Annons

Veckans söndagssummering v 46 – 2015

Söndag och dags att summera vecka 46. Förutom den fruktansvärda händelse som överskuggat oss alla i helgen, finns det en hel del inredningsnyheter att rapportera om. Men innan vi går in på dem – missa inte initiativet @designhjälpen på Instagram som auktionerar ut inredningsprodukter och limiterad konst på löpande band för den som vill ge en hjälpande hand i tider som dessa. 
Vi börjar med H&M Home som fått mycket uppmärksamhet i bloggvärlden för sina nya pressbilder på temat ”best basics”. Dessutom har de smugit ut en sneak peek på våren 2016
ElleDecoration har utlyst en omröstning för Årets bästa inredningsblogg 2016. Priset kommer delas ut i samband med möbelmässan i februari. Efter 10 års idogt bloggande där jag ju redan har förärats med liknande priser hyser jag inget större hopp om att vinna just detta – men känner mig ändå väldigt stolt över att ha blivit nominerad i så gott sällskap. Är du nyfiken på finalisterna rekommenderar jag dig att läsa Pella Hedebys generösa presentation av alla 10! Och vill du rösta på någon av oss kan du göra det HÄR!
Nästa år fyller den klassiska vasen Lyngby 80år. För att fira detta lanserar Lyngby by Hilfing lanserar en ny utgåva gjord av portugisisk marmor. Denna i svart är 20 cm hög och kommer kosta 1199 kr i butik.
LA Bruket har öppnat Flaship Store i Stockholm. Värt ett besök vid nästa vistelse i hufvudstaden?
 
Det pratas ju mycket om att modebranschen ger sig in i inredningsgemet, men ibland svänger pendeln åt andra hållet. Butiken DryThings har lanserat egna plagg under namnet DryCostume.
Grandpa har lanserat en egen kollektion som de kallar LowKeyGoods, vilket bland annat uppmärksammades med en bloggträff i Göteborg arrangerad av en Stockholmare (Maria på Husligheter) som jag tyvärr inte kunde vara med på pga VAB – men verkar ha varit trevligt. Snyggt jobbat av er! 
Jesper Waldersten ställer ut på Svenskt tenn i samband med lanseringen av hans senaste bokprojekt POEM
Tennet är också aktuella med sin nya julkollektion. Bland annat den här ombloggade burken av Andreas Beijer som i limiterad upplaga om 10 stycken som kostar… 14500 kr!!? Man tar sig för pannan. 
Den här nyheten smög egentligen ut redan förra veckan, men det var först denna som vi fick vettiga bilder på samarbetet. Vad jag pratar om? Klädmärket Hope och parfymhuset Agonist har tagit fram en gemensam doftljuskollektion samt en parfym. I butik från 19 november.
Och Sonos har släppt nya inspiratonsbilder på Play-serien, riktigt tjusiga pressfoton plåtade av Pia Ulin. Sist men inte minst, en av veckans mest ombloggade lägenheter har inte bara fina bilder utan också en vacker film där ägarnas barn dansar balett genom objektet. En vacker avslutning på en inte lika vacker vecka. 
Foto: Lyngby, Grandpa, DryCostume, Hope, Waldersten, Pia Ulin, Entrance

Kommentarer

 • tinajo skriver:

  Åååkej, det burken ramlar nog inte ned i min shoppingkorg – men några handdukar från H&M Home kan man väl kosta på sig 😀

 • Anonym skriver:

  Klart du förtjänar min röst även om du fått vinna priser tidigare. Tror du banat väg för många av de bloggare som finns med på den där listan och att du nu kämpat på i 10 år gör dig bara till än mer värdig vinnare i mina ögon. Heja heja friskt humör! ??

 • Zandra skriver:

  Kan väl inte stämma med Sonos 5? Vi har en trea och femma sen många år.

 • Stort grattis till finalplatsen till Årets Inredningsbloggare, självklart att Du ska vara med där!
  Alla som är nominerade är ju duktiga och inspirerande på var sitt sätt, olika stilar osv, ja lite som Melodifestivalen så enligt mig är ni alla vinnare.
  Stor kram
  Anette

 • Emma skriver:

  Den där burken…lite (väldigt mycket) över min budget. Men även om jag haft pengar till den – hade det varit rimligt och vettigt att lägga så mycket på en burk?
  Tycker att du resonerar så bra om hållbarhet och miljöpåverkan. Alla köp borde tänkas på i ett längre perspektiv. Ofta (absolut inte alltid) är saker man lever med längre tid något dyrare vid inköpet, inte alltid lever man längre med dem på grund av kvalitet utan kanske ibland för att man verkligen tänkt till eftersom det är en del pengar. Men ibland funderar jag på om det är rimligt att lägga hur stora summor som helst på "prylar" när det finns så många magar i världen som behöver mat…
  Har funderat mycket på detta sista tiden, och när jag såg "burken" kom tanken upp igen. Har inget svar ens på vad jag själv tycker, vart mitt samvete hade satt stopp (förutsatt att budgeten var obegränsad…) .Alla måste få välja själv, men är det rimligt att lägga närmre 15000kr på en burk när 15000kr kunde räddat så många människor? Jag vet inte… Bara en tanke, dagar som dessa då världens sämre sidor visar sig lite för mycket.

 • Emma skriver:

  …egentligen skulle jag fråga vart man hittar dans-filmen? Lyckades inte på objekts-sidan. Om någon vet?

 • Ida skriver:

  Om Zlatan kan få guldbollen 10 år i rad, kan du minsann vinna årets interiörbloggare en gång till! Jag är dig i vart fall trogen, och har självklart röstat på dig!

 • Fantastic form skriver:

  Vilket fint initiativ med designhjälpen. Det behövs i dessa dagar. Självklart har du redan fått min röst!

 • Estela skriver:

  Har röstat på Trendenser, har så mycket att inspireras och tacka för den här bloggen.
  Lycka till.

 • Jonathan skriver:

  Dansfilmen finns att se på http://www.entrancemakleri.se!

 • Kenneth skriver:

  Nu vet jag varför jag hajjade till när jag såg tvättfatet Fyn (https://www.svedbergs.se/products/tvattstall-handfat/fyn-porslinstvattstall-102017)!! Det är ju kompis med vasen Lyngby! 😀

 • ullie skriver:

  klart man vill rösta 😀
  massa fina bilder att bjuda på som vanligt ha en fin fredag o start på helgen

 • nadja skriver:

  HEJA dig!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.