Annons

Stilige Hjem

Nu har jag ju varit hård mot inredningmagasinen på nätet den senaste veckan men minns ni att jag tipsade om danska ELLE och deras fantastiska hemma-hos-reportage under vinjetten Stilige Hjem? Nu har de laddat på med ett helt gäng nya bostäder och jag tittade girigt igenom den fullmatade inspirationsbanken av danska hem. En liten trendspaning på temat tavlor… Mer inspo HÄR.
Michael Kvium hade nyligen en utställning på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Jag vet att hans motiv betraktas som besynnerliga men jag dras av någon anledning till melankolisk konst och… 
..överlag tror jag just att tavlor med penseldrag och mänsklig handpåläggning (skisser, teckningar, målningar) kommer slå som diametral motsats till nutidens alla digitala prints. Håller du med?
Foto: Pia Winter och Line Thit Klein För Elle.dk

Kategorier:

Kommentarer

 • Ninni skriver:

  Ja-a Frida…jag älskar det unika och de som görs i begränsad upplaga…det som man inte finner och ser hos så många. Ord-prints är jag urless på, i alla fall på väggar. Men det är mitt tycke och smak det.
  Önskar Dig en skön trevlig Midsommarhelg!
  Kramar från Ninni.

 • frida skriver:

  Jag som är uppväxt i ett konstnärshem kräks nästan över alla dessa prints! Samma lika överallt och ganska ängsligt enligt mig. Men tillgängligt för alla…

 • KikkiSandström skriver:

  Glada midsommarhälsningar till dig och de dina. Jag har också midsommarbloggat på nya bloggen https://kikkisandstrom.blogspot.se/2016/06/midsommarhalsningar-till-alla.html

 • Sofia skriver:

  Hantverk och mer unika motiv tilltalar mig mer och mer. Fint att blanda med tillgängliga prints (för även om man är ruskigt less på vissa motiv så finns det fortfarande många fina där ute)!
  Perfekt nu i sommar att leta efter fina tavlor på loppis!

 • Ida skriver:

  Jag är också uppvuxen i ett hem där konst alltid värderats och uppskattats högt – klarar därför inte av alla dessa prints, speciellt med meningslösa ord på typ "inhale, exhale" för att inte tala om Chanel-prints – då måste jag nästan blunda.
  Köper olje- och akvarellmålningar på auktion, alltid original och på så sätt slipper man ha det alla andra har hemma.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.