Annons

Lookalikes: Bubbliga glaskaraffer

Den klassiska glaskaraffen Linné Carafe som bl a finns att köpa på Artilleriet i Göteborg har synts på många bloggar de senaste åren och det går inte att ta mistepopulariteten för denna handgjorda pjäs. Just därför har jag svårt att tro att Olsson Jenssen inte inspirerats av den när de tagit fram en näst intill identisk (det skiljer bara 1 cm på höjden) för en tredjedel av priset. Eller vad säger du om de här? Lika som bär? 
Bild 1: Linné Carafe, pris 899 kr mått / höjd 23 cm 
Bild 2: Bubblig karaff från Olsson Jensen pris 259 kr mått / höjd 24cm

Kategorier:

Kommentarer

 • Väldigt lika åtminstone på bild. Skulle man ställa dem bredvid varandra är jag nästan helt säker på att originalet slår kopian med hästlängder både i utseende och glaskvalitet.
  Ofta är det ju de små små detaljerna och valet av material som är avgörande för en produkt.
  Inredningshjälpen/A

 • Maria skriver:

  Jag har sett den från Olsson Jensen i verkligheten och kan instämma med Inredningshjälpen, kopian kan inte på något vis mäta sig med originalet. När jag ändå skriver vill jag passa på att ge dig beröm Frida! Grattis till Sveriges absolut bästa inredningsblogg! Fina foton, välskrivna texter, variation och djupa kunskaper om inrednng. Skulle jag önska något utöver så är det fler inlägg om dina kläder, smycken, klockor osv. Du inspirerar och även om det inte är inredning så är jag så glad när ett sådant inlägg dyker upp då och då. Önskar dig och Trendenser ett riktigt bra år på alla plan! /Maria

 • Louise skriver:

  Intressant som vanligt.

 • Malin skriver:

  Jag fick en Linné Carafe när jag fyllde år, en grön! Är helt kär i den!
  Se den på https://www.filurerier.blogg.se

 • Sofie skriver:

  Jag vet inte, jag älskar verkligen originalet! Visst är den tung, klumpig och opraktisk, men alldeles alldeles underbar! =) Jag kan inte tänka mig att kopian ens är i närheten av originalet. Helt klart värt sina extra kronor enligt mig!

 • Axelina skriver:

  När jag var i Wien på stor loppmarknad fanns det hur många som helst av såna bubbliga karaffer som tydligen är gammalt mönster..

 • Åsa Vikström skriver:

  Väldigt lika, men även på bild syns det att den billigare är fulare.

 • Ja där har man verkligen försökt sig på att likna bästsäljaren 🙂

 • Emmi skriver:

  Jag läser många bloggar, Trendenser är en av mina favoriter eftersom jag älskar inredning och min smak stämmer väl överens med Fridas, som jag dessutom uppfattar som en sympatisk, varm och fin människa.
  Jag vill också kunna få till det så fint, nordiskt, sobert som Frida visar upp och därför blir jag extra glad för kategorin som heter "lika som bär". Min karriär med god lönebild fick stopp efter en otäck olycka och numera tillbringar jag 100 % av min tid i hemmet – ett hem som jag tack och lov älskar att vara i och inreder. Givetvis räcker inte F-kassans skrala utbetalning till några extravaganser. Jag spanar in auktioner så gott jag kan och lyckas ibland, men jag måste väga kronor och ören. Därför väljer jag i fallet som ovan hellre den billigare varianten. Sedan går jag in och läser kommentarer och blir med ens ledsen över att mitt val är det sämre, det fulare, det blekare.
  Jag har kämpat så många år med min självkänsla efter olyckan och vill inte betraktas som en sämre person för att jag väljer det enklare alternativet. För mig ger det också lycka och med varsam hantering håller det också i många år, även om det inte finns något andrahandsvärde att tala om. För mig skänker även den billigare tillbringaren lycka och glädje.

 • Johanna skriver:

  Jag hade båda. Tycker att Olsson och Jensens karaff är värd sitt pris även om Linnékaraffen är helt annan att känna på och mer "rejäl". Min tanke är i varje fall att de från O & J (har 2 st) ska våga stå framme vid t.ex. barnkalas. Medan Linnékaraffen används när jag inte är rädd för att saker ska slå i golvet.. O & J har även karaffen i en grå variant som faktiskt inte alls är så tokig..

 • Sandra skriver:

  @Emmi; du låter som en stark, klok och sympatisk kvinna. Jag är inte hänvisad till f-kassan som inkomstkälla men jag är ensam med min son och pengarna försvinner i många hål varje månad. Även jag uppskattar billigare och fina alternativ. Och tycker att det är ganska löjligt med alla nedlåtande kommentarer. Det är inte piratkopior vi pratar här, som ger sig ut för att vara den äkta varan, utan produkter som liknar populär inredning till ett bättre pris. Det är inte säkert att kvaliteten är sämre för att det är billigare. Det handlar väl lika mycket om volym, försäljning, produktion, lagermöjlighet etc (och visst, även vilket land varan tillverkas i osv, men de flesta kedjor har numera hyfsade villkor i sina fabriker, och även dyra produkter görs i billigare länder). Nu säger jag inte att det är Fridas mening att vara nedlåtande, det tror jag absolut inte, hon vill väl bara visa att det finns alternativ. Hållbarhet för mig handlar absolut om uppskattning och glädje av produkten.

 • Linda skriver:

  På temat lika som bär så såg jag idag att H&Ms nya kuddfodral med gröna, blå och grå blad är försvinnande lika House Of Hackneys kollektion av tyger. Ett litet tips 🙂

 • Nathalie skriver:

  Om Linnékaraffen vore originaldesignen hade man kunnat klaga. Men Linnékaraffens design har setts i många år i sydligare delar från oss. Fast det förstås, dom har väl inget varumärke som ökar statusen för er så det spelar väl ingen roll.Det var ju bara simpla hantverkare :/

 • Jonas Carlander skriver:

  Har letat efter vem som har agenturen i Sverige för Linne karaffen ( Orginalet ) ?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.