Annons

Veckans söndagssummering v 33 – 2016

Den här veckan har det märkts tydligt att det vankas inredningsmässor alldeles runt hörnet (danska Northmodern går ju av stapeln i dagarna och nästa vecka kickar Formex igång och därefter väntar Maison Objet i Paris). Inboxen svämmar fullkomligen över av pressreleaser och nyheter och här kommer en summering av de viktigase snackisarna från veckan som gått!
Veckans mest ombloggade är onekligen Tell Me Mores kommande kollektion som tagit flera ärevarv i sociala medier sedan pressreleasen gick ut. Bilderna är fotade hos Villa Strömsfors. 
En annan nyhet som fått makalöst spridning är Klongs kommande jubileumsserie och de nya smarta krukorna. Man behöver inte vara någon mästerdetektiv för att räkna ut att dessa kommer bli storsäljare precis som fjolårets dito (Gloria) som nu lanseras i en försilvrad variant. 
Ett annat företag som fått mycket uppmärksamhet för sin höstkollektion är Kristina Dam Studio. Förutom en serie riktigt fina möbler har man även tagit fram ett gäng skulpturala solitärer i olika material. 
Nina Kullberg som gjort sig känd för sina kuddar med Art Deco motiv utökar sortimentet med en ny serie exklusiva och vändbara plädar i 100% ull från Florence (kommer i grått eller beige). 

Hemtex
 lanserade en ny kampanj i veckan som snabbt väckte ont blod i sociala medier (och genast fick smeknamnet #nogohemtex). Vad det handlar om? Bara genom att man använder Hemtex nya hashtag #gohemtex ger man dem nämligen rätt att använda, reproducera, distribuera, ändra och redigera och eller kombinera bilden för eget gottfinnande i allt från kataloger till reklamutskick. Utan att betala en krona! Något man smugit in i den finstilta men det dröjde inte länge förrän detta spred sig till landets alla inredningsbloggare tack vare uppmärksamma Maria Soxbo på Husligheter
Årets största ”ompositionering” av sortimentet tycker jag att Ferm Living verkar ha gjort. Åtminstone av det jag sett från de danska märkenas höstnyheter. Ett jättekliv från deras tidigare ”gladretro” till ett mycket mer sobert och elegant uttryck. Höstens katalog Subtle Dwelling hittar du HÄR!
IKEA har släppt teaserbilder på sin nästa Stockholms-kollektion. Bland formgivarna ser vi Anne Nilsson, Hanna Dalrot, Gunnel Sahlin, Maria Vinka, Nike Karlsson och min personliga favorit Ola Whilborg. Kollektionen kommer att finnas i butik från april 2017. En maxad soffa i sammet, ett riktigt fint skåp och en bänk jag genast blev spekulant på. Fler bilder HÄR! Och vi kan fortsatt räkna med blått som färg framöver. 

Notiser: 
Skultuna lanserar en ny serie handfyllda doftljus i höst (Dry Vetiver och Blackwood) 
– Ilse Crawford har utsetts till ”designer of the year” inför Paris design week
COS och HAY fördjupar sitt samarbete med en ny kollektion i höst
– En Signe Persson Melin special har placerats ut på Davidshallstorg i Malmö 
– Åhlens fokuserar på bomull och integration enligt deras senaste kvartalsrapport 
– Och Lindex ökar takten på sin textilinsamling. Men hur går det för inredningskedjorna? IKEA har gjort en satsning men vad händer hos de andra. Uppryckning tack! 

Ilse Crawford utökar också sitt samarbete med Kalmar Werkstätten och lanserar denna golvlampa i höst. Veckans mest ombloggade hem då? Inte ett till salu utan Elin Lannsjös nyrenoverade dito som spridit sig tack vare att hon nu gått från enbart instagram till att också driva en blogg. Ku! Skön söndag till er alla. Själv ska jag ladda för Formex. Rapporter utlovas under veckan!
Foto: Tell me more, Klong, Kristina Dam, Nina Kullberg, Hemtex, Ferm Living, Elin Lannsjö

Kommentarer

 • Nina skriver:

  Då skulle man ju vilja ha ett uttalande från Hemtex VD angående det mest extrema man läst på länge… Helt galet, rent sjukt av Hemtex, faktiskt helt otroligt!

 • Emma skriver:

  Såg att du var med på Formex-programmet onsdag och torsdag. Hoppas komma iväg…

 • Monnah skriver:

  Kul sammanfattning. Jag saknar Formex… Hoppas du får känna dig uppfylld, inspirerad och glad, inte bara överväldigad, av alla nyheter.

 • Lina skriver:

  Hej Frida!
  Titta på Mios nya matta Grimsby. Väldigt lik Design House Stockhoms matta. Ett tips till din kategori lika som bär!
  Tack för en bra blogg, alltid lika läsvärd.

 • Alltså åh så mycket snyggt!

 • Erika skriver:

  Oj då!

 • Elise skriver:

  SÅ himla mycket fint!! 🙂

 • ullie skriver:

  massa fint som alltid gillade första andra handduken där snygg lite rafflig sådär
  fin tisdag kram

 • Fin inspiration!

 • Linda skriver:

  Hej, jag älskar den gråblå färgen på köksluckorna som du har bild på i detta inlägget. Vad är det för färgkod/färg?
  Med vänlig hälsning, linda

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.