Annons

Hotellgardiner – gardinskena i tak

Innan jag gick på semester bockade jag av en lång to-do-lista även privat på hemma-fronten (för att verkligen kunna slappna av) och en av de saker jag är mest nöjd med att jag äntligen fick upp är en takhängd gardinskena i vardagsrummet. Eftersom vi har ett fönsterparti längs hela den ena långsidan av rummet (drygt 5 meter) så behövde vi något textilt som mjukade upp utan att blocka ljusinsläppet och här har ni lösningen. Obs! Detta inlägg är INTE sponsrat, jag vill bara tipsa vidare eftersom jag vet att det är många av er läsare som funderar på var man kan få tag på sk. ”hotellgardiner”. 
Gardinskenan kommer från Kirsch, och den måttbeställde jag från Engelska tapetmagasinet med hemlevererans för cirka 1500 kr totalt (väldigt smidigt eftersom åbäket trots delning med skarvdel inte gick in i vår bil). Det finns ett annat budgetalternativ på IKEA. Gardinlängderna är upppsydda av ett vitt tunt tyg som kostade 150 kr/m på dubbel bredd. Tyget hittade jag på Myrins där man också kunde lägga till 200 kr per våd för att få dem färdigsydda med fåll och veckband. Jag valde sedan sk. ”räkor” eller rynkbandskrokar för fäste till skenan istället för glid-på-snöre (som jag egentlgen tycker är snyggast) eftersom vi har en vild treåring hemma och jag blev supernöjd med resultatet. När man bor i ett nybyggt hus utan sekelskifteshöjd är takhängda textilier ett bra knep för att förstora och skapa rymd, men också för att dämpa akustiken och fila till den hårda känslan. Enda minuset hos oss är att rummet blev liiite för vitt nu, så TV-bänken ni skymtar till vänster i bild ska bytas mot en i såpad ek för att få in mer liv i rummet. Om allt är vitt tycker jag det lätt kan bli lite ”platt” och kallt. Fortsättning följer…  
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Kategorier:

Kommentarer

 • Anette skriver:

  Länken till IKEA leder ingenstans (annat än till en startsida för livingroom?)

 • Mia skriver:

  Så fina gardiner! Har samma hemma fast både IKEA varianten och en konkurrent till Kirch som inte jag kommer ihåg namnet på nu (finns på Iems & Almedahlsmagasinet) och Ikeas linnegardiner istället.
  Kommer bli superfint med en ny TV-bänk i såpad ek. Om du ska sälja er gamla vita TV-bänk så hojta gärna då jag är intresserad. Kram Mia

 • Johanna skriver:

  Var kommer TV-bänken ifrån? Ska du sälja den om ni inte sk ha kvar den?

  • Maria Skogsborg skriver:

   Hej! Snygg gardinupphängning!! Och jag undrar också var tv-bänken kommer ifrån? GLAD för svar!!

 • Martin skriver:

  Var det inte knepigt att montera skenan i taket? ?

 • Lotta skriver:

  Kan också tipsa om att Hornbach har skenor till mindre än en tredjedel av priset. Bra service där också! Tips!

 • Ulrika skriver:

  Så fint Frida??

 • Malin skriver:

  Åh vad fint!! Kan du tänka dig att lägga upp fler bilder, är sugen på att göra liknande och skulle gärna vilja se hur det ser ut när man ser hela fönsterväggen?

 • Charlotta skriver:

  Vad fint det blev!, men varför kunde du inte ha glid-på-snöre med små barn? Vad är skillnaden?
  Har också precis gjort liknande gardinarr fast med glid-på-snöre o funkar fint, än sålänge :-).

 • Supersnyggt Frida!
  Det där med gardiner är verkligen inte lätt, inte minst om man har 3,70 till taket som vi råkar ha.
  Kram Anette

 • Emma skriver:

  Åh så snyggt!! Precis så jag ville ha det egentligen men köpte fel krokar. Har ett vanligt veckband men köpte 2-fingerkrok med låg fattning då jag kanske skulle köpt sk "räkor" istället för att få till rätt "vågor" i gardinen? Funkar även de med vanligt veckband?
  Mvh Emma

 • Jessica skriver:

  Ett tips är att använda jysks egentliga vägghängda men sätta den i taket, det gjorde vi! Blev så snyggt och billigt!

 • Linda skriver:

  Riktigt snyggt Frida!

 • Elin skriver:

  Superfint! Kan tipsa alla i Göteborgstrakten om att Happy Homes i Mölndal har en jätteduktig tjej, Annika, som hjälpte oss med gardiner till sovrummet. Vi blev så nöjda med våra "hotellgardiner".

 • Ekenäsliv skriver:

  Tror jag hängt mina "räkor" fel… För jag vill med åt att de hänger så att tyget inte går "över"… Men har satsat på takhängda gardiner överallt i vårt hus. Å takskenorna från Bauhaus är himla bra tycker jag!

 • Älskar takhängda gardiner! Jag har satt upp det i varenda rum här. Att tänka på ni som ska välja mellan billigare och dyrare är att det är olika svårt att dra för gardinen. Ska ni inte röra gardinen funkar de billigare men ska man som t ex i vårt sovrum. Dra för varje kväll, välj en dyr som går lätt. Du drar annars sönder det till slut. Vet av erfarenhet.. Och det kostar inte jättemycket mer med kvalitén i just gardinstänger.
  Ser jättefint ut Frida! Vita gardiner är snyggast! 🙂

 • Vad fint det blev! Riktigt tjusigt och hotelligt?

 • Fredrik skriver:

  Väldigt snyggt!
  Har själv på min "att göra lista" o sätta upp gardinskena i taket i både sovrum och på vår "veranda". Men en fråga, är det inte lite svårt att sätta upp den i taket? Eller var det en enkel anordning som en vanlig dödlig kan klara av?
  Tack för trevlig läsnig som vanligt 🙂 // Fredrik

 • Evelina skriver:

  Jättesnyggt med gardinerna!
  Ett tips för att få in något annat än bara vitt – köp en limfogskiva i ek (och såga till i rätt storlek på byggvaruhuset) och lägg som toppskiva. Behandla enligt tycke och smak
  Synd att helt behöva byta ut de dina skåpen ni har
  Mvh
  Evelina

 • Anonym skriver:

  På facebok kommer det upp som sponsrad. Ville bara göra dig uppmärksam på det. Supersnygga gardiner oavsett! 🙂

 • Anna skriver:

  Anonym: det är förmodligen för att Kirsh själva valde att dela länken i sin Facebookgrupp, glada som de säkert blev av exponeringen…

 • Anna skriver:

  Vi anlitade Eva på Gardinbussen. Hembesök med alla tyger i bussen. De monterat upp allt också. Kostar en slant men så värt pengarna.

 • Emelie skriver:

  Jättefint! Gillar inte när gardiner inte hänger perfekt, då åker de ner istället? Allergisk mot det. Men så fint det är när man får till det, som du här! Puss♥

 • Elin skriver:

  Det är så himla fint!! 🙂

 • Karin skriver:

  Åh, va tjusigt! Jag håller precis på att kolla Kirsch gardinskenor men blir osäker på om jag skall välja Elite, Flexi eller Sky-skenan. Vilken är det vi ser hemma hos dig?

 • Hanna skriver:

  Ikea har precis börjat få in den nya serien gardinstänger som heter Vidga, därför fungerar nog inte länken. Den tidigare rundade silverfärgade har utgått mot en kantigare vit skena!

 • Anonym skriver:

  Vart är tv-bänken ifrån?

 • Malin skriver:

  Det är ju så snyggt med takhängda gardiner! Vill också ha men hur tusan får man till snygg gardinhängning när det är snedtak ovanför fönstret?!

 • Emilie skriver:

  Ett tips gällande gardinskena är Stoff och stil som bland annat finns i Bäckebol. Tror inte dom har skenan på nätet men de har upp till 4 eller 5m långa har jag för mig och själva skenan är max 1cm hög och kan skruvas rakt upp i taket till skillnad från ikeas som kommer ner en bra bit. Den är dessutom mycket billigare än Ikeas!

 • Sara skriver:

  Jättefint. Vad heter tyget?

 • Lina skriver:

  Jag undrar också vad tyget heter? Är det 100% lin?

 • Nina skriver:

  För er som undrar över tv-bänken. Den är från Superfront.
  //Nina

 • Sylvia skriver:

  Hej, Jag undrar också vad tyget heter?

  • Trendenser skriver:

   Jag minns inte vad tyget hette och det står ej på kvittot – men kontakta Myrins och fråga efter ett vitt gardintyg i den prisklassen så kanske de kan hjälpa er

 • Per skriver:

  Hej!
  Funderar på att skaffa skena i taket i sovrummet. Men jag undrar lite hur man fäster upp skenan. Tänkte sätta i taket – hur långt ut från väggen bör man sätta skenan så att gardinen hänger fint? För jag antar att man inte sätter den direkt mot vägg?
  Hur "djup" blir gardinen när den är i dubbel bredd som för dig? Försöker lista ut hur mycket som blir kvar av väggen som inte kommer ha gardin så jag vet hur stort skrivbord jag får plats med. Blir det ca 20cm eller vad kan det bli?

 • Jenny skriver:

  Surfar runt efter gardiner just nu och kom på att du hade gjort inlägg om det tidigare, hittade hit igen! Det är precis så jag önskar ha i vardagsrummet hos oss där väggen är 8 meter lång med fyra stora fönster. Du har skena från Kirsch, är det Flexi-skenan eller vad heter din modell? Upplever inte du att det tar i/går trögt när man skjuter på gardinen? Vi har också Kirsch (flexi) i sovrummet och jag är inte nöjd, det går inte som smort om man säger så utan man får försöka dra högre upp för att det ska gå. Om du förstår vad jag menar.

 • Sandra skriver:

  Hej! Hittade det här inlägget när jag sökte runt på tips kring gardinskenor. Många rekommenderar skenor från Kirsch, jag är ute efter ett par skenor att fästa direkt i taket men vill gärna att det ska var ett härligt och smidigt glid när man drar för gardinen, om du förstår vad jag menar? Hur upplever du de från Kirsh och finns det några andra du skulle rekommendera som uppfyller det önskemålet?

 • Trendenser skriver:

  Hej Kirsch är absolut bäst, monterade dem senast i helgen hemma hos min pappa. IKEA har en annan budgetmodell som man fäster direkt i taket. Kolla in VIDGA.

 • Trendenser skriver:

  Hej Jenny, jag flyttar inte så ofta på gardinerna så upplever inte det som något problem. Har dem i sk låst läge men kanske är det annorlunda om man behöver dra dem ofta, Ett tips jag fick var at smörja skenan med stearing när den trasslar.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.