Annons

Lookalikes: Runda ljusstakar

I vanlig ordning kom jag inte bara hem från Formex med massor av inspiration i bagaget, utan också med en hel del uppslag till min kategori ”lookalikes”. För ett par år sedan gjorde Muuto succé med sin runda ljusstake Gloria (som finns i flera färger) och jag fick direkt flashbacks till den när jag såg House Doctors nyhet The Ring. Olika material men snarlik form. Eller vad säger du om de här? Lika som bär?
Bild 1: Muutos Gloria pris 749 kr
Bild 2: House Doctors The Ring, pris 265 kr
 

Kategorier:

Kommentarer

 • Mirva skriver:

  Ja fast på House Doctors kan du placera bara 4 ljus i! På Muutos kan du ha hur många som helst! Tycker att Muutos dessutom är en miljon ggr snyggare. Men går inte längre att köpa i vitt!

 • Anna skriver:

  Hm….Nog är det någon som inspirerats här alltid. Tror de medvetet valde betongen för att det skulle se lite nytt ut.

 • Mia skriver:

  Ja det påminner ju verkligen om varandra. Båda var dock otroligt fina, även om det syns att Muutos är bra mycket dyrare.

 • Emma skriver:

  I mitt barndomshem i slutet på 80-talet hade vi en i vitt porslin som såg ut precis som muutos. Skillnaden då att det bara gick att sätta i fyra ljus. Vi brukade fylla den med mossa till advent och blommor på sommaren. Kanske något muuto i sin tur inspirerades av? Undrar om inte mamma och pappa har den kvar…

 • Rock skriver:

  Jag känner också igen den från min barndoms julljusstakar, och inte undra på det, det är ju en luciakrona i ljusstaksformat

 • Sandra skriver:

  Ja! Vi hade också den vita i porslin, jättefin. Ska nog rota fram den ur gömmorna känner jag.

 • Carina skriver:

  Jag har Glorialjusstaken i vitt och jag älskar den! Använder den som adventsljusstake till jul och "stumpastake" resten av året.. Och visst är ljusstakarna ovan lika, men Gloria är så mycket mer flexibel och har så många fler användningsområden just eftersom ljusen går att placera lite som man vill. Dessutom är den snyggare och verkar mer lättplacerad… 🙂

 • Anna skriver:

  Sant Emma, har en liknade från 80-talet(väldigt lik) köpt på Ica.
  Använder den fortfarande som adventsljusstake. Allt går igen eller hur!?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.