Annons

Lookalikes: Tunna bomullsmattor

Nej, jag vet att ingen någonsin kan ta patent på en enkel bomullsmatta med garnfransar, om vi inte vrider tillbaka klockan till det datum då vävstolarna uppfanns. Så ta detta för vad det är. Ett exempel på två lookalikes. Jag har själv Himlas tunna matta Särö i betonggrått i köket, så kanske var det därför jag reagerade när jag såg den HÄR bilden. För nog är väl dessa mattor ganska lika? 
Matta 1: Matta Särö, 140*200 cm pris 1390 kr
Matta 2: Mattan Seattle, 140 * 200 cm pris 599 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Josefin skriver:

  Hej Frida! Jag är en trogen läsare som verkligen gillar din blogg för den håller hög kvalité och innehållet följer en röd tråd. Nu känner jag dock för första gången att jag vill ge dig en uppmaning, använd din makt och visa din medmänsklighet genom att stötta/uppmärksamma/samarbeta för att hjälpa de som är drabbade av de hemskheter som nu sker i världen. Tack på förhand!

 • Lika ja, men den ena varianten är betydligt snyggare och har bättre färgställningar än den andra 🙂
  Kvalitet och hållbarhet är ej heller densamma gissar jag…
  Kram Anette

 • Anna skriver:

  NEJ Frida håll dig till inredning tycker jag. Om du ska använda din "makt" för att bota all världens elände så sätter du dig i en position där du måste prioritera vilket elände som är viktigast för dig och då kommer önskemålen och sådana här kommentarer aldrig ta slut…. Antar inlägget ovan syftar på flyktingarna i Syrien, men hur är det med flyktingarna från andra länder? Fattigdomen i Afrika som skördar liv? Orättvisorna och barnarbetet och miljöfrågan och andra politiska konflikter. Situationen i Ryssland? Nej låt oss som vill läsa om inredning här fortsätta göra det. Propaganda och välgörenhet är fantastiskt men det är taskigt att alla som besitter någon form av plattform idag ska tvingas till dåligt samvete om de inte "använder den" för andra syften.

 • Josefin skriver:

  Jag vill bara förtydliga att jag absolut inte ville ge något dåligt samvete eller påverka bloggens innehåll till att handla om något annat än inredning, jag tycker att den är fantastisk som håller sig så bra till ämnet men eftersom den tar upp inredning kopplat till trender kan man väl tycka att en koppling till välgörenhet ligger bra i tiden? Att utan att länka/ta ställning/propagera för något särskilt auktionera ut överbliven rekvisita/inredningsprylar där pengarna går till välgörenhet till exempel? Bara en tanke…

 • Sandra skriver:

  Jag håller nog med Anna i det här fallet. Frida skänker säkert till den välgörenhet hon kan och vill stötta. Det är inget hon måste göra offentligt, jag behöver inte nån uppmaning från henne för att skänka pengar. Dessutom hade hon väl flera auktioner med överbliven rekvisita på tradera för inte länge sen där pengarna gick till cancerforskning. Med det sagt tycker jag att man kan skippa en matta och skänka pengarna till nåt bättre den här gången.

 • Martina skriver:

  Vet faktiskt inte om jag tycker att Himlas matta har sån vidare kvalitet trots allt. Jag har haft min i bra precis ett år nu och den har blivit nopprig på ett konstigt sätt. Stora trådar som gått upp som maskor liksom. Inte jättebra kvalle i min värld.

 • Mia skriver:

  Oftast vill jag inte ha kopior, jag vill ha kvalitet. I detta fallet har jag två mattor från himla och är väldigt besviken på dem. Fransarna flyger som maskrosfrön när jag skakar dem. Tror det finns billigare mattor som är bättre.

 • Frida skriver:

  Josefin:
  Jag kommer skriva om #vigorvadvikan i min söndagssummering eftersom det är två inredningsbloggare som startat ett stort initiativ så det kommer, var inte orolig.
  Däremot blir jag faktiskt lite ledsen när så många av er läsare utgår från att jag är kall och oempatisk och "inte bryr mig" för att jag inte skriver om allt jag tänker och känner nu i denna situation, jag gör ju det aldrig annars (och tro mig jag tänker och känner ganska mycket om annat än inredning) så jag förstår inte hur ni kan bli besvikna för att jag inte omedelbart basunerar och broderar ut mina känslor om krisen i medelhavet.

 • Nini Tjäder skriver:

  Ser inget fel i att det finns enfärgade bomullsmattor med fransar för vettigt pris. Himlas priser är oftast fantasipriser för vanligt folk med begränsade resurser. Höga priser och vissa märken är ingen garanti för kvalitet. Dessutom, handlar det ju inte om kopiering av design när vi pratar om enfärgade mattor med frans. De har funnits i åratal från diverse olika ställen. Inga designintrång här inte, som jag ser det.

 • JOJO skriver:

  Är inte denna poster https://wargstedt.tictail.com/product/the-tree från Wargstedts lite lik den från Svenskt Tenn?!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.