Annons

Lookalikes: Wegners Y-stol Wishbone chair

Den danska designstolen Wishbone Chair eller Y-stolen som den också kallas är omåttligt populär just nu och syns flitigt hemma hos inredningsbloggare, oavsett stil. Trots att den formgavs redan 1949 tycks den ha nått en ny försäljningspeak. Kanske inte så förvånande ändå att den danska lågpriskedjan Ilva snappat upp detta och tagit fram en snarlik modell. För visst är det någon som har låtit sig inspireras här? 
Bild 1: Wegner Y-stol från Carl Hansen & Son i tvålad ek ,pris från 7490 kr st
Bild 2: Stolen York från Ilva, pris 1599 kr st

Kategorier:

Kommentarer

 • Ljuva Magnolia skriver:

  Har haft Ilva-stolen på span ett tag, just för att den är en budgetvariant av Y-stolen, men gillar inte linjerna riktigt ändå.. hmmm svårt. Kanske blir en helt annan naturstor istället.
  Ha det fint!
  Catta

 • Ming skriver:

  …och Wegner inspirerades av mingstolar

 • Y-stolen är nog en av de mest flitigt kopierade designstolen och det är så tråkigt att se ämne ett exempel. Trist att inte fler inser hur dåligt det är att stödja den typen av verksamhet.
  De som sysslar med tillverkning av designkopior sv alla slag, använder ofta pengarna till annan kriminell verksamhet, droger bla (gäller dock ej Ilva vill jag förtydliga).
  Dessutom är det ett hån mot alla designers och tillverkare av licensierade designmöbler.
  Önskvärt vore att Svetige hade samma strängar lagar som vårt grannland Norge, de beslagtar designkopior i tullen och förstör dem samt utfärdar böter.
  Inredningshjälpen/Anette

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.