Annons

Ett bättre miljöval – Vad har du för diskborste?

När jag var liten hade min mormor inga diskborstar i plast. Hon körde alltid med sådana här, i trä – med utbytbara skaft. Det är ju inte hälsofarligt att använda plastvarianten när man diskar (ingen panik med plastbantning av den anledningen alltså) men om man sätter det i perspektiv så är det ju rätt hälsovådligt på sikt eftersom plastskräp aldrig försvinner ur naturen. Bättre att köpa dessa i trä med utbytbara huvuden och byta oftare då, tänker jag. Ett extra plus om de är knuta för hand istället för medelst maskin. De finns att få tag på hos allt från Ica Maxi och Hay till Iris Hantverk, till exempel. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Kommentarer

 • tess skriver:

  Många bäckar små… Och så är de mycket finare!

 • Sarah skriver:

  I Clas Ohlsons butiker finns ett jättefint miljösortiment med diskborstar, sopborstar mm. 🙂

 • Frida skriver:

  Bra tips! 🙂

 • AnnicaB skriver:

  Jag har en fråga, som är helt orelaterade till inlägget. Vet att du är en fena på att känna igen design.
  Har hittat en kruka på nätet som jag verkligen är o trendernas av. Googlat på allt jag kan tänka mig – men utan framgång.
  Vet du varifrån krukorna kommer??
  https://www.google.se/search?q=stor+kaktus+stockholm&rlz=1CDGOYI_enSE590SE590&hl=sv&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiT9cum-PDNAhXpIpoKHTIfDboQ_AUIBygB&biw=375&bih=591#imgrc=aT_2fgsDOnCvMM%3A

 • Anna skriver:

  En fråga till andra som använder diskborstar i trä: hur ofta byter ni huvud? Saker som fungerar som äckeltecken på plastborstar (böjda strån och missfärgningar) antingen händer med en gång eller syns inte på träborstar, och de verkar gå sönder om man kör den i diskmaskinen upprepade gånger.

 • V skriver:

  Plastborstar kan man ju koka för att få bort bakterier. Kan man göra det med diskborstar i trä?

 • Hellofebruary skriver:

  Dom i trä är dessutom mycket finare än dom i plast!

 • Frida skriver:

  Hej Annica! Jag får upp flera olika krukor när jag klickar mig vidare på din länk, vilken är det du tänker på? 🙂

 • Annica B skriver:

  Ah – jag skrev på mobilen och trodde att själva bilden skulle kopieras.
  Det är den här krukan jag menar – den vänstra.
  https://s716.photobucket.com/user/AnnicaB/media/Mobile%20Uploads/image_zps1n2zriyu.jpeg.html

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.