Annons

Sponsrat inlägg: Sommarblommor på Spinneriet

Minns ni att jag nyligen jag var ute hos Arvidssons i Fjärås och beställde blommor till ett planteringsprojekt på Spinneriet. Nu är det klart! I samarbete med Blomsterfrämjandet har jag nämligen ordnat ett gäng fina arrangemang med närodlade sommarblommor som jag hoppas ska inspirera både er läsare och våra besökare i sommar. Jag tänkte lite ”Brooklyn Flowers goes uteplantering” med yvigare arrangemang i okonventionella ”krukor”. Och förhoppningen är att dessa bara ska bli större och mer bukettliknande ju mer de växer till sig. För att ära den gamla fabriksbyggnaden och verksamheten som en gång fanns här valde jag att plantera blommorna i stora tvättkärl och slitna trälådor.

Jag valde också Lobelia, Verbena, Tobak och Hängpetunia eftersom våra utrotningshotade bin och insekter trivs extra bra i dem, dessutom drar dessa växter till sig fjärilar vilket jag tycker är vackert på sommaren.  
För att få blomrika lättskötta planteringar ska du plantera i stora krukor som har plats för mycket jord. Plantera gärna flera växter tillsammans så att de växer ihop som en sommaräng. Var noga med att köpa ekologisk, luftig och torvrik jord och blanda i långtidsverkande gödningskorn.  
Angående färgerna så försökte jag att både matcha och bryta mot tegelfasaden så förutom kopparkitteln med de blå nyanserna blev den rostiga skottkärran med olika roströda toner och svart Surfinia min personliga favorit. Kom gärna ut och titta på arrangemangen live! Hoppas vi ses i sommar. Och stort tack till Blomstefrämjandet för ett fint samarbete, i dubbel bemärkelse. 

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

* Inlägget presenteras i samarbete med Blomsterfrämjandet.se 

Kommentarer

 • Nina skriver:

  Ser superfint och somrigt ut! Blir riktigt inspirerad att fixa blommor a’la sommaräng! 🙂

 • Hannah skriver:

  Så fint ??????

 • Johanna skriver:

  Såg när ni höll på i helgen och blev SÅ inspirerad av färgmixen. Trodde inte jag gillade röda blommor men skottkärran är helt klart min favorit. Var kan man köpa de svarta blommorna ni hade där? Arvidssons säljer inte till privatpersoner väl?

 • A. skriver:

  Var har du fått tag på de fina trälådorna? Supersnygga!

 • Emma skriver:

  Himla fint!
  Vet du om spinneriet med butiker och restaurange har öppet på torsdag även om det är röd dag?

 • Johanna skriver:

  Hej, verkligen sååå fint, måste vara så härligt att mötas av detta varje morgon! Bli glad också att se att det inte är så strikt minimalistiskt vilket jag annars hade väntat från dig med tanke på din möbelstil..(vilken är klockren enligt mig, missförstå mig rätt)
  Så superfint och inspirerande!! Vi bor på en gård från 1800talet och inne har vi det ganska strikt men huset är som sagt gammalt och har lite svårt att få ihop kombon ute inne men detta var klart inspirerande, tack! Hoppas dagen blir fin! Kraaaam

 • Lisa S skriver:

  Wow! Så underbart! Vad jag önskar att jag bodde närmre! Kram från Cannes Lisa S

 • Superfint, gillar iden med trälådorna som ytterkruka, och extra fint att de är staplade på varandra.
  Kram Anette

 • Anna skriver:

  @Johanna – vad roligt att du blev inspirerad i lördags! De svarta blommorna är en svart surfinia/petunia så fråga efter den i din butik. Arvidssons i Fjärås säljer inte till privatpersoner men i Kungsbacka hittar du sortimentet hos ex. Hjälmeskulla, Kungsblomman, Blomsterlandet… Visst borde det öppna en mysig och inspirerande blomsterbutik på Spinneriet också?

 • Emma - By Emma skriver:

  Så himla fint!

 • Anna skriver:

  Vart är trälådorna köpta?

 • Så fint det blev, Frida. Jag tycker om hur omgivningen speglas i planteringen i val av blommor och planteringskärl. Snyggt också hur tegelväggen får sätta tonen. Jag måste säga att jag blev lite överraskad hur mycket färg du använt med tanke på din sparsmakade stil i övrigt. En kul överraskningseffekt tycker jag!

 • pyssel skriver:

  Men åh så underbara bilder du har!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.