Annons

April månads önskelista

Vi kommer att rivstarta april med en mindre ombyggnation i vårt hus. På måndag morgon kommer snickarna och börjar riva runt i vardagsrummet. Jag ska skriva ett separat inlägg om det projektet när jag har bättre bilder, men planeringsprocessen har fått mig att drömma om riktigt konstiga saker. Som nya dörrtryckare till exempel. Här kommer april månads önskelista!
1.) Jag är väldigt hemmakär och bidrar ogärna till flygindustrins koldioxidutsläpp i onödan, men jag älskar att inspireras av fina hotell. Lösningen? The Design Hotels Book (tipstack till Anette). 2) Det är märkligt hur man kan snöa in totalt på saker man tidigare aldrig tänkt på. Arne Jacobsens dörrtryckare skulle sitta som en smäck på våra innerdörrar. Men många dörrar blir många pengar. Nåja, drömma kan man ju alltid. 3) Ni som följer mig på Pinterest har också sett att jag snöat in på hår och frisyrer senaste tiden. När jag klippte mig senast fick jag tips om den här nya produkten Någon som testat Olaplex? 4) I april ska jag investera i nya växter till vårt uterum. Högt upp på önskelistan står ett en fiolfikus modell XXXL! 5) Sist men inte minst. Vi har fortfarande inget soffbord. Och jag trånar fortfarande efter PK61. Är det en veritabel dödsfälla för småbarn (tänker på de vassa hörnen) eller vågar man slå till? 

Kategorier:

Kommentarer

 • Den boken skulle jag gärna vilja ha med! Den ser så fin ut!

 • Jessica skriver:

  Ser fram emot dina bilder på vardagsrummet ?

 • Linda skriver:

  Hej! Vi har ett marmorbord med hårda kanter. Det funkar finfint! Tror på något sätt barn lär sig "vart möblerna står" och springer därför inte in i kanter osv… Ingen av våra barn har iaf slagit sig och då har vi haft det sedan båda föddes och äldsta ät nu 4 år? Slå till, det är ju bara för fint!!

 • Ida skriver:

  Efter att ha läst hur Starwomans son slog i marmorbordet med vassa kanter så la jag ut mitt eget marmorbord på blocket illa kvickt. På jakt efter ett runt ny tyvärr, inte värt huvudvärken

 • Josefin skriver:

  Fin inspiration, måste dela med mig av bord-erfarenheten härifrån, vårt vackra 7000-kronorsbord med stenskiva som vi fick i bröllopspresent satte vi först genomskinliga mjuka hörn på ( finns på Tradera typ) när första barnet började ställa sig mot det, när andra barnet kom körde vi utan något tills storasyster nyligen hoppade i soffan ( det gör de ju även om de inte får) och ramlade och slog in båda framtänderna på den tygklädda men hårda soffryggen. Hade det varit i stenbordet hade de gått av, nu växer de ut igen. Stenbordet står nu i källaren och väntar in barnen och vi har ett litet rundat ljust träbord vid soffan och kan slappna av 🙂

 • Bea skriver:

  Olaplex känns superbra när man sitter hos frisören och de fönar och fixar och donar med ens hår. Då känns det så där rent och fint i flera dagar. När man applicerar produkten hemma får man inte alls samma effekt. Så jag skulle råda dig från att inte köpa den.

 • Bea skriver:

  Och angående bordet. Vi har ett PK61 med marmorskiva. Och det beror ju lite på hur dina barn är. Vår tjej på två år (som förvisso är ganska glad i att fara omkring som ett jihu) har knockat huvudet mot skivan och rispat kroppen mot metalldelarna ett flertal, så ja, helt ofarligt är det inte. Men man kan inte möblera som att världen är helt mjuk och vadderar, för det är den ju inte. De lär sig så småningom.

 • Emma skriver:

  Nyfiken, elementskydd på gång?
  Om era hantverkare/snickare är bra, noga med detaljer, och vill bygga uteförråd och pergola i lerum så tar jag gärna kontaktuppgifter, eller om någon annan läsare har tips på snickare? Letar egentligen även smed då jag vill ha pergolan i stål…

 • Rebecca Pecci skriver:

  Jag har testat Olaplex och det är verkligen så bra som det utlovas. Jag märkte stor skillnad. Första behandlingen görs på salong och sedan är det bara att fortsätta hemma.
  Kram

 • Marie skriver:

  Ang bordet. Ja, eller i alla fall inte att rekommendera om ni vill undvika akutbesök. Kusinen som var tre snubblade och landade med kinden på hörnet. Det blev ett långt och fult ärr…

 • Sara skriver:

  Äh. Olaplex kan rimligtvis inte göra några underverk. De påstår sig ha hittat en molekyl som tränger in och reparerar håret. Märkte ingen större skillnad mot vanliga reparerande hårprodukter. Du kan dessutom inte köpa steg 1 och 2 för hemmabruk.

 • Åh så härligt och spännande det låter med ombyggnation och lite förändringar, hoppas vi får se lite glimtar från det hela här i bloggen.
  För egen del hade jag varmt välkomnat förändringar även här hos mig, så sugen på det.
  Önskar dig en härlig söndag
  Kram Anette

 • Anna skriver:

  Hej Frida!
  Förstår att du scannat marknaden på soffbord, vi gjorde samma research för några år sedan och landade i ett flowerbord från Swedese. Är fortfarande toknöjda. Maken till tåligt men snyggt bord får man leta efter. Perfekt även för spelkvällar då tärningarna stannar på bordet 🙂
  /Anna

 • sandra skriver:

  Skulle inte ens fundera på det bordet om man har barn. Alla barn är olika, endel gör sig illa hela tiden medan andra är skonade men barn springer o rör sig mycket. Lätt hänt att man snubblar på matta eller leksak o slår in tänderna vare sig man är van vid ett hårt bord eller inte.

 • Anonym skriver:

  Jag har testat olaplex på salong där de gör behadling 1 och 2 och sedan får man köpa nr 3 och använda hemma. Jag gjorde en färgning i samband med behandlingen och ändå känns mitt hår nu 1,5 månad efter färgning och behandling tjockare och friskare än innan olaplex. Så jag är jättenöjd. Sedan får vi väl se hur det blir när trean tar slut hemma hur och om håret påverkas då.

 • - skriver:

  Mitt barn fick sys på kinden efter ett fall mot långsidan på ett väns soffbord. Bordet hade en skarp kant (fanér, 90 grader, utan radie) och jag vågar knappt tänka på vad som hänt om fallet från soffan varit mot hörnet på bordet… En stenskiva är nog dock inte nödvändigtvis värre än en skiva utav trä, tror mer att det handlar om hur kanterna ser ut.

 • carbon skriver:

  Om jag inte minns fel så ställdes en liknande fråga om soffbord för en tid sedan i denna blogg med mängder av svar, förslag och rekommendationer redan då. Så vad handlar frågan om egentligen? Att lätta ditt samvete för ett tveksamt köp?

 • Frida skriver:

  Carbon: kallas det beslutsångest? svaren när jag tog upp detta sist var väldigt tudelade även då så inget konstigt i att tveka men du kanske är en av de lyckligt lottade som alltid vet tvärsäkert hur du ska göra?

 • Nina skriver:

  Olaplex är verkligen helt magiskt!!!! Gör det! Men gör det först hos frisör för de har nr 1 och 2 , gå helst till någon som använder märket o&m för de har även olaplex i sina produkter om jg förstått saken rätt.

 • Karin skriver:

  Jag hade hoppat över det vackra bordet under småbarnstiden som i ett längre perspektiv är väldigt kort (Ha ha, enligt din statistik Frida så tillhör jag dina äldre läsare och har kanske ett annat perspektiv). Om din kärlek till bordet finns kvar om några år så finns bordet med största sannolikhet att köpa även då. Vår dotter ramlade när hon var ett år och slog ut framtänderna mot ett träbord. Tacksam att det inte var ett marmorbord med vassa hörn. Det är bara att konstatera att mindre barn ramlar och slår sig hela tiden och varför köpa ett bord som man redan innan köpet är orolig för. Tack för en suverän blogg!

 • carbon skriver:

  När det gäller frågor som rör små barn så är valet enkelt, i alla fall för oss. De kommer alltid först. Design och inredningfrågor kommer som nummer två. Vill man kan man väl byta upp sig med bordet när de blir äldre? Det kommer vi göra. Man kan se bordvalet som en bra försäkring. Det kan vara så att just ditt barn aldrig komma slå sig riktigt illa. Men OM det skulle hända så är man evigt tacksam att man hade en.

 • sandra skriver:

  Men varför ens fundera om du har ett litet barn o kanske vill ha fler? Anledningen till att du är tveksam är väl att det inte känns helt rätt pga barnet? Är det så viktigt med ett snyggt bord? Så enkelt i en annans ögon. Jag har tom valt ovalt för att skippa hörnen, även om detta inte är min "smak"

 • Sofie skriver:

  Mina föräldrar har ett sådant bord fast i glas. Kan säga att där åker alltid en duk över när vi är där. Älskar det bordet, det vackraste som finns rent designmässigt, är själv arkitekt och förförs av dess linjer, hade gärna haft det själv, men stålkanterna framförallt är verkligen knivskarpa. Vill man ha ett bord som funkar för resten av livet och för alla typer av gäster så hade jag avstått tyvärr. Tror dock också att barn vänjer sig men jag skulle själv inte kunna slappna av. .

 • Majja skriver:

  Om du funderar på nya dörrtrycken hemma ville jag bara lägga in ett tips på svensktillverkade B&B Sweden’s dörrtrycken (bb-sweden.se), lite annat stuk än Arne Jacobsens men fantastiskt snygga enligt min åsikt.

 • Anonym skriver:

  40000 för ett soffbord ? Skönt o skryta hur man badar i pengar va…

 • Helena skriver:

  Jag tycker du ska skippa soffbordet när du har små barn hemma. Har själv ett snyggt (not) ärr i pannan efter att jag var liten snubblade in i en dörr med en vass skylt på. Och min son trillade ner från soffan och dunkade huvudet in i soffbordet, tack och lov av trä och med rundad kant. Hade det varit ett stenbord med vass kant hade han nog också fått sys.
  Sen vill jag också påpeka att även vuxna trillar och slår sig ibland!

 • Sandra skriver:

  Jag håller med flera om att det är en icke-fråga. Barn ramlar, punkt. Oavsett om de vet var möblerna är. Skulle aldrig ta den risken. Det vore väl en sak om du hade bordet redan, men att köpa det just nu är ju som att bjuda in olyckan med öppna armar. Vänta med det köpet.

 • linda skriver:

  Hej! Tack för inspirerande blogg!
  Har själv en våt dröm 🙂 om en stor fiolfikus….
  Men jag hittar ingen! Har du hittat vart man kan hitta, helst till vettigt pris..
  Tack för tips! Hälsningar Linda

 • Lina skriver:

  Varje gång jag är hemma hos mina föräldrar blir jag påminnd om när jag satte tandmärken i deras Bruno Mathsson Superellips-soffbord. Jag var ganska gammal, kanske 7 år, och vägde på stolen – så kan det också gå. Bordet är i trä men jag fick ändå dra ut tanden för att den började göra så ont efter det. Jag har själv ett betongbord hemma så jag har inte lärt mig något av det :).

 • ulrika skriver:

  Olaplex är guds gåva till mänskligheten eller iallafall till mig med långt och självlockigt hår.

 • Tess skriver:

  Olaplex 3 är kompletterade produkt efter behandling av 1 och 2 på salongen. Fantastisk resultat, varmt rekommenderar! Ulrika på Salong Modig på Götebergsgatan är mycket duktigt på detta.

 • Linnea Svensson skriver:

  Hej!
  Måste rekommendera Vikens Hantverkeri ifall du är ute efter soffbord. Mycket prisvärt och du kan även måttbeställa både runda eller rundade hörn ifall du är orolig för barnen. Super bra service och återigen bra pris för ett svenskt hantverk!
  /En mycket nöjd kund av Vikens Hantverkeri

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.