Annons

Tre viktiga poddar att lyssna på i sommar

Jag tipsade ju nyligen om ett gäng sevärda filmer för den som ville utmana sitt invanda tänkande lite kring bostadsbubblan, hållbarhetsfrågan och inte minst konsumtionshetsen i sociala medier – och fick väldigt positiv feedback på det inlägget. Så jag tänkte göra detsamma med några väl valda poddar. Jag tänker att det här är tre avsnitt som alla inredningsbloggare och läsare skulle ha nytta av att lyssna på och reflektera över även om de inte är 100% branschspecifika. För vad gör vi egentligen med miljön när vi ”påfåglar” oss med prylar och möbler, och vad kan det beteendet få för konsekvenser för vår egen hälsa? Mycket av den inredning som visas i sociala medier innehåller kemikalier vi aldrig skulle gå med på att äta? Men som ändå tar sig in i våra kroppar via huden och luften vi andas. En mix av fakta, funderingar och fysiologi. 
 
Johan Rockström sommarprat 2015 – Tema: Sluta bete dig som en struts 
Johan är professor i miljövetenskap och varnar i sitt Sommar i P1 (från ifjol) för konsekvenserna om vi inte tar miljöproblemet på allvar. Nu! Briljant presentation av fakta om varför vi inte kan ducka för hållbarhetsfrågan längre eller hoppas att någon annan ska lösa den. Lyssna HÄR! 
 
Johan Renck sommarprat 2016 – Tema: Bekräftelsebehov och fåfänga
Rencks resonemang kring bekräftelsebehovets drivkrafter och fåfänga kan översättas rakt in i inredningsvärldens och sociala mediers påfåglande när vi fjädrar upp oss med möbler och prylars hjälp. En lyssning som kräver sin koncentration men som sår många tankefrön. Lyssna HÄR!
 
The Honest Home Podcast – Tema: The Non-toxic home
Om ni kan överse med den überamekrikanska dialekten så är det här ett intressant avsnitt om alla gifter som finns i vårt hem och som kommer in i våra kroppar via inredning, väggärg, möbler, soffor och sängar. Lyssna. Orkar du inte ta dig igenom introt som handlar om kost och skönhetsprodukter, spola fram och lyssna från 09.08 och framåt. Mer läsning på samma tema (på svenska) hittar du HÄR
 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Fru Minimalist skriver:

  Åh, tack för tips! Håller med om sommarpratet från 2015 med Johan Rockström var otroligt bra och tankeväckande!
  För lite mer lättsamma men ändå inspirerande och roliga poddar har jag skrivit ihop en liten lista här 🙂
  https://minimalisterna.se/vad-laser-och-lyssnar-fru-minimalist-pa/

 • Tack för bra tips! Tyckte om Johans sommarprat men blev avbruten för många gånger. Ska lyssna igen och ge de andra du rekommenderar en chans också. tack. Önskar dig en fin söndag Frida.

 • Carran skriver:

  https://m.hm.com/se/product/49884?article=49884-A
  Är det ens någon skillnad på denna från orginalet, förrutom metallen då…? Helt galet att denna kopieringen bara fortsätter!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.