Annons

Dagens kontor

Den här veckan skulle jag egentligen ha spelat in en reklamfilm, men eftersom jag var ärlig och stod på mig om att jag inte trodde det föreslagna upplägget skulle vara det bästa för kunden så tappade jag hela uppdraget. Visst blir sådant kännbart ekonomiskt, inte minst när det handlar om flera månadslöner i intäkt som går förlorad – men jag är samtidigt övertygad om att det skulle vara mångdubbelt ”dyrare” (åtminstone på sikt) att inte värna om mitt och kundens varumärke, eller det resultat som reklambyrån hoppas vi ska uppnå tillsammans. Ibland känns det som att läsare och samarbetspartners tror att vi som bloggar på heltid gör allt för pengar, men faktum är att jag tackar nej till 70-80% av de förfrågningar jag får på sponsormärkta inlägg och bloggprojekt. Uppsidan av just detta inställda uppdrag blev en bonusvecka på hemmaplan med tid för egna projekt som stått på kö. Gott så! Och såhär har dagens kontor sett ut. 
Foto: Trendenser.se 

Kategorier:

Kommentarer

 • alexandra skriver:

  Bravo!
  Jag beundrar folk som vågar säga nej och står rakryggad upp för sin sak. Var stolt över dig själv.
  Du är verkligen en inspirations källa.

 • Johanna Forsberg skriver:

  Helt rätt! Var på en föreläsning som handlade om prissättning, hon sa att "om du får alla jobb du söker så är du för billig!" Håll upp ditt varumärke, sälj dig inte "för billigt" det tjänar du garanterat på i längden!!

 • Ekenäsliv skriver:

  Alltså hatten av till dig! Bra gjort 🙂

 • Lisa S skriver:

  Wow! Bravo. Mkt bra gjort! Modigt! Lisa S

 • Karina skriver:

  Jag är övertygad om att det är just precis det som gör att du blivit störst och bäst. Så tror du vinner ekonomisk på det i längden också =)

 • Anonym skriver:

  Uff! Fattar att det känns trist men samtidigt kanske en lättnad? Finns så många (både magasin och bloggar) som gör konstiga projekt där man som läsare undrar hur de tänkt och faktiskt (förlåt!) ser ner lite på att de förnedrar sig för pengar så jag tycker du gör rätt i att du inte bara ser snabba pengar i alla jobb!

 • Linda skriver:

  Bra gjort! Vad är det för fint träd du har på bilderna, är det fiolfikusen..!? Tack för superblogg!

 • Sofia skriver:

  Helt rätt Frida! Jag tror att det är viktigt, kanske framför allt för sig själv, att göra det man tror på och inte bara göra saker för uppmärksamhet/följare/pengar. Det ska kännas rätt! Du är grym och de borde förmodligen ha lyssnat på dig!

 • Minimalisterna skriver:

  Se dig omkring på din arbetsplats. Är det rörigt? Är det papper, pennor, post-it-lappar, mobilladdare, koppar och godispapper på skrivbord och hyllor? Blir saker liggande halvklara istället för avslutade? Hamnar du lätt på sidospår istället för att fokusera på det du borde göra?
  Då är det hög tid att minimera, förenkla och välja bort. Även om du inte känner dig stressad så kan hjärnan och ögonen bli trötta och stressade av att ha det rörigt och behöva smälta alla intryck.
  Här kan du läsa om hur du skapar en minimalistiska arbetsplats som ger förutsättningar att fokusera och jobba effektivt:
  https://minimalisterna.se/minimalism-pa-arbetsplatsen/

 • Johanna Garcia skriver:

  Åh fina du <3 helt rätt!! Pengar kommer o går men det är känslan i själen som består. Underbara in-action bilder också!

 • Resfredag skriver:

  Så bra! Du inspirerar på många sätt.

 • Jossan skriver:

  Snyggt, tycker jag! 🙂

 • Kristian skriver:

  Vad är du för träd i bilden?

 • Karin skriver:

  Hej Frida!
  Instämmer, gör det som känns bra! Vilken förmån att få göra det tänker jag, heja dig!
  Fråga: Din vackra växt, vad heter den?
  Solig hälsning
  Karin

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.