Annons

3 x Hemmaprojekt

Vet ni vad? Ibland kan jag bli tokig på mig själv och hur driven och målmedveten jag är när det kommer till oöverstigliga projekt på jobbet. Men hemma? Inte mycket alls av den varan tackar som frågar. Idag har jag VAB:at och tagit hand om en krasslig liten son och såhär års är det ju inte så ofta man ser sitt hus i dagsljus. På gott och ont. Nu var det ju inte ens jag som hade fått vattkoppor, men jädrar vad det började riva i mig idag efter att ha sett alla vinklar och vrår i bländande solljus. Här är tre projekt jag skulle vilja ta tag i å det snaraste för att boosta på hemtrivseln. Om jag skriver det på bloggen kanske jag pressar mig själv att komma till skott tänker jag. Det funkade ju tyvärr inte så bra med den platsbyggda bokhyllan jag skissade på häromåret, men skam den som ger sig. Och jag har inte gett upp än.
1) Köket. När vi flyttade in var köket så pass nytt att det inte kändes motiverat att riva ut och göra om trots att allt inte var 100% så som vi ville ha det. Vi lämnade bara in luckorna på omlackning och… sen ja, fastnade vi väl där kan man säga. Men efter att ha sett vilken skillnad ett nytt kök gjorde för studion på Spinneriet (och vilka lösningar man kan rita fram om man teamar upp med proffs, kan tipsa om inredningsarkitekten Studio Karin) så är jag taggad att ta tag i vårt eget också. Om så bara lite nytt kakel, en ny köksfläkt, nya beslag och en ny kran. Det skulle göra sådan skillnad. Och hörde jag ny bänkskiva. Ja tack. Även om det är jättefint med grå, mörkblå och svarta kök hos andra (eh, och på mitt kontor) så kan jag inte föreställa mig så mycket annat än vitt, marmor/kalksten och trä hemma hos oss. Tråkigt? Ja kanske, men också tidlöst och svårt att trötta ut ögonen på.
2) Eldstadsprojektet. Denna återkommande punkt på min önskelista. Har tjatat om den förr (jagveeet) och till och med kommit så långt att vi fått tidsbegränsat (!) bygglov från kommunen. Jag hade snöat in mig på en hörnspis men det visade sig att den första kassetten vi spanat in var på tok för överdimensionerad för vårt hus och den yta vi hade tänkt mura kaminen på. Nu kan jag eventuellt vara en lösning på spåren och vi har ju lite, liiiite tid kvar på bygglovet. Så om jag bara lyckas övertala maken och släkten och alla andra inblandade så kanske… Målbilden är att ligga i soffan och kolla på Vinterstudion med en sprakande brasa i bakrunden någon gång… 2016?
3) Bygga in trappen? Jag tycker att utrymmet under trappen är så vansinnigt outnyttjat (och fult!). Men så sprang jag på den här inspirationsbilden via Pinterest. Oklart var jag hittade, har någon källan tipsa gärna. Men tänk om man skulle ta och bygga in trappen och göra ett förråd därunder? Då kanske till och med de inbyggda bokhyllorna skulle få en naturlig plats på ut/inbyggnadens ena kortsida som vetter mot vardagsrummet. Hmm… Tål att drömmas om i alla fall.

Kategorier:

Kommentarer

 • Carin skriver:

  Var kommer de fina handtagen till köksluckorna från? Läser din blogg troget med stort intresse 🙂 Vänligen, Carin

 • Men åh då är vi två! Jag vill ha nya släta köksluckor från Ballingslöv (så vi slipper byta stommarna) nytt kakel eller måla det som finns idag OCH ett sprillans nytt badrum.
  Snälla tomten, eller ngt i den stilen skulle man kunna säga 🙂
  Kram
  Anette

 • Louise skriver:

  Heja dig! Det brukar ju gå lättare om man skriver ner sina to-dos.
  /Louise

 • It's Design skriver:

  Så himla fint! Titta gärna in hos oss för en mängd olika handtag i läder, mässing och roséguld. 🙂

 • Josefin skriver:

  Liknande problemställningar här, har dock precis betat av bokhyllevägg och kan verkligen rekommendera ett hängande elfa-system om man aldrig kommer till skott med en snickarbyggd hylla, prisvärt, enkelt att montera, täcker hela utrymmet och är lätt att måttanpassa. Jag beställde vita skenor och obehandlade massiva granskivor från en bygghandel på nätet, nästan klart på en kvart 🙂 Har gjort trappgrejen också men då med hjälp av snickare, blev superbra men dyrt, lycka till med projekten, kommer bli ??!

 • sandra skriver:

  Vad kul med lite personligt. Kan man inte få se lite bilder från ditt hem? O när får man se det omtalade köket på spinneriet?

 • Sandra skriver:

  Heja Studio Karin! Tänkte önska mig hennes hjälp till vår värdelösa hall i julklapp. (Torde funka eftersom hon är min brors granne…). Annars försöker jag komma till skott med att skruva ihop ett skåp från jysk. Det är olika (pris)nivå på projekten 😉

 • Lina skriver:

  Hej Frida! Det där med att bygga in trappen ska vi göra nästa vecka efter mycket velande. Men vad rätt det känns efter att jag såg bilden i inlägget. Känner precis som du att det är en outnyttjad "döyta" och vilka förvaringsmöjligheter det kommer att ge. Ser fram emot att ses nästa fredag. Hälsa familjen, och hoppas Max kryar fort, kram Lina

 • Pella skriver:

  Grym plan! Go, go, go! 🙂 Kramar

 • Stoffe skriver:

  @Carin: finns hos Ballingslöv bl.a.

 • Carin skriver:

  @Stoffe; Tack 🙂

 • vita_margarita skriver:

  Sedan vi satte in en kamin i vardagsrummet förra året så är den nya favoritplatsen i våra sköna fåtöljer framför brasan! …och så spar vi el….

 • Emma skriver:

  Roliga projekt!
  Vi fick in vår braskamin förra veckan och såhär i efterhand ångrar jag verkligen att vi inte gjorde det tidigare. Finns ingen bättre stämnings-höjare.
  Lycka till!

 • Emma skriver:

  …bygga in trappan är ju ett toppen sätt att få bra förvaring. Vi har en bruten trappa med så kallat vilsteg (som på bilden). Precis som bilden har vi garderob under, sedan har vi från ena rummet en byrå infälld i väggen, en byrå som då hamnar under trappan, och likadant från andra rummet. Perfekt att ha förvaring till kläder och sängkläder i utan att ta plats från rummet.

 • Ankan Berggren skriver:

  Härlig bilder och lösningar. Vill ni ha en mer varierad blog med inredning, mode, mat, tips och idéer från resor till mode besök http://www.livingwithankan.blogspot.com!

 • Jenny skriver:

  Hej! Att ha en inbyggd liten " garderob " under trappan är toppen. Vi har som bilden ovan. Allt får plats, jackor, mössor o vantar, väskor, skor mm. Toppen och man slipper ha allt framme.

 • Emm skriver:

  Ja, Studio Karin är verkligen inspirerande och kunnig.
  Ang. eldstäder så är det inte minst bra att veta att det i detaljplanerat område(de flesta byar, samhällen och städer) är restriktioner på hur man får elda. Vill man elda ofta ska man bo på landet eller i skogen. Där går det inte ut över grannarna om man eldar okunnigt eller ofta.
  Och vad är ofta? Kolla med din kommun!

 • Pernilla skriver:

  Bilden med trappen är från Englandshusen, Lindbacken i Uppsala.
  Ett fantastiskt visningshus som vi hade förmånen att inreda.
  Många snygga lösningar att inspireras av, vi gillar framför allt köket, den inbyggda bokhyllan i köksväggen, de grå dörrarna och listerna och det fantastiska golvet som som sagt följer med upp i trappan så den blir inbyggd. Se fler bilder på vår blogg eller https://www.riksmaklaren.se/uppsala/projekt-nybyggnation/projekt/brf-englandshusen

 • Jessica skriver:

  Vart kommer köksbordet och stolarna ifrån?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.