Annons

Lookalikes: Lampslingor

Jag har fått så många frågor om lampslingor i barnrummet efter att jag postade bilden nedan och om jag ska vara helt ärlig vet jag inte vad som är bak och fram i den frågan. Jag vet inte vem som var först på bollen (om ni ursäktar ordvits). Iris Lights är en variant, Happy Lights är en annan och som grädde på moset säljs nästan identiska lampor (även dem importerade från Thailand) via lågpriskedjan Rusta. Och visst är väl de här lika som bär, om man bortser från priset och antal bollar på tråden. 
Bild 1: Iris Lights, 20 bollar 295 kr (finns i flera färger / med kontakt)
Bild 2: Rusta LED-ljusslinga 10 bollar, 49 kr (finns i flera färger / batteridriven)

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Lika men stor skillnad vilket sken de avger. Iris lights "originalet" ger så mycket mysigare sken än tex Rusta. Värt att lägga några kronor extra!

 • Karoleen skriver:

  Jag tycker de är väldigt lika i både utförande och sken de avger. För info finns även några på Rusta som inte är batteridriven och har fler bollar. Kostar då 149 kr tror jag. =)

 • Sofia skriver:

  Lika som bär på bild, men absolut inte om man ser dem i verkligheten. Rusta har plastbollarna med påklistrade trådar. Irislights bollar är endast tillverkade av bomullstrådar vilket ger ett annat sken. Irislights säljs även i lösvikt hos vissa butiker, där man kan kombinera ihop sin alldeles egen färgkombination.
  Först var Thailändarna.

 • Ida skriver:

  Hej Frida. Tack för en oerhört proffsig, välskriven blogg – jag följer slaviskt. Vill dock lyfta en liten fundering som jag haft senaste tiden. Jag ser oerhört ofta produkter på Ellos som är kopior av designprodukter, allt från lampor, stolar, kuddar etc och tänker ofta att "det här kommer Trendenser-Frida garanterat ta upp i sin lookalike kategori" men det har inte hänt sedan september förra året och då undrar jag om det möjligtvis beror på att ni har ett samarbete…? Vet att det låter långsökt men det var en liten fundering…

 • Frida skriver:

  Ida: Jag har samarbetat med Ellos sedan 2012 så det har verkligen inget med det att göra. Men tipsa mig gärna om lookalikes via kommentarer eller mail, så ska jag titta på dem. Hinner inte scanna av allt så tar tacksamt emot uppslag.

 • Linnea skriver:

  Var i Vietnam för några år sedan och såg sådana här bollar. Känns som Iris Lights har snott idén lika mycket som Rusta mfl.

 • Elin skriver:

  Hej! Vi har gjort en peppig lista om härliga, fierce kvinnor där vi tagit med dig 🙂 https://blogg.se/article/2016/march/internationella-kvinnodagen.html.
  Ha en fantastiskt fin dag!
  Bloggredaktionen

 • Sanna skriver:

  Ingen av dem?
  Köpte sådana bollar i Vietnam för 10 år sedan.

 • Anonym skriver:

  Har såna rackare från Rusta, älskar ljusen de ger!

 • Helen skriver:

  Härliga färger!

 • Agnes skriver:

  Rusta har kontor och fabriker i Vietnam och har tagit fram produkten i samråd med personalen där, inget plagiat av annat svensk märke men en populär produkt i Asien sedan länge

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.