Annons

Veckans söndagssummering v 43 – 2015

Denna veckas söndagssummering blev en aning blå, men så är det tydligen höstens hetaste färg om man ska tro experterna. Är ute på föreläsningsuppdrag idag, så jag fattar mig kort, men söndag har ju blivit = ett svep av veckans nyheter och branschsnackisar. Och så även denna. Hoppas ni hittar något kul!
Jotun har inlett ett fint samarbete med tidningen Plaza Interiör. De har gemensamt tagit fram trendkulören LADY 4477 Deco Blue samt ett gäng fint stylade inspirationsbilder. 
Hästens lanserar en limited edition med detaljer av Tärnjsö Läder. Om det inte vore för priset hade jag köpt en direkt. En natursäng står nämligen högst upp på min önskelista efter att ha läst på om alla skadliga ämnen som kan finnas i skumgummi och konventionella resårmadrasser. 
Artipelag lanserar en egen möbelkollektion, inspirerad av ljuset i Stockholms skärgård. Tillverkningen sker med modern NC-teknik på ett snickeri med nära 100 års yrkeskunnande. Resultatet är en vacker, unik och hållbar möbelserie med högsta kvalitet. Stolarna är magiskt fina, och stapelbara!
Danska VIPP som är kända för sina klassiska pedaltunnor har lanserat en… lampkollektion! Miljövänliga med LED-belysning. Golvlampa, taklampa och bordslampa. Se fler bilder på de nya armaturerna HÄR
Och nu är den äntligen ute i handeln. Årets inredningsbok? Kinfolk Home. Ska försöka lägga vantarna på ett eget ex och återkommer med recension. Sist men inte minst. Ett omskrivet Hemnetobjekt till salu. Kanske inte veckans mest ombloggade ännu, men definivt årets mest ”bloggsäkrade” lägenhet. Läs Ulrikas text och analys HÄR och se fler bilder HÄR. Tummen upp för den fina blå färgen på köket! Trevlig söndag till er alla. 
Foto: Jotun, Hästens, Artipelag, Vipp, Kinfolk home och Brspec.se

Kommentarer

 • andreas skriver:

  Vet inte ifall jag tycker att priset på en sådan fin säng är så mycket, Med tanke på att man tillbringar en 1/3 utav sitt liv just i sängen 🙂 Hästens alla modeller är ju inte så dyra heller, finns några billigare varianter.

  • Trendenser skriver:

   Just denna modell kostar 320 000 kr, och det är mycket i min värld. Men kostnad per användning är säkert billigare än de billigaste modellerna på marknaden – givet att den håller en livstid…

 • Isabella skriver:

  Någon som kan tänkas ha tips på tillverkare av det fina blå köket?

 • The Place To Be skriver:

  Jättesnygg blå färg på bilden överst! Och köket gillade jag också!
  De där stolarna är ju bara så snygga. Sköna är de också!
  Kram Malin

 • culkner skriver:

  Som svar till Andreas så ligger den billigaste Hästens på 75.000 enligt säljare på stor svensk sängbutik. För mig är även den summan väldigt mycket pengar.

 • Anna skriver:

  Vi köpte en Hilding (säng alltså), vilken är svanenmärkt (jmf med Hästens – ej svanenmärkt) och får bära Astma- och allergiförbundets symbol. Vi sover gott! Kostade ca 28 000 kr med sänggavel.

 • Bodil skriver:

  Stolarna! Så otroligt fina.

 • Ebba skriver:

  Haha, måste bara dela med mig av mitt eget skratt åt mig själv: såg hunden på första bilden och tänkte direkt att det var någon slags inredningshund i porslin eller tyg och tänkte "Häftig! En sån skulle jag vilja ha" tills jag snart efter insåg "Det är nog en riktig hund". Aningen inredningsskadad… Herregud ;-D

 • Lina skriver:

  Tack för bra föreläsning i söndags! Den var intressant, gav mig nya uppslag och inspiration 🙂
  Fortsätt på det spåret!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.