Annons

Veckans söndagssummering v 38 – 2015

Årets trettioåttonde vecka har bjudit på massor av nyheter på inredningsfronten och här kommer en traditionsenlig söndagssummering med produktlanseringar och bloggsnackisar från branschen som du inte får missa. Några snabba saker som jag inte fick med på bild, men som ändå är värt att notera? Note Design labs samarbete med Indiska som fått rätt så vass kritik i bloggvärlden, Jysk försök till uppryckning modell limiterad kollektion och Zara Homes nya pressbilder. Resten kan ni se nedan. Happy clicking!
Kvänum lanserar köket INTRO i trä som kan fås i 5 olika kulörer. Vansinnigt vackert, men hur tåligt? 
Bröderna Ronan & Erwan Bouroullec har slagit sina påsar i hop med Samsung och tagit fram en ny TV. Serif by Boroullec ska kunna placeras vart som helst i rummet, med eller utan stativ.
Danska Norm CPH har tagit fram en ny lampa i samarbete med Sörensen Läder. Drift lamps. Läs mer HÄR!
Bloggaren Sara Medina Lind har ett spännande projekt på gång. Melo – Handcrafted minimalism med genuint framtagna möbler producerade i Sverige. Denna sneak peek gjorde mig nyfiken på mer!
Vi går mot oktober och av tradition är det en rosa månad med fokus på bröstcancer. Vad har nu det med inredning att göra? Jo. Årets Rosa Band är designat av Claesson Koivisto Rune!
Louis Poulsen har lanserat en ny lampa tillsammans med formgivarem Øivind Slaatto. Den nya modellen heter Patera och är en rund skapelse med vackert ljusgenomsläpp. Se mer HÄR!
Och på tal om danskar. Om ni har vägarna förbi Köpenhamn måste ni kolla in Malene Birgers popup shop som håller öppet till årsskiftet. Hon kommer att sälja sin inredningskollektion BIRGER1962, liksom ett urval antikviteter och konst. Ni hittar butiken i GREEN SQUARE hall 5 i Köpenhamn!
IKEA går i bräschen för reklam i digitala medier och lanserar en egen TV-show. Vad gafflar ni om behandlar aktuella diskussionsämnen om umgänget i köket. Riktigt bra faktiskt. Sist men inte minst. Veckans mest ombloggade Hemnetobjekt till salu? Det råder huggsexa om förstaplatsen mellan bloggaren Petra Thungårdens lägenhetChez extra allt” som är till salu just nu och denna maffiga bostad byggd av Oscar Properties. Fler bilder hittar du HÄR! Skön söndagskväll önskas!
Foto: Kvänum, Samsung, Norm CPH, Melo – Handcrafted minimalism, Rosa Bandet. Louis Poulsen, Malene Birger /  BIRGER 1962, IKEA, Alexander White

Kommentarer

 • Helena skriver:

  De är verkligen toppen de här söndagssummeringarna Frida, gör det lätt att hänga med lite. Tack!

 • Fru Minimalist skriver:

  Bra tips, ser verkligen fram emot att läsa och höra mer om Melo! Minimalism, enkelhet och lugn i inredningen är garanterat här för att stanna när världen i övrigt är rörig och stressig.

 • Tack för summeringen! Jag är inte lika kritisk till designsamarbetet med Indiska. Jag kan hålla med om att designen inte utmärks av innovation grande, men samtidigt väljer jag att tilltalas av tankarna kring en genuin serie som känns klassisk i sitt formspråk. Det är något som behövs i kedjorna till skillnad från ett snabbt flöde. Jag tror att denna produkt kan tala till många och förhoppningsvis köper man i så fall den för att behålla längre.

 • Johanna skriver:

  Jag älskar dina söndagssummeringar – ser alltid fram emot dem som ett mysigt avslut på veckan! Drift lamps var nog det vackraste jag sett i lampväg på länge – vet du något om eventuella återförsäljare?

 • Hannah skriver:

  Tack för tipset om Malenes popupstoren i Köpenhamn. Vet du adressen
  ?

 • TACK för länk Frida!
  Kram Jenny

 • Dennis skriver:

  Pallarna/barstolarna på sista bilden, vad heter de?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.