Annons

Vårt vardagsporslin

Jag får ofta mailfrågor från läsare som undrar vad jag har hemma själv, alltifrån bestick och dricksglas till mitt val av tvättkorg och köksknivar. Så jag tänkte bli lite bättre på att visa upp mina vardagsfavoriter. Inga nyheter och trendigheter alltså, utan mina egna best basics som jag samlat på mig genom åren. Först ut är vårt vardagsporslin Swedish Grace* i färgen Snö som vi köpt på oss i omgångar. Servisen är en svensk klassiker och formgavs av Louise Adelborg redan 1930. Jag tog en bild från vårt köksskåp (förlåt suddigheten pga höstmörker) och en hel del stod i diskmaskinen men vi har ett komplett sett av mattallrikar, djuptallrikar, frukostskålar, kaffemuggar och assietter. Jag gillar den tidlösa, enkla formen och vetskapen om att den har hängt med över tid – för det betyder ju att delarna antagligen kommer vara lätt att komplettera (om något går i kras) under lika lång tid framöver. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 
 
* innehåller spårningslänkar/adlinks

Kommentarer

 • Min plan är att börja samla på den serien. Passar bra, då har man något att önska sig i flera födelsedagar och jular framöver.
  Det börjar vara läge nu när alla barn kan det där med att stoppa tallriken i diskmaskinen utan att tappa den i golvet…

 • Nora skriver:

  Är i tagen att köpa ny service (den kommer i dagsläget användas både till vardags och bjudningar). Väljer mellan att köpa en service om åtta delar sv allt eller 12 delar av allt. Vad bör en satsa på?! Hur tänker du?!

 • Linn skriver:

  Är ett helt set 12?
  Jag samlar på swedish grace också, men använder det bara som finporslin. Till vardags kör vi på Ikea 365, vitt och väldigt enkelt! 🙂

 • Swedish Grace är en favorit även här hemma hos oss, tidlöst och naturligt vackert,
  Kram Anette

 • Anonym skriver:

  Hållbart är det också! 🙂

 • Estela skriver:

  Fint porslin att samla på.

 • Elin skriver:

  Kör också på Swedish Grace i vitt, som du säger, tidlöst och fantastisk kvalitét om du frågar mig 🙂
  Jag som jobbar på Cervera måste ju tipsa om frukostskålarna i 60 cl som kom nu i somras! 🙂

 • Matilda skriver:

  Haha ja alltså det där med tvättkorg… Det finns ju bara fula?! Eller? 😛 Jättefint porslin hur som helst 🙂

 • Helle skriver:

  Ville bara säja att folk borde verkligen börja använda sitt dyra porslin till vardags och inte låta det stå i skåpet i väntan på gäster!

 • Aggie skriver:

  Har också den serien och har samlat i några år nu, använder allt till vardags också, varje dag och de håller så bra! Vi har två barn också, nu 4 år och 6 år och de har aldrig lyckats slå sönder något. Kvaliten är fantastisk, trots några fall i golvet tex håller de! Har dock mixat lite, vi har snö, ros och is ? så ibland mixar vi färgerna, ibland dukar vi i vitt osv. Då blir det också variation. De har dessutom kommit ut med ett julmotiv i år att komplettera me 🙂

 • Lena skriver:

  Med nytt, eget, boende köpte jag nytt porslin och naturligtvis valde jag Swedish Grace snö. Vackert och dessutom "bäst i test". Har också tallrikar i flera varianter, men favoriten är nog 50-cl muggen, underbar till morgonkaffet.
  Nyss köpte jag 30-cl koppen i färgen sten… Också vacker!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.