Annons

Sponsrat inlägg: DIY patinerade blomsterlådor och skyltar

Tack vare Ingrid Carozzis trendsättande bok Brooklyn Flowers har efterfrågan på patinerade trälådor fullkomligen exploderat och de är inte helt enkla att få tag på second hand. Hennes bok visar massor med härliga arrangemang av buketter och snittblommor i gamla fraktlådor och vill man göra något liknande med perenna växter och utomhusblomster går det utmärkt att plantera med täckduk och lecakulor i botten – i nyinköpta lådor eller fynd från mataffärens lager. I samarbete med Panduro har jag nämligen gjort ett DIY-tips till Ingrids ära som visar hur man kan patinera gula trälådor samt göra egna vintageliknande skyltar med hjälp av stålull, ättika, te och Panduros nya utomhusfärg. Scrolla och kolla vad jag gjort till Spinneriet!

Vi har haft lite dåligt skyltat här vid Spinneriet så jag tog saken i egna händer och arrangerade blomlådor med pilar till restaurangen och en stor välkomstskylt vid entrén. Eftersom huset är gammalt ville vi att blomlådorna och skyltarna också skulle gå i samma stil. 
För att få den rätta slitna touchen på nytt trä (utan att vänta i flera år) kan man göra en egen blandning av stålull och ättika som man låter dra i en sluten burk i 24 timmar. Tillsätt sedan starkt svart te och pensla på träytan så kommer den förvandlas från nysågat gult till vindpinat gråtonad på en kvart.
Skissa din text med blyerts och fyll sedan i bokstäverna med vattenfast färg och en tunn pensel. Vintagestämplarna fixar man enkelt med schabloner. Skriv ut valfri text och klipp ut bokstäverna från papperet. Dutta sedan med en pensel eller liten miniroller från Panduro och låt torka. 
Blus från Hunky Dory, jeansen är från Zara och skorna är Vans klassiska sneakers.


Sådana här skyltar och blomlådor kan man även göra till bröllop, studentmottagningar, dop. Vill du ha mer inspiration kring arrangemangen i lådorna kan vi rekommendera denna denna bok. Lycka till!

* Inlägget presenteras i samarbete med Panduro samt innehåller affiliate-länkar

Kommentarer

 • Heminredning skriver:

  Måste klicka hem boken, såg nu att den har dessutom fått bra recensioner på Bokus!

 • Beatrice skriver:

  Herregud vad fint <3 Ser lite retro ut

 • Anonym skriver:

  Va fint det vart!

 • Anonym skriver:

  Kan du rekommendera ngt typsnitt om man vill måla på frihand? Inspirerande inlägg!

 • Cecilia skriver:

  Hej!
  Superfint! Perfekt till bröllop! 🙂
  En fråga, vart har du fått tag på de sjyssta blomlådorna/fraktlådorna?
  Varma hälsningar Cecilia

 • Malin skriver:

  Ska det va stålull med eller utan diskmedel?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.