Annons

Sponsrat inlägg: Min trapprenovering i samarbete med Lundbergs

Som jag nämnt tidigare håller vi på med några renoveringsprojekt i vårt hus just nu. Ett av dem har varit att bygga in trappen för att skapa ett förrådsutrymme av den oanvända ytan därunder. I samband med detta behövde vi också stänga igen mellanrummet mellan trappstegen och renovera stegytorna som blivit slitna. I samarbete med Lundbergs fick jag möjlighet att testa deras ”trapprenoveringskit”. Totaltkostnaden för en sådan här historia varierar ju beroende på vilken slags trappa man har men själva påbyggnadspaketet med deras svensktillverkade steg av ek landade på 11 381 kronor för oss (exkl materialkostnaden för väggar, dörrar och lister samt snickare). Det tog cirka en vecka, från start till slut – där monteringen av de nya stegen tog 48 timmar varav 24 var torktid. Är man lite händig klarar man absolut av att sätta på dem själv. Här finns en film som visar hur man gör. Jag postar normalt aldrig bilder från mitt eget hem men jag gissar att det är många andra med ”vanliga trappor” därute som kanske kan bli inspirerade av mitt trappbygge. Jag hade själv jättesvårt att hitta före och efterbilder på nätet så här kan ni se hur det blev. Visst ser det ut som en helt annan trapp! Nu återstår bara att mura kaminen i hörnet som uppstod i vardagsrummet samt slipa om och hårdvaxolja parkettgolvet. To be continued!
FÖRE: Öppen trappa 

EFTER: Stängd trappa med steg som liksom flyter ner från övervåningen (utan en massa hålrum och estetiska avbrott). Nu återstår bara frågan om vilka handledare vi ska välja. Tips?

FÖRE: Vyn från vardagsrummet (= outnyttjat utrymme och tråkigt trappskelett). 
EFTER: Förråd med gott om plats (och det är mot denna vägg kaminen ska muras). 

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

*Inlägget presenteras i samarbete med Lundbergs

Kommentarer

 • Caroline Ulkner skriver:

  Vilken förändring! Snyggt jobbat!

 • Vilken skillnad och så fint det blev! Kanske någon variant av handledare med läderlindning, finns bla hos Svenskt Tenn i deras butik. Vet inte vad tekniken heter men det är klassiskt och snyggt tycker jag.
  Trevlig helg!
  Anette

 • Linnea skriver:

  Hej Frida!
  Med all förståelse för att du inte vill vara för personlig och visa för mycket från ditt eget hem – men det är väldigt uppskattat när du gör det! Du får mer än gärna visa när ni slipat och vaxat golvet. Vi skall göra samma sak när vi får tillträde till vår nya lägenhet, och det hade varit kul att se ett färdigt resultat innan! Vilket företag använder ni er av och vad tar de per kvadratmeter?
  Tack för en fin blogg!

 • Brysselkakan skriver:

  Snyggt! Och mer praktiskt också. Sök på "handrail" på Pinterest och du lär få mängder av tips!

 • Hanna skriver:

  Shit vilken skillnad! Mycket stramare och mer stilrent!

 • Annika skriver:

  Det blev ju superbra! Jag håller med Anette; läderlindad ledstång skulle bli jättefint! Känns som din stil också. Utopia Food court har en snygg sådan, som du kanske kan kika på när du hälsar på här hemma i Umeå. Trevlig helg!

 • Jojo skriver:

  Superfint! Man undrar ju vad du och din man inte va överens om 🙂 Hur gör du med lister och innerdörrar, är de målade med NCS 0500?

 • Lena skriver:

  Jättekul att få se mer av dina projekt! Ser fram emot att få se mer!

 • Karoline skriver:

  Superfint! Takk for at vi fikk se. Har et lignende problem hjemme og ble virkelig inspirert.

 • Anna skriver:

  Mera mera ?????

 • Kristin skriver:

  Har också gjort den resan men gick från 100% furu-trapp till öppen ek-trapp med vita vagnstycken och handledare. Vilket lyft det blev!!! Smart produkt av lundbergs! 🙂

 • Liten skriver:

  Kolla på Herrljunga ledstångsfabrik. Många fina ledare och som kan skräddarsys. Plus bra service!

 • Johanna A skriver:

  Befriande att få se ???? och väldigt inspirerande!

 • Anonym skriver:

  Varför vill du inte visa mer från ditt hem? Det är ju exakt det här som är roligt att se. Hur man kan förvandla en (FÖRLÅT!) sjukt ful trapp till en något som ser typ arkitektritat ut. Jag är så himla trött på magasinens perfekta bostäder. Ingen bor ju så. Eller de där drömbostäderna som bloggare visar upp som är helt omöjliga för mig att någonsin flytta till om jag inte vinner på lotto. Var är verkligheten? Var är inspirationen för vanliga hem som du skriver inom citationstecken? INGENSTANS. Kan du inte bara ge oss den inspiration vi behöver. The way it is. 2.0 som du skulle uttryckt det själv ;D

 • Linda skriver:

  Jättesnyggt blir det!

 • Kristin skriver:

  Ah så fint det blir! Instämmer i många kommentarer ovan, jag förstår ditt behov av integritet men som läsare är det här guld värt. Speciellt då du verkar ha ett "normalt" boende – precis som många letar jag efter inspiration för just detta normala. När man hittar vackra bilder från en fantastisk sekelskiftesvilla – ja, hur kan något bli fult i en fantastisk sekelskiftesvilla, liksom? Fram för mer inspiration som faktiskt funkar i boendemiljöer som de flesta svenskar har!

 • Veronica skriver:

  Snygg lösning! Gillar särskilt arbetet omkring med att stänga in och skapa förvaring.
  En nackdel som kan uppstå över tid som kan vara bra att veta om man funderade på att göra detta är att trappan efter tid kan börja knaka mycket. Beror säkert på leverantör och metod men detta har i varje fall uppstått med vår furutrappa där man lagt sådana här steg över furut. Det som händer är att de släpper delvis och därmed rör sig mycket när man går på dem med höga ljud som följd (så inget smygande mellan över/undervåning kan ske obemärkt). Vi bor i ett trähus vilket gör att materialet rör sig lite mellan årstiderna och det bidrar säkert ytterligare. För att undvika knak kan man med jämna mellanrum reparera genom att försiktigt lyfta bort och limma på igen.

 • Frida skriver:

  Jättesnyggt! Undrar om det finns något särskilt syfte med det smala utrymmet mellan förrådsväggen och trappräcket? Väldigt fint men känns svårstädat.

 • Anki skriver:

  ??klär man in trappräcket och trappvagnen blir det så (har liknande lösning själv) bredden på hålrummet blir beroende av trappans svängning men att ta bort räcket är inte tillåtet av säkerhetsskäl och bygger man kloss an mot väggen blir det för brett och ser klumpigt ut dock inte mer svårstädat än att man tar bort dammsugarmunstycket när man dammsuger

 • Ann skriver:

  Jättesnyggt! En fråga vad kommer eran ytterdörr ifrån och vad heter färgen på den? Tack på förhand.

 • Åsa skriver:

  Jättesnyggt Frida! Tack för att du visar, det hade varit så kul att även få se golvet före och efter när ni är klara med det. Har liknande parkett själv och drömmer om att få göra om det så småningom.

 • Lena skriver:

  Välj ett rundat i ek precis som trappen. Vi har valt det till en precis likadan ek-klädd trappa o det är superfint!

 • Lovisa skriver:

  Fint!
  Men så lustigt, vi har just en sådan instängd trapp och vill inget hellre än att gå till en öppen lösning 🙂 Tror du att du kan visa hur du inreder skrubben sedan? Det vore super med lite inspiration! Vi har som sagt inbyggda skrubbar under trappor, två stycken, och den ena ser ut exakt så här. Har hitintills inte kunnat utnyttja den på något som helst vettigt sätt, det är bara trångt och bökigt (och dessutom luktar det skunk för att barnens fotbollsskor förvaras där).

 • carbon skriver:

  Supersnyggt och smart!

 • Helen skriver:

  Riktigt snyggt och smart!

 • Arti skriver:

  Snyggt, dock hade det sett bättre ut utan mellanrummet mot förrådet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.