Annons

Veckans söndagssummering v 48 – 2015

Idag är det första advent och många har mycket att stå i, så jag går rakt på sak. Söndag = dags att summera de senaste sju dagarnas nyheter och snackisar från inredningsbranschen, och denna vecka inget undantag. Nummer 48 har bjudit på ett par popubutiker, H&M Home på Hamngatan och Plantagen på centralen i Göteborg liksom lanseringar och previews på våren. Här har ni mitt sedvanliga söndagssvep! 
Stylisten Lotta Agaton har inrett H&M Homes popupbutik på Hamngatan med inspiration från sitt eget vardagsrum med mörkgrå väggar och bröstpaneler. Se fler bilder på Lottas instagram!
Nyligen lanserade Hästens en säng i limited edition. Näst på tur står en serie plädar tillverkade för hand med ull från peruanska baby alpackor. Plädarna kommer i crème, nougat, granit, lila och såklart blå/vit rutig. Säljs i Hästens Flagship Store och i Sovas butiker till det facila priset av… 2850kr!
New York baserade designstudion Apparatus har lanserat en ny kollektion i italiensk marmor under namnet Neo. Lanternan finns i tre olika storlekar och har en frostad glasorb för att skydda lågan. Fina!
Linum har släppt sina pressbilder för våren 2016 (kollektionen har fått namnet Art Noveu) och de hyllas redan i bloggvärlden. Känns som det här varumärket tar sjumilakliv efter sjumilakliv just nu. Kul!
BeslagDesign breddar sitt utbud av knoppar, handtag och beslag med egna bordsben. Värt att kolla in om du vill skapa en unik bordslösning till ditt mat- eller skrivbord. 
Dirty Linen som gjort sig kända för sina snygga sängkläder i linne (och sina utmanande katalogbilder kanske också ska tilläggas) utökar kollektionen med home- och sleepwear.
Tydligen har robotdammsugaren (!?) utsetts till årets julklapp, men om jag ska ge mig på en branschspecifik gissning så tror jag att Klongs nyhet Gloria i mässing kommer stå högst upp på önskelistan hos många inredningsintresserade julen 2015. Självklart för att det är en av de finaste ljusstakar som skådats på länge, men också för att den haussats av en så varierad skara trendsättande bloggare som House of Philia, Elsa Billgren och Seventeendoors. Finns i två storlekar från 900 kr. 
Den här lägenheten är nog den mest ombloggade i veckan som Hemnetobjekt räknat men överlag kammar Åhléns hem full pott den här veckan med sin stämningshöjande julkatalog signerad Lo Bjurulf och Petra Bindel. Njut av dem och ha en fin första advent! Är nu nyfiken på mer nyheter får du inte missa min månadssummering för November på Aftonbladets MyHome – den hittar du HÄR
Foto: H&M Home / Lotta Agaton, Hästens, Apparatus, Linum, BeslagDesign, Dirty Linen, Elsa Billgren, Entrance Mäkleri och Petra Bindel för Åhléns kundmagasin december 2015

Kommentarer

 • Pernilla Jansson skriver:

  Stämningsfull summering! Glad (?) första advent! 🙂

 • Tant Johanna skriver:

  Gloria är himla fin, hade med den i min weekly mix förra veckan 🙂 Hoppas att du har haft en fin 1:a advent!
  Kram

 • Astrid Kravik skriver:

  Vet du hvor lampen på bilde #3 kommer fra?

 • Emma skriver:

  Hej, Jag undrar var jag kan få tag på Dirty Linen’s sleepwear? Jag googlar men kan inte hitta någon som säljer det? Vet du möjlightvis? 🙂
  Mvh Emma
  Och tack för en härlig blogg! Mycket inspiration.

 • Linda wahlberg skriver:

  Serien består av mattor, pallar och förvaringskorgar.
  Mattan få inta vårt nyplanerade hus där det moderna svarta köket möter skogen mjuka former.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.