Annons

Sveriges Mäktigaste Mamas 2016

Nu är senaste numret av tidningen Mama äntligen ute i butik och jag får avslöja anledningen till den här roliga fotograferingen som jag var med på för ett par veckor sedan. I år har jag nämligen inte bara blivit utsett till ”Årets inredningsbloggare” utan också till en annan väldigt ärofylld titel: En av Sveriges mäktigaste Mamas 2016! Det är inte varje dag man delar uppslag med Annie Lööf så hoppas mitt skryt är ursäktat. HÄR hittar du hela listan med powermammor. Se till att haffa ett exemplar av tidningen också, så kan du läsa lite mer om hur jag förhåller mig till föräldraskap och företagande i en intervju. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Anette skriver:

  ALLA mammor är power-mammor. Punkt slut. såna här artiklar får en verkligen att må illa! Att man väljs utifrån presterande och inkomst *kräks*

 • Linda B skriver:

  Grattis!! Att ha den svåraste av alla karriärer, den som förälder, och lyckas ha en fin yrkeskarriär samtidigt, det tycker jag är starkt jobbat 🙂

 • Hannah skriver:

  Vilken fin utmärkelse. Tycker det var en spännande mix i listan! Bra jobbat av er alla!

 • Anna skriver:

  Fina förebilder är ni allihopa. Bry dig inte om tråkmånsarnas kommentarer.

 • sandra skriver:

  Bra karriär o mamma som gemensam nämnare? Känns snarare som brist på bra ämnen att skriva om. Alltså att satsa på karriär tar väl tid från familjen vare sig man är mamma eller pappa så fattar inte vad man hyllar med detta i en föräldratidning? Att ge prestationsångest o press att hinna med o va mamma o samtidigt satsa stenhårt på karriären?

 • Anna skriver:

  Om man är nöjd och trygg med sina egna prioriteringar behöver man inte bli upprörd över att andra får välförtjänt uppskattning för sina.

 • Anonym skriver:

  Typiskt att det ska komma missunnsamhet och pekpinnar i sådana här inlägg. Alla mammor är bra mammor men alla mammor får inte höra det och de som oftast får skit är väl de arbetande så heja er säger jag. Jag ser det bara som bra att det finns olika förebilder för alla!

 • Catharina skriver:

  Vad kul! Grattis!

 • Brysselkakan skriver:

  Blir ledsen när jag läser påhoppen och också inser att du raderat de värsta… Varför ska vi vara så snikna att vi inte kan glädjas med andra? Och vad hade hänt om det varit en lista över män? Troligtvis ryggdunk och fina ord. Vi kvinnor måste bli bättre på att hylla våra medsystrar i stort och smått. Givetvis är alla mammor powermammor!
  Jag gläds med dig Frida!

 • Carolina skriver:

  Bra jobbat! Du är en förebild för många, strunta bara i missunnsamheten!

 • Anna skriver:

  Grattis! Kul att det går så bra med bloggen och Spinneriet, och roligt att det uppmärksammas!

 • Karin skriver:

  Grattis! Vilken fantastisk vacker bild på dig! Känn stolthet och glädje!

 • Länge sedan jag köpte Mama nu – ett tag var slukade jag varje sida – men nu måste jag haffa ett exemplar så klart. Vilken fin bild – kan tro att det var en mäktig fotografering. Heja dig.

 • Mrs. b skriver:

  Jag har inte hunnit köpa tidningen än, men jag säger ändå grattis!
  Du är väl värd utmärkelsen!
  Jag hyser inga tvivel om att du sätter din familj främst. Jag skulle gissa att för att lyckas med både karriär och "bra" föräldraskap så är man nog väldigt klar över sina prioriteringar, och att man dessutom reflekterat kring detta både en och två gånger och hur man löser pusslet på så effektivt sätt som möjligt.
  Det kanske t.o.m. är så att du blir en bättre mamma när du har en stimulerande yrkeskarriär…
  Strunta i de negativa kommentarerna och var stolt över utmärkelsen!
  Du är en inspiration för många, och visar att med vilja och att våga drömma (och hårt arbete förstås) så kan man komma så långt man själv vill!

 • Kreativa Karin skriver:

  Heja dig Frida! Det är verkligen inte lätt att bolla eget företagande med mammarollen alltid, du är en förebild för många! Kram och grattis!

 • Lisa Torikka skriver:

  Varför trycka ner Frida??? Hon inspirerar mig dagligen till att våga nya fantastiska saker. Hurra för dig Frida!!!!!

 • Martina skriver:

  Oj vilka sorgliga mammor dom inte kan glädjas för andras lycka och välgång.
  Måste vara väldigt bittra på sina tråkiga liv. Du Frida är så enormt stark och min förebild i alla kategorier. Kämpa! Du är bäst i alla lägen

 • Umebo skriver:

  Heja dig! Grattis! Vad kul att du uppmärksammas för ditt hårda arbete.
  Ett boktips till vissa av dina läsare: https://www.bokus.com/bok/9789185625628/det-finns-en-sarskild-plats-i-helvetet-for-kvinnor-som-inte-hjalper-varandra/
  Återigen grattis!

 • sara skriver:

  Stort Grattis Frida! Du är en stor inspirationskälla för många och njut av åt din utmärkelse istället för att lägga energi och fokus på folk som är missunnsamma. Du är väl värd denna utmärkelse! Jag skulle varit stolt som tuppen! GRATTIS!

 • Henrietta skriver:

  Jättegrattis, en sådan fin utmärkelse!!

 • Ingela skriver:

  Så roligt, grattis!

 • Johanna skriver:

  Heja dig!!

 • Liza skriver:

  Grattis! Jag gillar att de lyfter fram allt kvinnor får till samtidigt som man har små runt sig. Just i den perioden är det lätt att falla ut ur fokus hos arbetsgivare så super att man visar allt fantastiskt vi kvinnor gör samtidigt som vi är mammor.

 • Sarah skriver:

  Grattis Frida!! Försök slå bort tråkmånsarna ur tankarna, du är grym, andra mammor är grymma, jag är grym men herregud sätta mig i tidningen hade ju varit jäkligt trist för allmänheten att läsa.
  Att kombinera karriär och barn är inte enkelt så det är ju fantastiskt när du och många fler lyfts fram. Tycker det är fantastiskt! KRAM KRAM

 • Johanna L skriver:

  Stort grattis! Hoppas du tar till dig mer av de positiva kommentarerna ❤️

 • Malin Vbg skriver:

  Heja dig! Stort grattis och du är väl värd detta!?

 • Lovisa skriver:

  Stort grattis! Du är en inspirationskälla för många!

 • Cassandra skriver:

  Grattis! Du förtjänar det verkligen!

 • Arlen skriver:

  Grattis! Super fin bild og härligt med ryggklapp till en mamma (som så många andra mammor) som förmodligen jonglerar dåligt samvete og föräldraskap varje dag! Det är ju en vinst för oss allihopa när man ger karriär kvinnor beröm, mer sånt! Och ni som lever i "vem tror du att du är" världen, kom ner på jorden och inse hur fantastisk det är att våra döttrar växer upp i en tid då man hyllas för att jobba och har fler möjligheter i sitt liv än bara att bli mamma!

 • Liv skriver:

  Grattis vad kul! Du är en fantastisk förebild, och vi tjejer måste stötta varandra!

 • Frida skriver:

  Stort grattis! Att axla mammarollen och ha en karriär samtidigt har inte varit en självklarhet i många årtionden och det är definitivt något som bör hyllas! Självklart är alla mammor powermammor, något som däremot inte utstrålar power överhuvudtaget är att vara missunsamm och nedvärderande angående andras framgångar. Grattis till dig återigen, du förtjänar att vara med på den här listan och är en stor förebild för mig och många andra!

 • Johanna skriver:

  Hej Frida,
  Jag blir så arg när jag hör om dessa påhopp, likt de som Sofi Fahrman har beskrivit i sin blogg. Inte heller då kunde jag låta bli att kommentera, i hopp om att det positiva ska väga över allt skit du fått läsa.
  Men för mig är du iallafall en förebild. En förebild både när det kommer till att våga satsa på egenföretagande men också att klivet till att få barn inte känns riktigt lika stort och obestigligt. Att man inte behöver ge upp den man är eller de värderingar, drömmar och mål man har även innan man blir förälder.
  Min mamma driver företag och har aldrig varit föräldraledig eller sådant, men jag har aldrig tvivlat på hennes kärlek eller engagemang för mig. Jag tror faktiskt att det gett mig mer att hon varit en bra förebild men mål och drömmar än om hon skulle gett upp sitt eget liv för att passa in i normen.
  Jag säger inte att det är lätt, men att det kanske är värt det!

 • Sara skriver:

  Stort grattis Frida! Jag tycker du är en fantastisk förebild!

 • Ella skriver:

  Äsch skit i alla negativa påhopp – de har nog inte så himla roligt liv! Att lägga focus på att kritisera och ha negativa åsikter skapar ju bara ett tråkigt liv för den som gör det! Så Hejja dig va du är bra tycker ja! Du förgyller MITT liv med dina fina bilder och ord. Kram från en norrlänning 🙂

 • Anna skriver:

  Grattis!! Så himla kul! Du vet att jag redan inspireras av dig, blink, blink. Hahaha! Glöm nu inte att fira även detta steg. Bubbel ikväll hörde jag!

 • Desiree skriver:

  Stort grattis till utmärkelsen! Att själv vara icke-mamma och försöka starta sin karriär gör att jag får stor respekt för er som har en karriär som mammor! Det är inte alltid lätt att jonglera mitt egna liv med allt som jag vill göra för att komma framåt så att göra det som mamma med en massa ansvar är verkligen en grymt stor bedrift och något som bara är kul att det uppmärksammas. Keep up the good work Frida!!

 • Alexandra skriver:

  Stort Grattis! Kärlek och styrka till dig och din familj. Trist att vissa
  Människor inte kan hantera sin missunnsamhet.

 • Karin skriver:

  Grattis! Du är en klok förebild och jag tycker att du på ett bra sätt visar de våndorna som vilken mamma/pappa som helst som jobbar kan ställas inför. Kul att du uppmärksammas, jag blir hur som helst peppad av att följa din blogg den framgång du har. Ha en fin helg. mvh/Karin

 • jenny skriver:

  Grattis! Vet ni vad? De flesta mammor är fantastiska – jag är säker på att det gäller även Frida. Vad vi tjejer inte är fantastiska på dock är precis det jag ser ovan. VARFÖR kan vi inte unna o hjälpa varandra istället för att skriva sådana här saker? Att Frida utses till nåt innebär väl inte att nån annan mamma inte är en supermamma till just sitt barn? Det står INGENSTANS i hennes text att ni andra inte är supermums!! Vi kommer ALDRIG att nå högt lika högt i våra karriärer om vi inte lär oss det som män är experter på. Att hjälpa varandra och kratta manegen för varandra. Uppmuntra en tjej bredvid dig och fundera på hur du kan hjälpa varandra istället för att snacka skit. Vi kan sitta i evigheter o prata ojämställdhet men om vi inte kan börja hos oss själva så kommer vi inte röra oss framåt särskilt fort. Du är grym Frida! Det är vi många som är och tillsammans kommer vi längre om vi riktar våra energier åt ett håll ihop istället för att skicka barnsliga o elaka kommentarer.

 • Annika skriver:

  Alltså suck, suck och suck igen. Jante är så stark i Sverige att man blir kvävd innan man ens har hunnit öppna munnen. Anette skrev ovan att hon kräks på sådana här artiklar. Jag kräks på åsikter som hennes som uppenbarligen har med missunnsamhet att göra. Ja, alla mammor är naturligtvis grymma, men vad i hela friden gör det att vissa välja ut på en lista? Missunnsamma mammor är en av de anledningar till att jag inte vill skaffa barn. Hur man än gör så gör man fel. Alla är vi olika som personer, kan vi inte bara konstatera det? Varför är jantelagen så stark i Sverige? Varför kan man inte glädjas åt andras framgång? Oavsett sammanhang. Skärp er!!! Det är patetiskt att hacka på en kvinna som Frida som har tagit tag i det som är ett stort intresse och satsat på att få jobba med det som är tillfredsställande. Ni som har problem med det, antagligen av svartsjuka, lägg energin det tar att spy ur er spydiga kommentarer på att bli nöjda med er egen tillvaro istället! Kanske kan ni unna andra lycka om ni själva vore lycklig. Patetiskt är ordet, finns inget värre än missunsamme och avundsjuka människor. Inspireras istället vet jag. Det gör jag! Du är grym Frida, precis som de andra kvinnorna som är med i artikeln. Ni är alla en stor inspiration för mig och en hel del andra också sett utifrån de peppande kommentarerna ovan som tack och lov också finns med! Kör på ditt och läs inte ens de elaka kommentarerna. Ge dem inte den tillfredsställelsen!

 • Helena skriver:

  Grattis! Man undrar verkligen vad problemet är. Blir så trött på alla negativa och missunnsamma människor. Jag reflekterade inte så mycket när jag läste inlägget första gången men förstod av det senare inlägget att det kommit negativa kommentarer.
  Det är väl bra att mäktiga Mamas uppmärksammas. Det är tufft att vara mamma och ha en karriär, oavsett inkomst. Kram

 • sophie skriver:

  Stort grattis till en välförtjänt och rolig utmärkelse! Njut av den positiva uppmärksamheten och gläds åt att vara framgångsrik till följd av hårt arbete. Att vara egenföretagare och samtidigt sätta familjen först är tufft. Att ständigt skapa inspiration och bevaka nyheter och trender gör du på ett enastående bra sätt. Du är en förebild i att du även delar med dig med tips till andra som vill fram i din bransch, istället för att vara snål. Synd att inte alla kan vara lika generösa i sina tankar och ord. Borsta bort de trista kommentarerna och njut av din framgång och positiv uppmärksamhet! Kram

 • Linda skriver:

  Tycker du är skitduktig! Du förtjänar all credd! Hälsn
  Linda

 • Bodil skriver:

  Det tragiska i detta är att flera av dessa nättroll förmodligen har egna barn som behöver genomlida sin förälders inställning till andra människor. Har svårt att se att man kan tänka och skriva på ett sätt och sedan vända sig om och vara en varm och kärleksfull förälder med en bra och positiv syn på livet och människorna omkring dem.
  Du är grym Frida, det vet du! Stort Grattis!

 • Emma A skriver:

  Å vad roligt, heja dig Frida!
  Försök att strunta i alla griniga kommentarer. Blir så himla trött på människor som orkar hålla på och hata anonymt (och helt utan anledning) – USCH.
  Stort grattis till dig och trevlig helg!

 • Linda skriver:

  Stort grattis, du är värd all uppskattning du får och du har verkligen förtjänat den.
  Så trist att vi kvinnor ska mätas med andra måttstockar än män år 2016 och dessutom utsätta våra medsystrar för en så orättvis behandling. Heja dig och alla andra här i kommentarsfältet och ute i riktiga livet som peppar uppmuntrar och stöttar istället!

 • Josefin skriver:

  Stort grattis till utmärkelsen!! Tycker verkligen du borde känna dig stolt. Det är sällan man får cred för allt jobb man gör, både betalt och icke-betalt, så när det händer ska man njuta fullt ut:) Ha en fin helg!

 • Margareta widell skriver:

  Stort grattis o kram från mig som blev mamma första gången för 50 år sedan.

 • Sara skriver:

  Du är grym Frida, stort grattis!!!?

 • Anna skriver:

  Stort grattis!! Verkligen välförtjänt ?

 • Frida skriver:

  Grattis Frida, du är en sann inspiration och jag beundrar verkligen dig! ❤️

 • uppochhoppa skriver:

  Wow vilken rolig karriärhändelse! Jag har imponerat av dig länge, hur du står upp för branschen du är i, hur du utvecklar den och driver den framåt. Där snackar vi inspiratör, businesswoman och power. Grattis Frida, all framgång väl unt!

 • Emmy skriver:

  Grattis! Du är inspirerande!

 • Hanna skriver:

  Vad roligt! Grattis. 🙂

 • Fru Minimalist skriver:

  Stort grattis till en välförtjänt utmärkelse! Tråkigt att vissa inte kan glädjas åt andras framgång, men energitjuvar finns överallt.
  För att lyckas och nå framgång som mamma behöver du vara starkare än de flesta män, samt kunna säga nej och vara otroligt duktig på att prioritera. Vill du läsa mer om supermänniskornas två superknep, tycker jag du ska ta en titt på detta blogginlägg 🙂
  https://minimalisterna.se/supermanniskornas-tva-superknep/

 • arianne Persson skriver:

  Bästa Frida, stort GRATTIS till dina utmärkelser, vet hur mycket tid och energi du lägger ned på ditt stora intresse, du inspirerar många, kramis tant M.
  PS. Avundsjuka och Svartsjuka är farliga sjukdomar, en önskan till Er (förhoppningsvis få) som har det sök professionell hjälp. DS.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.