Annons

Veckans söndagssummering v 21 – 2016

Vecka 21 har bjudit på höstnyheter. Det har nämligen varit pressvecka i Stockholm med många förhandsvisningar samtidigt som 3 Days of Design ägt rum i Köpenhamn med diverse lanseringar. Om jag ska ge mig på att sia om höstens trender så verkar 70-tal och Art Deco vara fortsatt starka inspirationskällor och vi bjuds på mycket mörkt trä, mörkt blått, mörkt grönt och rostrött liksom vävda detaljer, keramik och nya köksattiraljer. Här ser ni ett plock av det mest uppsnackade nyheterna.
Någon på Linums PR-byrå har nog haft det hett om öronen i veckan efter att hen skickat ut en helt oredigerad originalbild på ett porträtt som tidigare florerat i tidningar med touch up och retusch… Hoppla! Pressbilderna på höstens nyheter däremot, fotade av Jonas Ingerstedt, lämnade inga frågetecken efter sig. Så himla mycket snyggt som kommer. Heja Linum!
Mimou har lanserat en ny kollektion tapeter men finast av allt var de nya lampfötterna i keramik. 
Stelton har haft pressvisning och visat höstens kulörer på kannor. Mossgrönt! Och IKEA går all in för att haussa Svärtan (lanseras i september). Introfilmen nedan har gått bloggvarvet runt i veckan. 

 
Notiser: 
– The Line har öppnat ny popup butik i Amagansett / The Hamptons
Jockum Nordström har haft vernissage för en ny bejublad utställning 
– Stylisten Lotta Agatons gamla lägenhet är till salu igen
 –Montana utökar sortimentet med 16 nya möbelvarianter som går att beställa i 42 olika kulörer
Lammhult Group har köpt upp Ragnars för 50 MSEK
– Och WA WallVision ABs produkt- och designchef Stina Nilima Wickström går tillbaka till Volvo
 
Grandpa kastar sten i glashus i sitt senaste nyhetsbrev. I förra utskicket rådissade de alla självutnämnda inredningsstylister på instagram och den här gången får storytelllingtrenden sig en skopa. ”Sverige har blivit ett koncept”. Men hur står det till med ert eget dito undrar jag?
Om någon mot förmodan missat. Nästa designsamarbete för H&M? In collaboration with Kenzo!

Och på tal om höstens hetaste färger. Absolut Art har precis presenterat tre nya verk av konstnären Malin Gabriella Nordin. Tre kollage i trendriktigt mustiga kulörer. 
Danska &Tradition har lanserat ”721 GRAMS” en moduljusstake av Isabell Gatzen. Bitarna kan sättas samman och ihop i otaliga former och storlekar. Hyllas både av bloggare och chefredaktörer. Veckans mest ombloggade objekt till salu på Hemnet? Denna Gotlandsdröm tar priset. Skön söndag till er!
Foto: Linum, mimou, Stelton, Grandpa, H&M, Absolut Art, &Tradition, Fantastic Frank

Kommentarer

 • Patrik skriver:

  Kan inte du starta en youtube-kanal? =)

 • Ebba skriver:

  Men alltså, verkligheten anropar Grandpa?! Reality check badly needed.

 • Anonym skriver:

  Grandpas har så jäkla oskön attityd i sociala medier men butikspersonalen är ju supergulliga?

 • Louise jansson skriver:

  Spot on vad gäller Grandpa!!

 • Nadja skriver:

  Boken som Steltonkannan står på, vad kan den ha för ISBN nummer mån tro? Fin var den att ha liggandes framme. 🙂 tror Du också köpt eller fått en sådan bok? Har den omslag eller utan?
  Trevlig kväll!
  Vänligen
  Nadja, Kiruna

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.