Annons

Veckans söndagssummering v 10 – 2016

Söndagkväll och ni vet vad det betyder. Dags att summera nyhetsflödet från den gångna veckan. Här kommer en mix av pressutskick, produktlanseringar och en skvätt skvaller från inredningbranschen. Internationella kvinnodagen har det ju också varit och även om jag inte vill ge mig in i politiska debatter eller strössla girl-power-citat så kan jag inte låta bli att hålla med Malin Wollin om att vi har en hemläxa att göra i inredningsvärlden med de objektifierande bilder på halvnakna tjejer som blivit socialt accepterade i hemma-hos-reportage och washi-tejps-kollage. Värt att fundera på, året runt tycker jag. 
Och på tal om prints och väggkonst. Jag är rätt säker på att Artilleriet är en storsäljare på spåren med denna nya poster i limiterad utgåva. Kommer om inte annat sälja som färska räkor på Västkusten. 

Japanska märket Muji har öppnat en helt separat butik i New York med svenska bruksföremål och svensk design. Hela katalogen med alla svenska produkter finns här. Tipstack till Stefan.
Inredning och mode går hand i hand allt oftare. Kolla in de här inspirerande bilderna från Park and Cube i samarbete med Filippa K som tagit en svängom i bloggvärlden. Tipstack till Pella
Och att Kanye West besökt IKEA i Älmhult i veckan har inte gått världen obemärkt förbi direkt. Det spekuleras i allt möjligt och här önskar jag att jag fick säga vad jag hört men icke, munkavle på. 
Sandberg har haft en lyckat lansering av den nya tapetserien Flora Sandbergica i veckan, mycket tack vare de fint stylade bilderna av Sarah Widman
 
 
Några notiser: 
– IKEA har släppt bilder på sina aprilnyheter
– …och en fyndig inredningsreklam med hyllning till hovet
– Rodebjer samarbetar med konstnären Liselotte Watkins
– Dagmar har hämtat inspiration i konstens värld
 
Och istället för att avrunda veckans summering med ett ombloggat Hemnet-objekt tänkte jag tipsa om en artikel som nyligen publicerats i Elle Decoration – som handlar om personerna bakom stylingfenomenet i Göteborg. Läs mer om ”Stjärnstylisterna” HÄR! Sen kan jag inte låta bli att tipsa om hemma-hos-reportaget från Pia Ulin i NY. Fler bilder HÄR och HÄR. Fin söndag!
Foto: Artilleriet, Muji, Park and Cube, Sandberg och Pia Ulin för Residence

Kommentarer

 • Marie skriver:

  Ett samarbete mellan Kanye och IKEA ÄR 0% intressant. Världen och media måste sluta hypa honom han är inget designgeni, inte ens musiken är bra längre. Hade han inte numera varit en del av Klanen Kardashian hade han numera varit iskall.

 • Sandra skriver:

  Men tack! Jag hatar de där nakna tjejerna som verkar sitta på "allas" väggar. Varför?? Helt sjukt. Men jag tycker att all "konst" som känns intim hör hemma hos just den personen som har tagit bilden, inte hos någon annan. Skrikande bebisar, nakna tjejer, syskon som leker osv osv. Fint hemma hos familjen, sjukt konstigt hemma hos någon annan.

 • Sara skriver:

  Åh, vad fin den postern var!! 😮

 • annan sandra skriver:

  Haha kul sandra, har aldrig tänkt på det men så sant. Varför vill man ha det? Speciellt nån Annas skrikande bebis

 • Sara skriver:

  Wohooo hoppas kanye gör nåt för IKEA för bra smak saknar den galna mannen verkligen inte! ^^

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.