Annons

Mina tre senaste auktionsfynd

För mig går auktionsköpen i skov. I perioder är jag väldigt aktiv och gör bevakningar och följer prisstegar och ställer klockan efter utlöpstider, medan jag ibland glömmer bort det helt och mest blir förvånad när lagda påminnelserna plingar i telefonen. Här är i alla fall tre saker som jag är väldigt glad över att jag lyckats buda hem. Kanske inte alltid ”fynd” i monetära termer, men i betraktelsen ”letat länge och äntligen hittat rätt”. Kanske uppslag som kan inspirera er till framtida auktionsbevakningar. 
Jag vet inte hur länge jag sökt en PK33 pall i naturläder med den perfekta patinan. Tycker det är lurigt eftersom många är skeva eller har fula fläckar i skinnet – men för ett par veckor sedan slog jag till på den här när den dök upp i mitt flöde. Lyckan? Obetalbar. 
Den här tror jag eventuellt att jag redan kan ha visat på bloggen, men för nytillkomna läsare så var det mitt senaste tavelköp. En granitlitografi av Picassos ”Le Visage De La Paix”. Väljer själv att tolka motivet som en kvinna med vidlyftiga tankar. Känns som en passande pjäs att hänga på väggen här hemma. 
Sen har jag fått så otroligt många frågor om mattan jag har visat på bild i studion på Spinneriet. Det är faktiskt ett auktionsköp. En naturfärgad Kelim Uzbak i måtten 300*245 cm tillverkad av ren ull och växtfärger. Har sett kompisar till denna dyka upp då och då på Lauritz så kanske värt att ställa in en sökning på om ni är på jakt efter något liknande. Dagens tips!

Kategorier:

Kommentarer

 • Desiree skriver:

  Inspirerande! Tack Frida.

 • Vad kul att du slår ett slag för secondhandfynd!
  Bra för både miljö och plånbok och ofta är patinan oerhört snygg när möbeln använts ett tag!
  Är själv en stor auktionsköpare trots att jag lever på att sälja Retromöbler!
  Finns så mycket udda och snyggt att buda hem! 🙂

 • Lina skriver:

  Vet att Taners Mattor i Stockholm har flera sådana här mattor.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.