Annons

Trendensers vårfest

Igår arrangerade jag en vårfest och middag på Spinneriet för 50 av de största inredningsbloggarna och instagrammarna på Västkusten i samarbete med Lustgårdens Cider och ett gäng generösa sponsorer. Vi kunde inte ha haft bättre tajming med vädret för det var verkligen en av årets hittills allra varmaste kvällar som bjöd på spirande sommarkänslor både inne och ute. Vi höll till på den nya restaurangen Lilla Spinneriet i Lindome, som ligger i ett tillbyggt orangeri i anslutning till samma gamla fabrik där jag har min studio. Krögarna Katja och Patrick Palmblad serverade en ekologisk vårbuffé och fräscha drycker, och de inbjudna deltagarna bjussade på härligt mingel och inspirerande samtal. 
Det är alltid så himla schysst och härlig stämning när vi västkustbloggare ses. Den här kvällen hade vi dessutom fått sällskap av några nya konton och namn, och inte minst ett gäng av er läsare som vunnit biljetter via en instagramtävling jag annonserade ut häromveckan. 
Många har frågat hur vi fäste ballongerna. Jag körde en favorit i repris från mitt 10-årsjubiléum och dekorerade lokalen med heliumballonger. Tuberna kan man köpa, eller hyra som vi gjorde och för att de inte skulle flyga iväg knöt vi fast dem med fiskelinor i tunga muttrar. 
Stort tack till Lustgårdens och till övriga generösa samarbetspartners för att ni gjorde denna kväll möjlig. Dukarna hade vi fått från Ellos, servetterna från Duni, de rosa ljuslyktorna som matchade kvällens färgtema kommer från Skogsberg & Smart och de frostat vita är Iittalas Kivi. En extra kram till Lindome Floristerna som hjälpte oss med en lång lista av specialbeställningar på olika blomstersorter. 
En kväll jag kommer spara på hårddisken och minnas länge. Stort tack till alla som kom!
 
* Festen arrangerades i samarbete med Lustgårdens Cider

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Åh vad mysigt, och vad härligt dukat!
  Och vilka människor sen. Förstår att det lägger sig som bomull runt hjärtat
  <3

 • Anonym skriver:

  Ser mysigt ut men mångfalden lyser med sin frånvaro tyvärr. Jag förstår att inredning är starkt kvinnodominerad bransch men finns det verkligen inga svenskar med annat ursprung med? Eller har ni blivit en sluten krets..? Bara en tanke som slog mig… Vill inte såra eller förolämpa någon.

 • Anonym skriver:

  Ser mysigt ut men mångfalden lyser med sin frånvaro tyvärr. Jag förstår att inredning är starkt kvinnodominerad bransch men finns det verkligen inga svenskar med annat ursprung med? Eller har ni blivit en sluten krets..? Bara en tanke som slog mig… Vill inte såra eller förolämpa någon.

 • Sandra skriver:

  Exakt samma tanke slog mig; men läser man inlägget igen så skriver Frida att det är de 50 största inredningsbloggarna på Västkusten som är bjudna. Går man efter ett sådant kriterium så är det ju självklart att man inte sedan kan styra hur mångfalden ser ut. För visst hade det blivit skevt ifall t.ex. en kille med den 67:e största bloggen fick en plats på festen bara för att han är kille?
  Sen är jag alltid för mångfald så nästa fest kanske inte behöver vara inriktad på topplistan? Jag tror man har mycket att vinna på att börja interagera mer med människor, att man får nya synvinklar och idéer när man diskuterar med någon utanför sin vanliga sfär. Men det är jag säker på att Frida vet om 🙂

 • Emma skriver:

  Tack för en fin kväll!
  Just i detta nu spelas det på uggle-speldosan 🙂

 • Paulina skriver:

  Verkligen fina bilder! Måste bara säga att Katja och Patrick heter Palmdahl i efternamn (inte Palmblad som du skrivit i två inlägg nu) 🙂 Lätt att snubbla på ordet, jag vet 🙂 Ha en fin dag!

 • Martin skriver:

  Hej Anonym och Sandra,
  Vad är det för mångfald ni saknar? Vi var två killar på plats. Om man jämför det med antalet killar i inredningsverige i stort så var vi minst två för många:-)
  Eller menar ni etnicitet? Vad har i såna fall det med detta att göra?
  Ni kan i alla fall inte mena att mångfalden bland folks yrken och bakgrund lyser med sin frånvaro. Lärare, ekonomer, florister, designers, säljare, inredare, personliga tränare, fotografer och studenter fanns bland deltagarna. Ungefär samma människor som handlar mat på Coop en vanlig torsdag. Jag mailar inte Coop och gnäller på att mångfalden inte är vad den borde vara i självscanningskön.
  Obs, är ej förolämpad, bara nyfiken på vad ni saknar.
  /m

 • Erika skriver:

  Frida klipp av etiketten på din dress till nästa gång! Big no no !!?

 • Anonym skriver:

  Hej,
  Ja det var nog etnicitet, ålder och kön (såg inte er två killar, sorry) jag tänkte på då erfarenhet och yrkesrepresentation är svår att få en uppfattning av via en bild 🙂 Men det är nog som Sandra säger, gruppen var kanske för liten för att få med någon. Kanske, man vet inte.
  Jag reagerar nog på samma sätt när jag ser foton av tex en företagsledning, en grupp politiker osv. Jag är en kvinna i en väldigt mansdominerad IT-branch men är intresserad av inredning och har man väl fått på sig "mångfaldsglasögonen" är de svåra att bli av med tyvärr oavsett vilken typ av mångfald det gäller.
  Jag tänker t ex ofta på hur mycket olika inredare (följer många då jag är inredningsintresserad) verkar kämpa med att skapa en personlig stil men i slutändan ser mitt Instagramflöde ganska likformigt ut. Börjar man forska lite i den kretsen upptäcker man att många inredare följer samma inredare och tipsar och lyfter fram ungefär samma inredare. Är det ett problem? Jag vet inte, i min branch är det och det finns mycket forskning som visar på att mångfald (etnicitet och kön men också ålder) skapar kreativitet. Kanske en tanke för er som på olika sätt ligger i täten för den svenska inredningsbranchen.

 • Anonym skriver:

  Är inte det här ganska typiskt (om vi nu ska prata mångfald och jämställdhet). När en kille gör något bra/stort/utmärkande ryggdunkas det, när en tjej gör något stort/bra/utmärkande letas det efter fel och förbättringsåtgärder?
  Kan vi inte bara utgå från att Frida inte hade någon diskriminerande baktanke med sin fest eller att en tvättlapp som sitter kvar på klänningen kanske känns mindre viktig att "anmärka" på än allt annat som hon uppenbarligen fixat och slitit med?

 • Sandra skriver:

  Hej Martin!
  Jag ville inte alls gnälla. Utan som jag skrev; min första reaktion på bilden med er gäster var att det såg ut som att det inte var så stor mångfald. Det jag då menar är att på bilden ser man i princip bara unga, ljushyade kvinnor. Hur det såg ut i verkligheten vet jag ju inte.
  Men sen när jag läste att det var topp 50 som är bjudna så har man ju satt ramarna för vilka som kommer; de bästa.
  Så min reflektion var väl egentligen att jag tror branschen på sikt kan tjäna på att få lite mer mångfald så man får input från andra håll. Och då tänker jag väl kanske mest på manliga inredare, eller de som har arbetat i andra länder eller kanske de som är äldre och sitter på mer erfarenhet i hur trenderna har skiftat över årtionden. Det är i alla fall sådan möten som engagerar mig lite extra i mitt jobb som arkitekt. Estetik kan lätt bli lite slentrianmässigt om man aldrig blir pushad att tänka utanför det man tillsammans med kollegorna tyst kommit överens om är "rätt".
  Det svåra i detta är ju att inte beskylla de kvinnor som ligger i täten; de är ju grymma på sitt jobb och kan inte beskyllas för att de är få killar i branschen. Så min mening var inte att gnälla på Frida, utan mer lyfta branschens dåliga mångfald i överlag. Jag ber som ursäkt om mitt första inlägg inte var tillräckligt tydligt.
  Frida är en inspiratör och en stor förebild. Oavsett kön, ålder, etnicitet eller utbildning.

 • Linda skriver:

  Wow vilken fest! Kan du inte ordna kalas för oss läsare också?
  Man kan väl få betala för en biljett?

 • Tove skriver:

  Hej Frida,
  Vad mysigt ni ser ut att ha haft på festen! 🙂 Jag var på din intressanta föreläsning om hållbar inredning för ett par veckor sedan. Det är ett mycket viktigt ämne och jag tycker att din ambition att lyfta medvetandet om det är föredömligt! Angående Helium så är det en i princip ändlig resurs. Jag har hört att gasen blir allt dyrare och svårare för sjukhus och forskning att tillgå, något att tänka på i dessa festfixartider! Hoppas att du får en trevlig fredag 🙂

 • Isabelle skriver:

  Vart kommer stolarna ifrån?! 🙂

 • Anonym skriver:

  Jag håller med Sandra/Anonym! Jag också jobbar i en mansdominerad bransch (finance) och vi jobbar hårt för att öka mångfald i branschen. Kul med fest! Men finns det en diskussion på gång om varför designbloggar är så kvinnodominerade? Jag flyttade till Sverige för bara några år sedan och har märkt en större separation av kön än vad jag har sett förut i USA/England.

 • Pernilla S skriver:

  Alltså åh det är så fint med ballonger, man förknippar ju det med fest och roligheter. Men så himla trist när man inte tål det. Vet inte hur många gånger jag har fått skippa till exempel invigningar i butiker just för att jag är ganska säker på att det är ballonger och latexpulvret flyger omkring i luften och jag inte orkar riskera allergi. Tror inte folk är spec medvetna om att man faktiskt kan vara allergisk mot ballonger? 🙂 Och absolut inget illa menat mot just det här inlägget, utan jag vill bara försöööka göra folk lite medvetna om det, även om det är en ganska liten skala med folk som faktiskt är allergisk mot latex.

 • Mia skriver:

  Var hyrde du heliumtuberna? Jag bor själv i Kungsbacka och ska ha galej snart, men hittar inte någon som hyr helimtuber. Vore väldigt tacksam för info/tips!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.