Annons

Sustainable Style och mitt senaste köp CH25

Just nu figurerar jag i flera tidningar (Västerbottens kuriren, Allt i Hemmet och Kungsbacka Nytt för att nämna några) där jag pratar om vårens trender inom inredning. Mörkare väggar, mera färg (blått, rosa och grönt), Art deco 2.0 och större mattor är fyra tydliga trendenser för 2016. Den femte och sista strömningen jag nämner (men som jag helst inte vill kalla trend, eftersom jag hoppas att det inte kommer vara en övergående fluga) skriver jag gärna under på själv. Ett mer hållbart tänk kring inredning, som spänner över alla stilar. Sustainable Style. Naturliga, biologiskt nedbrytbara och ekologiska material och möbler med hög hantverksgrad som håller i generationer. Min senaste investering på det temat och en present till mig själv som tack för 10 års slit med bloggen? Wegners klassiska fåtölj CH25 i såpad ek. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Vilken härlig present, kan inte bli mer perfekt!
  Håller verkligen med dig, och efter flera års "prat" om ett mera förståndigt konsumtionssätt, less but better, och mer omtanke om miljön utan att det egentligen har skett särskilt stora förändringar, får vi hoppas att det snart går från ord till handling på en bredare front.
  Stor kram
  Anette

 • Lene skriver:

  Smukt ??

 • Klara skriver:

  Wow, så bra present. Älskar färgen!

 • Kristina skriver:

  Kul att få se en glimt ifrån ditt hem. Vill gärna se mer??????

 • Anonym skriver:

  Håller med dig Frida! Synd att inte alla har råd med en pjäs för över 27 000 för att tänka på miljö och arv.

 • Isabelle skriver:

  Anonym: Det är nog samma summa många svenskar lägger på sin Thailandsresa i år, som de kanske t o m lånat till!! Det finns bra miljöval i alla prisklasser och en dansk klassiker ligger väl i överkant, men det är ju rätt kortsiktigt att bara stirra på inköpspriset. Om en billig möbel/pryl/sak bara håller ett par år innan det hamnar på sopberget och/eller inte har något andrahandsvärde + är kostsam för miljön att framställa så är ju till och med Rustas möbler svindyra. Perspektivfråga.

 • Fanny skriver:

  Snyggt! Var har du köpt kudden?

 • Eva skriver:

  snacka om att ha för mycket pengar att slösa med har du inget samvete med tanke på hur världen ser ut? bara på en kort tid har du visat upp saker du köpt för hiskeliga summor. jösses man mår illa.

 • Hanna skriver:

  Fantastisk möbel! Men jag Skymtar en snygg matta på bilden, vill du visa mer eller berättar vad det är för någon?:)

 • Lisa skriver:

  Det är du värd!

 • Martin skriver:

  Ahhh det tog inte många dagar på det nya året innan första trollet kröp fram från gömstället under stenen. Eva, seriöst…. Om du nu bevisligen inte har någon som helst koll, varför måste du då kommentera?
  Du är ett troll. Jag gillar inte troll.
  Gott nytt år!

 • Marlene skriver:

  Underbar stol! Har läääänge varit på min önskelista också.
  Och ignorera tråkiga kommentarer!
  Tack för bästa bloggen ❤️

 • Emma - By Emma skriver:

  Så himla fin! Finaste stolen.
  Och Eva, du är ute på så på så djupt vatten nu. Du har ingen aning om vad Frida gör för att göra denna värld till ett bättre ställe. En blogg rymmer inte hela ens liv direkt.
  Men en sak som du borde veta som Frida gör är att förespråka en hållbar livsstil vilket både är bra för miljön och ekonomin. Hon lyfter fram lokala produkter och produkter som är tillverkade under rättvisa förhållande så kom inte och använd "tänk på hur världen ser ut"-argumentet för det håller inte riktigt.Det är ju precis det hon gör. Sen kan man självklart tycka att det är mycket pengar för en stol, det har jag full respekt för men det är en helt annan sak och det kan man uttrycka på ett avsevärt trevligare sätt än vad du gjorde nu.

 • Emma - By Emma skriver:

  Glömde skriva att du är så värd den Frida!

 • Linda skriver:

  Snyggt som alltid! Fin present till dig själv!
  Mattan ser ut att vara från Ikea. Kudden är från svenskt tenn.

 • Mathilda skriver:

  Stolen alltså. Dör så snygg! God fortsättning

 • Majja skriver:

  Helt underbar! Blir lite sorgsen när jag läser en sån elak kommentar som ovan. Jag har följt dig i ca 5 år, och du har lärt mig så otroligt mycket om att tänka hållbart. Idag ser jag alla mina köp som långtidsinvesteringar. Jag köper inget som jag inte älskar och sparar hellre en tid för att köpa hållbart och miljövänligt. Och till de som tänker att hållbart måste vara dyrt .. hållbart behöver nödvändigtvis inte kosta en förmögenhet, se bara till närmsta loppis, blocket eller auktion. Där kan vi alla göra fantastiska fynd som håller livet ut. Så alla kan tänka hållbart, oavsett ekonomi. Kram, tack för att du gör det du gör!

 • Eva A skriver:

  Så fantastiskt fin!! tycker det är helrätt att unna sig när man jobbat hårt, nu kommer du påminnas varje gång du ser den om allt du åstadkommit. Välförtjänt! Tack för en jättebra blogg!

 • Maria skriver:

  Åh, så fin! Kan bara hålla med, det är du värd!
  Är också nyfiken på mattan som skymtas på bild. Var kommer den ifrån? Märke?

 • Anna Ringheim skriver:

  Wow läckert, undrar också över mattan och kudden 🙂

 • Fantastiskt vacker möbel som håller stilen i många, många år. Det är verkligen att tänka på miljön och minska konsumtion för en hållbar utveckling. Så värd och värt!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.