Annons

Skrivbordslunch 2.0 (och tips på hur man räddar ett raderat minneskort)

Sedan vi fick in en restaurang på Spinneriet har till och med de snabba skrivbordsluncherna fått guldkant. I brist på lunchlåda kan vi ju köpa ”take-away” till studion. Idag blev det lime och chilibakad lax med broccoli och sesamsallad, soyanudlar och örtcreme. Galet gott. Men det som verkligen satte piff på anrättningen var att jag (samtidigt som jag åt upp detta) lyckades rädda ett raderat minneskort. I all hast hade jag nämligen råkat deleta viktiga bilder på Max och mig från BB som låg på ett gammalt minneskort jag använt under en fotografering och ni kan ju bara tänka er vilken ångest jag fick. Men efter en snabb sökning på Google hittade jag en programvara som kunde återskapa filerna och vi kunde fortsätta eftermiddagen som planerat. Missförstå mig inte, jag är på inga sätt sponsrad – men jag gissar att det kanske är fler som varit (eller kommer vara) med om samma sak så därför tipsar jag vidare. Om du råkat ta bort foton som du vill behålla på ett kameraminneskort, ta inte några fler bilder med just det minneskortet utan sätt in det i minneskortläsaren kopplat till din dator, ladda hem den HÄR programvaran och låt det scanna av kortet. Hittar programvaran de filer du söker (du får förhandstitta på dem utan kostnad) så betalar du för en kod som låser upp dem och vips kommer bilderna tillbaka till dig i en mapp. Ni fattar lättnaden?
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Jennifer skriver:

  Med tanke på ditt förra inlägg så förmodar jag att du inte bidrar till att äta den miljöförstörande odlade laxen..Utan det är väl en vildfångad eller ekologiskt odlad lax va?
  Googla lite om det! https://m.naturskyddsforeningen.se/nyheter/laxen-allt-popular

 • Frida skriver:

  Katjas kök är profilerad på ekologisk (och i de fall det går även närodlad) mat så det är inga bekymmer. Men vadan denna tykna kommentar Jennifer? Har du ett problem med att jag försöker ta tydligare ställning för hållbarhet?

 • Anonym skriver:

  Men alltså lägg av! Vad är det frågan om nu. Hacka inte på den som försöker föregå med gott exempel. Frida behöver väl inte göra allt perfekt för att tipsa eller tycka till om hennes hållbarhetsval och ståndpunkter i andra inlägg. Ska man inte få tycka något om man inte gör allt perfekt så skulle vi förmodligen inte ha några "miljöaktivister" i världen….. Är det sunt?

 • Marianne Persson skriver:

  Åååååååå så gott det låter å ser ut, har ätit en gång på Lilla Spinneriet, kycklingsallad med avokado, det var den godaste jag ätit. Ägaren berättade att de köper ekologisk och närodlat extra gott att veta 🙂

 • Fredrik skriver:

  Såg riktigt gott ut. Va på Spinneriet en söndag för några veckor sen. En kvart innan brunchen stängde på det mysiga stället intill. Gissa om vi blev sugna på komma tillbaka en annan gång för att äta där. Såg otroligt gott ut.
  Önskar dig en fin fredag/Fredrik

 • Helena skriver:

  Tack för tipset om minneskortet. Igår skulle jag "bara" föra över bilder från mobilen till datorn men hittade dem inte och kunde inte läsa minneskortet. Frustration. Det löste sig (efter 45 minuter) men skönt att veta att det kan gå att lösa om man får samma problem som du.

 • Superbra tips, och den där lunchen ser mycket smarrig ut.
  Kram
  Anette

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.