Annons

Veckans söndagssummering v 36 – 2015

Det känns svårt att summera den här veckans inredningsnyheter och snackisar utan att först beröra det som diskuterats på alla håll i sociala medier under de senaste dagarna. Bilderna på döda barn och desperata flyktingar som riskerar livet på undermåliga båtar för att ta sig över Medelhavet i jakt på en fristad. Jag tänker inte ge mig in i någon politisk diskussion, men insamlingsuppropen på nätet har varit så många och ett av de finare initiativen står faktiskt två kända inredningsbloggare för – så jag tycker detta platsar i veckans söndagssummering även om det egentligen inte är en ämnesreleaterad nyhet.
Vi gör vad vi kan är en liten grupp frivilliga som samlar in pengar för att hjälpa flyktingar som anländer till den grekiska ön Lesbos och enligt de senaste siffrorna jag såg hade de (på mindre än en vecka) lyckats samla in 7 miljoner kronor! Otroligt vilken kraft det finns i sociala medier. Läs mer HÄR!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Men. Parallellt med denna katastrof har det släppts en hel del (mer ytliga) nyheter, och hur knasigt det än känns att rapportera om sådana jämförelsevis triviala saker så har jag som vanligt summerat det senaste från vår bransch i ett svep. Du hittar veckans söndagssummering här nedan.
Marimekko har teamat upp med Lotta Agaton som stylat deras nya pressbilder på höstens nyheter (i sin gamla lägenhet, innan hon flyttade vad det verkar). Vansinnigt fint måste jag säga.
Ja säg den nyhetsvecka som  inte frekventeras av en lansering från IKEA? Denna gång har kollektionen BJÖRKSNÄS  hyllats av bloggarna världen över tack vare ett paket nya fina bilder. Säljstart oktober.
Danska Menu är aktuella med en ny serie produkter med Norm Architechts och en serie superfina textilier som tagits fram av Afteroom och tillverkas av kvinnor i Nepal. Däribland denna nalle. Läs mer HÄR.

När jag sprang på Emma Olbers på Formex visade hon mig sin nya kollektion för ELDVARM. Men jag fick munkavle på eftersom en stor tidning hade fått första tjing. Nu är nyheten ute och blogghyllningarna har inte låtit vänta på sig. Emma har en enastående förmåga att göra saker som väcker omedebart ha-begär.
Nya Ball Vase från svenska Cooee har fått internationell uppmärksamhet. Nu på min önskelista.
Danska HAY är aktuella med en ny serie utemöbler designade av bröderna Bouroullec. Kollektionen kallas Palissade och visades på inredningsmässan Maison Objet som pågår i Paris denna vecka.
Cosentino (kända för bänkskivor i Silestone) är aktuella en spännande kollektion som tagits fram i samarbete med Monica Förster och FUWL. Kolla in The Twilight Collection HÄR! Och veckans mest ombloggade bostadsobjekt har jag redan visat (jisses vilken respons Bloocs stadsradhus fått, folk tältade till och med för att få teckna upp sig) men ni som är intresserade av hur det går till vid mäklarstylingar får inte missa Elle Decoration TV’s avsnitt med Team Sarah Widman där de berättar hur de jobbar och tänker när de får i uppdrag att fixa till en lägenhet inför försäljning. Du hittar YouTube-klippet HÄR. Trevlig söndag till er!
Foto: Marimekko, IKEA, HAY, Menu, Amerrymishap, Cosentino, Elledecoration.se

Kommentarer

 • Extremt snyggt allt, men är det ingen färg som kommer stort… saknar det lite… : )

 • Väl summerat i vanlig ordning Frida!
  Riktigt snygg vas, tack för tipset!
  Kram Anette

 • Ja vilket gäng de är "Vi gör vad vi kan". Jag har skänkt pengar dit och hoppas att det kan komma till nytta. Helt fantastiskt att de fått in så mycket.
  Trevlig söndagssummering!
  Kram Malin

 • Helena skriver:

  Du får nog göra en "lika som bär" på ikea kollektionen för visst är det "inspirerat" av Norrgavel så det förslår?!

 • Christina skriver:

  Du rekommenderar Vi gör vad vi kan. Lovvärt med initiativ. Men, vilka är de och vad har de för erfarenheter. Det fanns inte mycket konkret information på deras webbplats. Att samla ihop så mycket pengar och se till att de förvaltas på rätt sätt är inte helt okomplicerat. Och det krävs transparens.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.