Annons

Veckans söndagssummering v 32 – 2016

Då har det blivit söndag igen och dags för ett veckosvep med nyhetshändelserna i vår bransch från de gångna sju dagarna. Modeveckan som ägt rum i Köpenhamn har även huserat ett par lanseringar inom design och inredning. Mycket höstnytt, men också en superuppfinning värd att hålla koll på!
Danska Kähler har förhandsvisat sina nyheter. Bland annat spännande växtkärl / krukor av danska modedesignern Stine Goya samt Omaggio i glas. Finns i olika färger och storlekar. 

Marie-Stella-Maris har fått mycket uppmärksamhet i veckan. Ett hett varumärke som bl a gör linnevatten, doftljus och rumssprayer tillverkade av helt naturliga och miljövänliga ämnen.
Margrethe-skålarna från Rosti är världskända i färgglad melamin. Nu återlanseras de i rostfritt stål, i en ny, förstärkt utgåva i tre olika storlekar, med invändiga måttangivelser. 
Jag vet inte vad jag tycker om företag som mjölkar ur sina bästsäljare med uppdaterade utgåvor i limiterad edition men By Lassen har hursomhelst släppt Kubus i en ny mattgrå modell: Cool Grey.
Christian Bitz har tagit fram en ny servis i stengods och benporslin modell mindre för att vi ska ta ”kontroll över portionerna” och låta ätandet ta tid. Något att införskaffa efter semesterns utsvävningar?
Niklas Zennström som en gång grundade succéföretaget Skype är nu en av huvudinvesterarna i Orbital Systems som tagit fram en revolutionerande dusch som sparar så mycket som 90 procent av vattnet som används! I veckan blev det klart att de fått in 32 miljoner i nytt kapital för att slå igenom i USA. Heja!
 
 Notiser: 
Sandberg har släppt en tapetkollektion som fått namnet Familjen.
– Stelton har smyglanserat en ny julkollektion i mässing. Smygkika på instagram.
– BBC News rapporterar att IKEA öppnar sitt första varuhus i Indien.
– Oskar Linnros vindsvåning är till salu, klicka här om du är nyfiken på hur han bott de senaste åren.
– Och i helgen var det rusning till den här visningen. Kvadratsmart utan el och vatten. Ny trend?
 
Veckans mest ombloggade objekt? Fortfarande lite stiltje på Hemnet. Men kolla in Entrance Mäkleris nya reklamfilm Carpenters Pride för en lägenhet i Jonsered utanför Göteborg. Snacka om talande och nyskapande mäklarannons. Hela hemmet hittar du HÄR! Fin söndag till er.

Foto: Kähler,  Marie Stella Maris, Rosti, ByLassen, Christian Bitz, Orbital Systens

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Mäklarannonsen är fantastisk! Kram Anna

 • Problematiken som IKEA stött på i Indien med svåra byråkratiska regler osv som redan har tagit år att bearbeta hade jag ingen aning om fram tills jag såg på BBC nyheterna häromdagen eftersom vi befinner oss utomlands.
  Först var det ju sagt att första varuhuset skulle öppnas 2017 och nu är nästa datum eller rättare sagt år som sagts 2025, ska bli spännande att se hur det går och några köttbullar lär det knappast bli tal om 🙂
  Ha en fin vecka!
  Kram Anette

 • Anneli skriver:

  Fin film men lite märkligt objekt då övervåningen inte ingår rent juridiskt i köpet.

 • Jelly skriver:

  Wow, duschen kommer slå igenom stort! Så bra att den sparat så mkt på vattnet 🙂

 • Tjej skriver:

  Ja orbital har en bra idé och en verkligt bra produkt. Synd att arbetsatmosfären verkar superkass. Har flera vänner som jobbat där som sagt upp sig pga dåliga arbetsvillkor och kränkande jargong mot kvinnor. Synd eftersom produkten hade varit kul att jobba med.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.