Annons

Happy Weekend!

Jag hade tid hos frissan klockan 8 imorse så jag var uppe med tuppen trots lördag och barnfri helg för vår del (vi ska på kräftskiva så Max är utlånad till farmor och farfar). Nu har jag testat Olaplex som jag frågade er om i ett tidigare inlägg och jag tycker nog att behandlingen gjort hårets kvalité aningen bättre, men jag upplever inte någon revolutionerande skillnad än så länge. Får kanske ge det mer tid. På väg hem från frisörbesöket cyklade jag förbi biblioteket för att låna Marianne Fredrikssons ”Simon och Ekarna” (som jag lovat mig själv att läsa om i höst, för att mata mitt sinne med lite djupare funderingar också, som komplement till sociala mediers konsumistiska kultur) och så fick en Ginko till arbetsrummet följa med i påse när jag köpte blommor till kvällens värdpar. Tycker den växten är så näpen med sina skira tunna blad, även om jag fick lära mig att det tydligen är ett barrträd (?) idag. Trevlig helg! 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Fanny skriver:

  Jag körde också Olaplex ett tag, i vintras, men det gjorde inga mirakel med mitt hår heller tyvärr… Hoppas det biter bättre på ditt! Sånt där kan ju vara så olika. Hoppas du haft en fin sommar Frida, kram!

 • Amina skriver:

  Har sett Simon och ekarna på film men inte läst boken. Men tyckte att det var en riktigt bra film faktiskt, så boken är säkert ännu bättre! Ha en härlig helg nu, kram

 • Sara skriver:

  Kör priorinkapslar istället, det funkar jätte bra!

 • Åh kräftskiva, så gott fast helst ska det vara havskräftor eller räkor ;)! Hoppas att ni får en härlig kväll!
  Kram
  Anette

 • Clara skriver:

  Min ginkgo dog när vi var iväg på semester, se till att vattna den för min ville inte återupplivas tyvärr. Fin är den iaf, trevlig kväll!

 • Anna-Maria skriver:

  Hoppas på bokrecension sen. Köpte en ginkgo till min mans födelsedag och jo ☺️jag visste att det är en barrväxt men vi får se hur vi lyckas med överlevnaden. Hur ska du göra?

 • A-K skriver:

  Anna,Hanna och Johanna är inte så dum heller https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Anna,_Hanna_och_Johanna

 • Mirva skriver:

  Tänk på att ha Olaplex no 3 shampoo hela 15 minuter i håret!

 • Marie skriver:

  Är det en ginko biloba? Det är liksom en egen sort. Har funnits på jorden längre än både barr o lövträd. Finns stora träd utanför Malmö opera om du har vägarna förbi någon gång.

 • Lund Johanna skriver:

  Jag hade, såklart, död på mina två fina ginkos jag vårdade så ömt. Men det får helt klart bli nya, de är ju så oerhört fina.
  Trevlig helg!

 • Malin skriver:

  Vad spännande med trädet.. Visste du att det finns exempel som lever som är drygt 1500år gamla? Jag tycker den är så spännande! Står en del roligt på tex Wikipedia.

 • Nini Tjäder skriver:

  Jag köpte en liten ginkgo (ja den stavas så) på trädgårdsmässan i Stockholm i april. Den har vuxit nästan 10 cm sen dess. Här skrev jag om den då https://www.ninisworld.com/wordpress/new-house-plant-ginkgo-biloba/ . Gammalt kulturträd som kan bli mycket gammalt om det vill sig. Finns planterat längs Hornsgatan i Stockholm.

 • Milla skriver:

  Hej! Ginkon vilar på vintern och då tappar den alla sina blad. Tur att expediten sa det till mig, för den blev som en kal pinne. Trodde att min var död men den kom igång sen. Precis som typ fikon så verkar den inte trivas jättebra inomhus en längre tid, tror det är för varmt och torrt. Ska gärna vintervila lite svalt i nåt hörn. Superfina blad!

 • Jenny Changala skriver:

  Hej Frida! Marianne Fredriksson är ju fantastisk att läsa om man vill fundera lite extra. En av mina favoritförfattare någonsin. Läs "Rövarna i Skuleskogen" om du inte redan gjort det.
  Inte läst din blogg på länge men hittat massa intressant och kul att läsa om nu. Tack för det!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.