Annons

DIY: förvaringsburkar av doftljusförpackningar

Jag har bloggat om den här idén förr men blev påmind om fiffigheten igen när jag sprang på den här fina bilden av Ida Carrol via mitt Pinterest-flöde. Definitivt ett DIY-knep värt att påminnas om i ljuständartider som dessa. Släng inte glaskopparna till dina doftljus när de är urbrunna, rengör dem istället och använd de urdiskade muggarna för att förvara dina sminkpenslar, tops eller andra förnödenheter i badrummet. Fint som stilleben på en badrumshylla. Mitt bästa knep för att få bort ljusresterna är att koka upp vatten. Slå ner det i doftljuskoppen – låt det sedan stå tills det kallnar så lossnar oftast ljusmassan och du kan sila bort vattnet och plocka ut det du vill slänga i soporna. Dagens tips!
Foto: Ida Carrol bild funnen via Pinterest

Kategorier:

Kommentarer

 • Detta är ett riktigt bra tips! Många av diftljusen har ju riktigt snygg behållare! Jag längtar nästan lite tills mitt Tom Dixon ljus brunnit ur! Funderar nu febrilt på var jag ska ha det till senare!

 • Anonym skriver:

  såååå fint 🙂

 • Kastar folk ljuskopparna? Vilket slöseri… Jag tvättar alltid ur dem och tar även bort alla etiketter och etikettklister. Använder dem sen om och om igen till värmeljus eller andra ljus som går i dem.

 • Amanda skriver:

  åh, jag har massor av sånna hemma, så himla bra alltså!

 • Enklaste sättet att få bort stearinresterna utan kladd och ansträngning; stoppa ljuset i frysen. Väl fruset är det bara att trycka lite med en kniv så spricker stearinet i bitar och då är det bara till att kasta ut skräpet.

 • Sanna skriver:

  Älskar dessa små tips 🙂 Att man inte tänker på dom själv… 🙂

 • Johanna skriver:

  Hej! Ett annat tips på samma tema ör att använda dem till att plantera sticklingar i. När rötterna är små o sköra passar det perfekt med ljuskoppar att plantera i.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.