Annons

Happy Weekend!

Jag fick en sådan fin bukett med Hortensior efter föreläsningen hos Bjurfors i torsdags att jag inte behövde köpa mig några fredagsblommor igår. Känner ni förresten till ”2/3-tricket” när det kommer till blommor och vaser? Det är en av anledningarna till att det är så svårt att lyckas med Dagg nämligen. För att ett arrangemang i en vas ska se regelmässigt proportionerligt ut brukar man säga att vasen ska utgöra 1/3 och blommorna 2/3 av höjden. Och det är ju få buketter (oftast bara stora kvistar) som matchar det kriteriet i den här glasbjässen. HÄR och HÄR kan ni se vilken skillnad det gör. Dagens tips. Trevlig helg till er!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Kategorier:

Kommentarer

 • Emma skriver:

  Ibland är det bra att få siffror, ord eller en formel på det man känner instinktivt.
  Andra bilden – den lite mer, i mina ögon, lyckade- fick mig att tänka på https://weronica.daysweekends.com , men i ett lite vitare liv? Alla "assecoarer" stämde, men så var väggarna väldigt vita. Vet du vart fotot kommer ifrån?

 • Hannah skriver:

  Det står ju i länken/URL:en på bilden vart den kommer ifrån dvs att det är Weronicas bild ??

 • Anonym skriver:

  Fantastiskt. Min trädgårdshortensia blommar fortfarande, det tycker jag är coolt 🙂

 • Karoline skriver:

  Kallas också för det gyllene snittet

 • Daggvasen är ju en av de svåraste vaserna att få blommorna att harmoniera med, så svår att jag allt som oftast har den som den är dvs utan blommor.
  Magiskt fin bukett och perfekt arrangerat!
  Kram A

 • Märta skriver:

  Jag sätter ner en glasvas i daggvasen, blir hur fint som helst

 • Marianne skriver:

  Jeg skulle ønske Svenskt Tenn lagde en mindre modell av vasen, da hadde jeg kjøpt en med en gang!

 • Krysia skriver:

  Men usch ändå rent ut sagt elakt att länka till en bild och säga att den är ful. "Anonym" bild eller ej. Fyy vad trist

 • Anonym skriver:

  Frida skrev väl inte att någon bild var ful bara att det var skillnad mellan de två. Personligen tyckte jag det var kul att se så konkret hur mycket bättre det blev med höga kvistar men smaken är ju som baken.

 • Hej,
  Du har helt rätt med tredjedelarna. Men tvärtom blir oxå rätt. Alltså i daggvasen kan den få ha 2/3 och snittblommorma 1/3. Eller varför inte amaryllis med mossa i den 😉
  / Maria på Lindome floristerna

 • Hej Frida,
  Så skønt et billede af dine fredagsblomster med lysestagerne. Vi distribuerer reproduktionen af ’nagelstagerne’ under navnet STOFF (de blev oprindeligt designet af Werner Stoff). Vi kunne godt tænke os at lægge billedet på Instagram. Vil du give tilladelse til det? – vi krediterer selvføgelig dig for billede og styling!
  På forhånd tak.
  Bedste hilsner
  Lisa Møller Andersen
  Just Right

 • Trendenser skriver:

  Its ok! Go ahead! / Frida

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.