Annons

Bästa tipset för dig som saknar gröna fingrar

Jag har aldrig varit känd för att ha gröna fingrar trots att jag älskar att inreda med växter hemma, men jag kämpar på och försöker hitta knep och genvägar för att få krukväxterna att frodas ändå. Årets bästa upptäckt på det temat? Ett senilsnöre för oss som glömmer att vattna emellanåt. En uppochnervänd glasbubbla med pip som man fyller med vatten och sticker ner i jorden och som tillför extra fukt när man glömmer det själv. Sk Bevattningskulor! Jag köpte mina på Artilleriet men hittade en billigare variant HÄR. Dessutom en perfekt hjälpreda att ta till när man ska åka bort på kortare semestrar. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentarer

 • Emma skriver:

  Det där är något jag verkligen skulle behöva. Alla jag sett hittills har dock varit allt för…oestetiska 😉 Får spana in dessa. Tack för tipset!

 • ellia skriver:

  Supersmart tips!! 🙂

 • Sofia skriver:

  Hej!
  Jag köpte sådana på blomsterlandet i Borås för några år sen. Då kostade de 39 kr.
  Mvh Sofia

 • Anonym skriver:

  Dessa bollar är av glas, Blomsterlandets och Plantagens är gjorda av plast.

 • Amina skriver:

  Känner igen mig! Och såklart är det ju såna man måste ha! Jag är så dålig på växter men det är ju så fint att ha hemma. Det enda jag kan hantera är typ orkidé och kaktus, haha.

 • Katrin skriver:

  Liknande fanns att köpa från Jelly Beans för 5-6 år sedan. Jag hade även liknande, fast formade som en bullig liten fågel, dock fick jag alltid in lite jord i mina vilket jag inte tyckte var snyggt..

 • SM skriver:

  Smart! Har funderat på hur jag skall lösa det när jag är iväg en längre period, det här var ju till och med dekorativt!

 • Pia skriver:

  Har du en sådan ha koll på vad som finns i närheten tror att det skrevs om dessa för några år sedan då glaset kan fungera som ett "tändglas" d v s den konvexa glaset samlar ljuset så det blir en stark punkt som kan tända eld precis som man kan tända eld med ett förstoringsglas. Trodde dessa bevattningsgrejer blev förbjudna att säljas då, men har man dessa i en mörk färg borde det ta bord brandrisken.

 • Isabell skriver:

  Men så smart!! Detta måste jag kolla upp!! 🙂

 • Marie skriver:

  Svärmor hade massor av dessa! Min käre make har nu Uffe en sensor till mig som lyser rött när den enda blomma jag har behöver vattnas. Det kallar jag kärlek. Min inställning är annars att jag var en påminnelse i telefonen varje vecka, men varje vecka tänker jag att den ju fick vatten förra veckan. ? Ska dock investera i ett fikonträd till uterummet i höst. Cross my fingers ?

 • Karin skriver:

  Men den där ser ju inte ut att räcka mer än en dag eller två? Jag satte upp-och-nervända petflaskor med ett borrat hål i locket i mina balkongkrukor när jag åkte bort. Kom hem en vecka senare och då var det snustorrt och uttorkat i krukorna…

 • Dietistannica skriver:

  Jag bara älskar den där lilla vattenbubblan! Så vacker i sin enkelhet.

 • Stina skriver:

  Hej! Bra tips, vad är det för växt du har i krukan? Så fin. Hälsn från en utan gröna fingrar

 • Trendenser skriver:

  Det finns i flera olika storlekar 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.