorisera vad jag tycker "mest" om och hur jag kan spinna vidare på det. Ser som de andra fram emot en uppföljning och fördjupning. Detta är exakt vad jag saknat utan att fatta det själv. TACK!

 • Frida skriver:

  Boho Chicks definitivt! Men älskar att inspireras av alla stilar egentligen – men favoriten är Boho Chicks. LOHAS känns väldigt lockande dock och det skulle som sagt vara otroligt intressant med inlägg från dig om hur man kanske kan blanda två stilar utan att det blir "rörigt". Tack Frida för daglig inspiration!

 • Susanne skriver:

  Skulle säga att jag är någonstans mellan mönster och vintage såsom krickelin, det eklektiska såsom från artilleriet studio och det skulpturala fast med mer liv och färg. 🙂
  Dock känns det som du inte tar upp en stil jag inspireras mycket av nu, som väl ligger närmast new nordic fast är mycket mer spretig: se fredrik paulsen, studio oyama och betonggruvan med deras triangelbord och emaljsplatter-serier.
  Älskar dock hållbart, giftfritt och välproducerat med skulle vilja att det ser ut som fredrik paulsens möbler.

 • Lina skriver:

  Lite NewNordic, men med mix av rundade och kantiga inredning.

 • Hemma hos oss är det mycket gamla möbler och retro saker från 40-60tal. Älskar teak möbler allt inom den gamla tiden 🙂

 • UllaK skriver:

  Industrial – är det helt ute eller sorterar det in under ngn annan stil?

 • Camillasnyahem skriver:

  Hej Frida! Vilket roligt inlägg! Härligt med så många olika stilar, alla inspirerande på sitt sätt.
  Jag saknar dock en stil, den skandinaviska/mycket stilrena med förebilder som exempelvis Stylizimo, du till viss del, och Elisabeth Heier.

 • Det måste bli "Elegance" numera.
  Men jag har fortfarande inte kommit dit hemma. Får jobba lite på det.

 • Emma skriver:

  Jag gillar turkost, mintgrön, eller ja alla pasteller och kaktusar typ surfstyle som jag inte ser här. Eller kan man slänga in den i någon kategori? Boho chic och vintage gillar jag ?

 • Karin Sköldberg skriver:

  Jättekul inlägg, Frida!
  Kram Karin, högst troligt kategoriserad som "Vintage och mönster" (älskar hantverk och föremål med en historia)

 • Alise skriver:

  Hej.
  Jätte fin inlägg. Det var intressant att se olika stilar. Själv älskar jag den stilen som du kallar för Art Deco. Dock vill jag inte hålla med att det är Art Deco stil. Jag skulle säga att det är modern stil med mer av italiensk touch.
  Mvh Alise

 • Sara skriver:

  Hurra! Tack för tipsen på stilikonerna. För övrigt ett väldigt intressant inlägg!
  Jag är definitivt art deco 2016 + lite old nordic på det.

 • Thilda skriver:

  Detta är SÅÅ bra!!! Jag skulle älska en Pinterest mapp för varje stil eller de mest populära som Inspo som man lätt kan gå till och falla tillbaka på. Jag gillar mycket och tycker det är OK att blanda men har svårt för att få den röda tråden och detta inlägg hjälper så mycket, tack!

 • Camilla skriver:

  Lohas och New Nordic ??

 • Mirella skriver:

  Spännande, så många olika stilar, det förvånade mig. Jag ser fram emot att läsa mer om dem. Gillar flera av stilarna riktigt mycket:)

 • Lina skriver:

  Vintage och mönster
  Skulpturala former
  Grey Deco
  LOHAS
  Old nordic

 • Ulrika Rosen skriver:

  Kul inlägg, jag är någon slag blandning av old och new nordic (med betoning på old) samt vintage. Har en målsättning med de föremål jag skaffar till mitt hem att jag aldrig ska ha för mycket prylar och typ aldrig ska byta ut dem om de inte slits ut eller går sönder. Jag älskar den nya riktning som din blogg har tagit.

 • Mikaela skriver:

  Kul inlägg! Tidigare var jag vitt, grått plus 60tals möbler. Nu har jag större ytor att röra mig med så vintage och mönster. Vill lägga till färg över allt i kombo med mina mörka möbler. Samtidigt som jag har ett hus som inte alls är den stilen. Kul utmaning med ett relativt nytt hus där man inte river ut allt och börjar om utan snarare skruvar lite fram och tillbaka.

  Undrar som många andra. Var placerar du dig själv?

 • Valuta skriver:

  Vad trevligt :-). Jag måste erkänna att jag nog helst själv skulle vilja ha en mix av orientaliskt/afrikanskt och ”hotellstilen”. Hur jag ska få ihop det på ett snyggt sätt har jag ingen aning om. Min man kommer från Afrika men älskar det skandinaviska stilrena(och nya saker inte gamla/nya slitna) men själv skulle jag vilja addera lite mer färg/mönster på ett fint sätt utan att det blir rörigt.

 • Nira Shalom skriver:

  Hej, jag heter NIRA SHALOM, jag är här för att sprida dessa goda nyheter till hela världen om hur jag fick tillbaka min ex-kärlek. Jag höll på att bli galen när min kärlek lämnade mig för en annan tjej förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för Baba Wale da Wiseman, den stora budbäraren, berättade jag om mitt problem för Baba Wale om hur min ex-kärlek lämnade mig och även hur jag behövde få ett jobb i ett mycket stort företag. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe där jag kommer att få mitt hjärtas önskan utan några biverkningar. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter att det var gjort, under de kommande 2 dagarna ringde min kärlek mig i telefon och sa förlåt för att jag levde innan nu och även under nästa vecka efter att min kärlek ringde mig till vädja om förlåtelse, jag kallades till intervju i mitt önskade företag där jag behövde arbeta som handledare. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta detta för hela världen om hur Baba Wale hjälper mig att uppfylla mitt hjärtas önskan. Baba Wale är specialist på alla typer av trollformler och god magi. Om du behöver någon form av hjälp, kontakta Baba Wale på följande e-postadress: [email protected] Whatsapp: +12544131991 Tack mig senare

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.